Hugh Jackman-fans loven zijn 'onzelfzuchtige' vader terwijl hij sterft op vaderdag

Hugh Jackman-fans loven zijn 'onzelfzuchtige' vader terwijl hij sterft op vaderdag
Hugh Jackman-fans loven zijn 'onzelfzuchtige' vader terwijl hij sterft op vaderdag
Anonim

Fans hebben Hollywod-ster Hugh Jackman steun en liefde gestuurd nadat hij had aangekondigd dat zijn vader, Christopher John Jackman, was overleden.

In een hartverscheurende post die maandag op Instagram werd gedeeld, onthulde de Australische acteur, 56, het nieuws over zijn geliefde vader.

Naast een foto van zijn vader schreef hij: "In de vroege uurtjes van Vaderdag (AU) stierf mijn vader vredig. En hoewel er diepe droefheid is, ben ik vervuld met zoveel dankbaarheid en liefde. Mijn Papa was in één woord buitengewoon. Hij wijdde zijn leven aan zijn gezin, zijn werk en zijn geloof. Ik bid dat hij nu vrede heeft met God."

Christopher was een 84-jarige, in Engeland geboren, in Cambridge opgeleide accountant.

Jackman, 52, was slechts acht jaar oud toen zijn moeder, Grace McNeil, haar familie in Australië verliet en terugkeerde naar het VK.

The Greatest Showman-ster beschreef Grace's plotselinge vertrek ooit als 'traumatisch'.

Hugh vertelde het Australische tijdschrift Who in januari 2018 dat zijn moeder hem verliet zonder zelfs maar afscheid te nemen.

Toen ze eind jaren '70 terugkeerde naar haar geboorteland Engeland, voedde haar man, Christopher Jackman, Hugh en zijn broers en zussen alleen op.

Nadat Hugh's vader van zijn moeder was gescheiden, gingen Hugh's zussen, Zoe en Sonya, bij Grace in het VK wonen.

Hugh en zijn broers, Ian en Ralph, bleven bij hun vader in Sydney.

"Het was traumatisch," zei Hugh, herinnerend aan zijn vervreemding van zijn moeder. "Ik dacht dat ze waarschijnlijk terug zou komen. En toen sleepte het maar door."

Nadat zijn moeder het gezin had verlaten, zag hij haar ongeveer 'een keer per jaar'.

Pas toen hij "12 of 13" was, drong het tot hem door dat zijn moeder nooit meer terug zou komen.

In december 2012 vertelde Hugh aan het 60 Minutes-programma van Australië dat hij zich nog de dag herinnert waarop zijn moeder wegging.

"Ik herinner me dat ze een handdoek om haar hoofd droeg en afscheid nam. [Het] moet de manier zijn geweest waarop ze afscheid nam," zei hij.

"Toen ik naar school ging, toen ik terugkwam, was er niemand in huis."

Hij voegde eraan toe: "De volgende dag was er een telegram uit Engeland. Mama was daar. En toen was het klaar. Papa bad elke avond dat mama terug zou komen."

Gebruikers van sociale media waren kapot van Jackman, maar prezen ook zijn overleden vader voor de manier waarop hij zijn zoon opvoedde.

"Wat erg verdrietig. Ik stuur Hugh een dikke knuffel en heel veel liefde. Ik verloor mijn vader eind vorig jaar en het doet elke dag pijn. Ik denk dat je vader trots zou zijn op de man/man/vader die je bent Hugh en ik voelen dat dit de grootste eer is die we onze ouders kunnen bieden", schreef een fan online.

"Hugh Jackman, een van de ultieme goeden. Zijn vader moet een onbaatzuchtige en gulle man zijn geweest om zo'n icoon groot te brengen. Rip Sir," voegde een tweede eraan toe.

"Dit nieuws heeft me zo verdrietig gemaakt! Ik weet wat een geweldige vader hij was en hoe hij de reden was dat Hugh uitgroeide tot de heer die hij van hem is. Mijn oprechte condoleances aan Hugh en zijn familie," merkte een derde op..

Aanbevolen: