Voormalig Vogue-journalist en ANTM-rechter Andre Leon Talley sterft op 73-jarige leeftijd

Inhoudsopgave:

Voormalig Vogue-journalist en ANTM-rechter Andre Leon Talley sterft op 73-jarige leeftijd
Voormalig Vogue-journalist en ANTM-rechter Andre Leon Talley sterft op 73-jarige leeftijd
Anonim

André Leon Talley, de invloedrijke modejournalist en voormalig hoofdredacteur van US Vogue, is op 73-jarige leeftijd overleden.

TMZ meldde dat Talley dinsdag in een ziekenhuis in New York was overleden aan een onbekende ziekte. Zijn dood werd later bevestigd door zijn literair agent, David Vigliano.

Talley was een pionier in de modewereld in een carrière van zes graden. Hij stond bekend om zijn 1.80m lengte, bijtende commentaar en statement gewaden. Talley was een geliefd figuur in de industrie en gebruikte zijn positie om diversiteit op de catwalk en achter de schermen te promoten.

Talley steeg naar de top voor een bescheiden begin

Geboren in 1948 en opgegroeid in North Carolina tijdens het Jim Crow-tijdperk, was Talley een levenslange fan van mode en legde in zijn memoires van 2020 uit hoe hij zijn plaatselijke bibliotheek zou bezoeken om exemplaren van het tijdschrift Vogue te lezen, dat een wereld waar "er nooit slechte dingen zijn gebeurd".

Zijn carrière in de mode begon met een stage bij voormalig Vogue-redacteur Diana Vreeland in het Metropolitan Museum of Art in 1974. Al snel vergaarde hij contacten bij Andy Warhol's Factory and Interview Magazine, waar hij werkte als receptioniste. Al snel begon hij te schrijven voor W en de New York Times.

Hij staat vooral bekend om zijn werk bij US Vogue, waar hij tot 1995 de nieuwe regisseur en vervolgens creatief directeur werd. Hij verliet het modetijdschrift en keerde drie jaar later terug waar hij hoofdredacteur bleef tot 2013.

Hij voelde zich ook thuis in de mode-industrie, nadat hij het misbruik had onthuld waarmee hij als kind werd geconfronteerd en het racisme dat hem zijn hele leven achtervolgde.

Andre Leon Talley zal herinnerd worden voor een meer dan levensgrote persoonlijkheid

Talley werd ook beroemd vanwege zijn lange werkrelatie met Anna Wintour, hoewel het niet altijd een liefdevolle samenwerking was.

“Ik was ineens te oud, te zwaar en te uncool geworden”. Hij schreef in haar memoires en beschreef Wintour als niet in staat tot 'eenvoudige menselijke vriendelijkheid' en 'nooit echt gepassioneerd door kleding. Macht was haar passie.”

Hij werd geliefd bij een hele nieuwe generatie modefans nadat hij vier cycli als jurylid bij America's Next Top Model had gediend. Hij verscheen ook in Empire en de eerste Sex and the City-film.

In 2008 werd hij de modeadviseur van de familie Obama, hoewel hij later kritiek uitte op de familie. Ik denk dat de nouveaux riches Obama's serieus toondoof zijn … de Obama's zijn in Marie Antoinette, plakkerig, laat ze taart eten. Ze moeten hun nederige wortels onthouden.”

Aanbevolen: