De waarheid over de toespraak van de president in 'Independence Day

Inhoudsopgave:

De waarheid over de toespraak van de president in 'Independence Day
De waarheid over de toespraak van de president in 'Independence Day
Anonim

We kijken altijd naar onze leiders voor een geweldige toespraak. Elke keer dat ze hun mond opendoen, verwachten we dat er iets inspirerends, ontroerends en verbindends uit hun mond komt. Meestal schieten deze toespraken tekort aan grootsheid. Zelfs als ze half fatsoenlijk en intelligent zijn, zijn ze nog steeds meestal saai of gewoon goed voor Saturday Night Live om te spoofen. Presidentiële toespraken gedijen echt goed in film en televisie. Dit komt omdat scenarioschrijvers hun presidentiële karakters precies kunnen laten zeggen wat ze willen zonder zich zorgen te maken over het sussen van speciale belangen, politiek correct zijn of zelfs maar realistisch zijn. Hoewel de toespraak van de president voor het hoogtepunt van Onafhankelijkheidsdag opwindend en krachtig was, kunnen we niet zeggen dat het iets is dat een echte president zou doen. Maar het is volkomen iconisch en we zijn er dol op. Het heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat Independence Day een van de beste buitenaardse films aller tijden is, afgezien van misschien de films van Ridley Scott.

Hoewel er veel dingen te weten zijn over het maken van Independence Day, is het achter de schermen van de toespraak van president Whitmore echt fascinerend. Niet alleen hoe Roland Emmerich en Dean Devlin het schreven, of hoe Bill Pullman het meesterlijk afleverde, maar ook de last-minute verandering die aantoonbaar de hele film redde… Serieus…

Laten we eens kijken…

Het was oorspronkelijk gewoon een plaatsbewaarderscène

Dankzij een fascinerend artikel van We Minored In Film en een gedetailleerd mondeling interview door Complex weten we nu de waarheid over de toespraak van de president op Independence Day. Nadat de Duitse regisseur Roland Emmerich zijn idee voor de film pitchte aan zijn co-schrijver en producer Dean Devlin, schreven ze samen het script in drie weken.

"We hebben daarna niet veel herschreven", zei Dean Devlin tegen Complex. "Ik bedoel, dat soort dingen gebeuren gewoon nooit."

Het script raakte al snel verstrikt in een biedingsoorlog.

"We schreven het script heel snel, kozen het en schoten de film in recordtijd", zei Roland Emmerich.

"De echte truc om deze films te maken en de grote actiescènes te laten werken - en ik ben dit soms vergeten en heb het verpest - de personages moeten echt gehumaniseerd worden", zei Dean Devlin. "Omdat je de beste speciale effecten ter wereld kunt hebben, maar als je niet om de mensen in die effecten geeft, is er geen impact. Dus Roland en ik hebben in deze derde act veel zorg besteed om elk personage echt een groot moment voordat we in non-stop actie gingen, zodat je echt in hen geïnvesteerd was."

Natuurlijk is de betekenis van de toespraak van president Whitmore enorm. Het ging veel verder dan het personage een groot moment te geven. Het ging over het verenigen van de overlevenden om een gemeenschappelijke vijand neer te halen… een thema dat eeuwig is en iets waar we ons vandaag zeker mee kunnen identificeren.

Kortom, de toespraak ging over ZO VEEL MEER dan het personage van Bill Pullman.

"De toespraak is duidelijk afgeleid van Shakespeare's Henry V en zijn St. Crispin's Day-toespraak voor de Slag bij Agincourt, waar koning Henry zijn in de minderheid zijnde mannen in de strijd leidt. In de toespraak op Onafhankelijkheidsdag zegt de president: 'Juli Vierde zal niet langer bekend staan als een Amerikaanse feestdag…' Henry de Vijfde zegt: 'Deze dag wordt het feest van St. Crispian genoemd, hij die deze dag overleeft en veilig thuiskomt, zal op zijn tenen staan wanneer deze dag wordt genoemd.' In feite namen ze dat en herschreven het. Shakespeare ging niet aanklagen, "zei Michael Waldman, de president van het Brennan Center for Justice en de directeur van speechwriting voor president Bill Clinton.

"Roland wendde zich tot mij en zei: 'O, geweldig. We hoeven alleen maar een toespraak te schrijven die zo geweldig is als de toespraak op St. Crispin's Day. Hoe gaan we dat doen?" Decaan Devlin legde het uit. "Ik zei: 'Laat me af en toe iets heel snel uitkotsen en dan zullen we er later veel tijd aan besteden en het echt herschrijven en perfect maken.' Dus ik ging naar de andere kamer en letterlijk in vijf minuten sloeg ik de toespraak eruit, zette het in het script - we hebben het niet eens gelezen. Het was gewoon een tijdelijke aanduiding."

Het idee was dat ze het altijd konden veranderen… Maar het bleef vrijwel onaangeroerd tot de dag dat ze het opnamen met Bill Pullman. En op die dag werd er een kleine wijziging aangebracht waardoor uiteindelijk de hele film werd opgeslagen…

Fox wilde niet dat de film "Independence Day" werd genoemd… De toespraak dwong hen om de titel te behouden

"Doomsday" was de naam die Fox wilde voor de film van Roland en Dean, ook al waren ze ver in de productie van een film waarvan ze dachten dat ze de titel kenden. Warner Brothers bezat destijds de titel 'Independence Day', dus Fox zou wat geld moeten uitgeven alleen voor die twee woorden.

Een andere reden waarom Fox de film 'Independence Day' niet wilde noemen, was omdat ze zichzelf niet in een hokje wilden stoppen voor een film rond één feestdag. De film zou tenslotte twee dagen voor de daadwerkelijke Onafhankelijkheidsdag van Amerika uitkomen. In plaats daarvan wilden ze de film verplaatsen naar Memorial Day… Maar dat lukte niet toen er op het laatste moment een verwijzing naar Independence Day werd toegevoegd…

"We hebben hier heel hard voor gevochten. En in feite zei de toespraak van de president [in de film] nooit: 'Vandaag vieren we onze Onafhankelijkheidsdag'. Ik rende die ochtend letterlijk de set op en voegde die regel toe omdat we in dit gevecht met de studio over de releasedatum', beschreef Dean. "Ik wilde die datum niet kwijtraken. Ik wilde onze vlag in het zand steken en zeggen: kom niet bij ons in de buurt!"

Dit betekende dat er een extra druk op acteur Bill Pullman was om de scène te redden.

"Ik herinner me dat er plotseling interesse was om de datum in het schema te verschuiven waarop we de toespraak zouden opnemen, omdat Fox overwoog om de titel 'Doomsday' door te drukken. Dat zou een vreselijke titel zijn geweest, en ik heb een paar films gezien die vastzaten met slechte titels, 'gaf Bill Pullman toe."Dus het was dringend om het binnen te krijgen en de woorden 'Vandaag vieren we onze Onafhankelijkheidsdag' te hebben om te bewijzen waarom dat de titel moest zijn. Ik voelde de urgentie om het goed te doen."

En jongen deed hij dat ooit!

Aanbevolen: