Welke belangrijke acteur noemde Harrison Ford 'A Scrawny Little Man'?

Inhoudsopgave:

Welke belangrijke acteur noemde Harrison Ford 'A Scrawny Little Man'?
Welke belangrijke acteur noemde Harrison Ford 'A Scrawny Little Man'?
Anonim

Als bioscoopbezoekers naar de bioscoop gaan, zitten ze op hun stoel en kijken ze naar de nieuwste capriolen van hun favoriete acteurs op een scherm dat zelfs de grootste mensen ter wereld in de schaduw stelt. Met dat in gedachten is het logisch dat veel mensen denken dat de grootste filmsterren groter zijn dan het leven. In werkelijkheid zijn er echter verrassend veel Hollywood-leidende mannen die kleiner zijn dan de meeste mensen beseffen.

In de afgelopen jaren is het vrij algemeen bekend geworden dat Tom Cruise een vrij kleine man is. Veel mensen maken zelfs graag grapjes over Cruise die op dozen staat of dat zijn vrouwelijke medesterren in gaten staan om er kleiner uit te zien dan hij. Aan de andere kant zijn er geen soortgelijke geruchten over de beroemde Star Wars-acteur Harrison Ford. Om die reden is het zeer schokkend dat een van de meest succesvolle moderne acteurs Ford ooit "een magere kleine man" noemde.

Een gigantische ster

Als je kijkt naar de acteercarrière van Harrison Ford, wordt al snel duidelijk dat hij een van de grootste filmsterren aller tijden is. Ford speelde tenslotte in zoveel legendarische films dat het gewoon onthutsend is om naar de hoogtepunten van Fords filmografie te kijken.

Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat Han Solo de meest impactvolle rol in het leven van Harrison Ford is. Immers, hoewel veel Star Wars-personages bijna universeel geliefd zijn, is Han Solo vrijwel zeker de meest populaire van allemaal. Gezien het feit dat Solo zo charmant kan zijn en hij een lieve schurk is die uiteindelijk altijd het juiste doet, is zijn populariteit volkomen logisch.

Naast Star Wars heeft Harrison Ford de hoofdrol gespeeld in een hele reeks andere films die de geschiedenis in zullen gaan. Fords uitbeelding van het titulaire personage is bijvoorbeeld een van de belangrijkste redenen waarom de Indiana Jones-franchise bijna net zo populair was als Star Wars op zijn hoogtepunt. Een andere film van Harrison is een klassieker, ook al houdt Ford niet van Blade Runner. The Fugitive is ook een oneindig herkijkbare film en daarom wordt het algemeen beschouwd als een van de beste thrillers aller tijden. Gezien het succes van al die films en het feit dat hij in veel meer populaire films heeft gespeeld, verdient Ford het om een kolos in de filmindustrie te worden genoemd.

Een grote tegenstander

Zoals iedereen die de entertainmentindustrie volgt al zou moeten weten, is Hollywood een extreem wispelturige plek. Om dat te bewijzen, hoef je alleen maar naar de vele voorbeelden te kijken van acteurs die bekendheid hebben gekregen en niet lang daarna hun carrière op de rails zien te krijgen. Aangezien er voor zoveel acteurs een zonder pardon aan hun carrière is gekomen, doen de meeste filmsterren er alles aan om geen vijanden te maken in het bedrijf.

In tegenstelling tot veel van zijn leeftijdsgenoten die nooit een enorme filmster zouden willen beledigen, maakt Alec Baldwin zich duidelijk geen zorgen om Harrison Ford kwaad te maken. Immers, toen Baldwin in 2017 een memoires uitbracht met de titel "Nevertheless: A Memoir", hield hij zich niet in met zijn mening over Ford.

In zijn Memoir beschrijft Alec Baldwin hoe het voelt om grote filmsterren te ontmoeten, alleen om te beseffen dat ze in het echte leven klein zijn, en daarbij riep hij specifiek Harrison Ford. “De films versterken bepaalde acteurs echt, waardoor ze lijken op iets wat ze in werkelijkheid niet zijn. Ford is in persoon een kleine man, klein, mager en pezig, wiens zachte stem klinkt alsof hij van achter een deur komt.'

Voor mensen die niet al te bekend zijn met de carrières van Alec Baldwin en Harrison Ford, lijkt het misschien vreemd dat een van hen een uithaal naar de ander zou nemen. Als je je echter herinnert dat Baldwin de eerste persoon was die het geliefde personage, Jack Ryan, op het grote scherm speelde en toen Ford de rol overnam, lijkt het erop dat daar wrok heerst.

Woedeproblemen

Gedurende de carrière van Alec Baldwin is hij voornamelijk gecast als vriendelijke en coole personages. Gezien het goede uiterlijk en de soepele stem van Baldwin, is dat zeker logisch. Als je echter meer te weten komt over het gedrag van Baldwin buiten het scherm, lijkt het een stuk vreemder. Wat nog belangrijker is voor de doeleinden van dit artikel, lijkt het idee dat Baldwin een schijnbaar willekeurige uithaal naar Harrison Ford nam in zijn memoires veel passender.

Door de jaren heen is Alec Baldwin zo vaak op camera betrapt terwijl hij zijn geduld verloor, dat het dwaas zou zijn om ze hier allemaal op te sommen. Baldwin heeft ook een geschiedenis in het uiten van zijn woede op andere beroemde mensen, waaronder zijn eigen dochter en de controversiële acteur Shia LaBeouf. Bovendien kwam Alec voor de rechtbank terecht nadat hij was beschuldigd van poging tot mishandeling en intimidatie nadat hij zijn geduld verloor tijdens een parkeerplaatsincident. Nadat hij schuldig had gepleit, stemde Baldwin ermee in om lessen woedebeheersing te volgen.

Aanbevolen: