André Leon Talley's ballingschap uit de mode kauwde hem op voor zijn dood

Inhoudsopgave:

André Leon Talley's ballingschap uit de mode kauwde hem op voor zijn dood
André Leon Talley's ballingschap uit de mode kauwde hem op voor zijn dood
Anonim

Hoewel de dood van de legendarische modeontwerper André Leon Talley velen aan het wankelen heeft gebracht, waaronder zijn vertrouweling Michelle Obama, heeft het ook eens te meer aan het licht gebracht hoe slecht hij werd behandeld door de 'elitaire mode-industrie'.

Talley is naar verluidt dinsdag op 73-jarige leeftijd overleden aan een 'onbekende ziekte' in een ziekenhuis in New York. Zoals te verwachten was, haastten grote namen zich om hulde te brengen aan het overleden talent, waaronder Anna Wintour. Wintour regeerde over Talley terwijl hij optrad als hoofdredacteur van US Vogue.

In zijn overlijdensbericht beschreef Wintour Talley als 'een figuur die grenzen verlegde'

Penning in Vogue, schreef Wintour: "Het verlies van André wordt door zo velen van ons vandaag gevoeld: de ontwerpers die hij elk seizoen enthousiast toejuichte en die van hem hielden; de generaties die hij inspireerde om in de industrie te werken, een figuur zien die grenzen verlegde en nooit vergat waar hij vandaan kwam; degenen die mode en Vogue kenden, gewoon door hem."

"Toch is het het verlies van André als mijn collega en vriend waar ik nu aan denk; het is onmetelijk. Hij was magnifiek en erudiet en ook verschrikkelijk grappig-mercurial."

"Zoals vele decennialange relaties waren er gecompliceerde momenten, maar het enige wat ik vandaag wil onthouden, het enige waar ik om geef, is de briljante en medelevende man die een gulle en liefdevolle vriend was voor mij en mijn familie voor vele, vele jaren, en die we allemaal zo zullen missen."

Wintour zou Talley hebben laten vallen omdat hij 'te oud, te overgewicht, te oncool' was

Het is zeker een mooie herdenking, maar zoals Maureen Callahan van The New York Post opmerkt, was Wintour grotendeels verantwoordelijk voor de ondergang van Talley later in zijn leven. Naar verluidt heeft het Vogue-icoon haar voormalige redacteur laten vallen omdat ze "te oud, te zwaar, te oncool" was.

Niet langer in de 'in'-menigte, had Talley het moeilijk. In 2018, schijnbaar blut en alleen, werd André uit zijn huis in White Plains gezet. Hoewel de mode-barrière-breaker beweerde dat hij de eigenaar was van het pand, verklaarde ex-Manolo Blahnik CEO George Malkemus dat hij dat niet deed, en hij beschuldigde Talley van het verschuldigd zijn van $ 500.000 aan huur.

Voor zover het publiek weet, kreeg Talley weinig tot geen hulp van Wintour, die hem niet lang daarvoor had ontslagen als Vogue's officiële Met Gala-interviewer voor de rode loper, en ervoor koos om de veteraan te vervangen door een jongere, hippere YouTube-ster.

Na deze opmerking zei Talley helaas over de industrie die hem ooit een superster aankondigde: "Mode zorgt niet voor zijn mensen."

Aanbevolen: