Heeft Howard Stern vandaag nog steeds hoge beoordelingen?

Inhoudsopgave:

Heeft Howard Stern vandaag nog steeds hoge beoordelingen?
Heeft Howard Stern vandaag nog steeds hoge beoordelingen?
Anonim

Howard Stern stond in de jaren 90 synoniem voor radio. Met zijn unieke merk van shock-jock capriolen en kleurrijk persoonlijk, steeg Stern snel naar ongekende hoogten en verwierf hij nationale syndicatie vanaf 1986. Stern werd niet alleen een beroemdheid, maar ook een icoon van de Noord-Amerikaanse popcultuur.

Dat was echter meer dan 20 jaar geleden en aangezien de trends in de loop der jaren zijn veranderd, rijst de vraag of de populaire shockjock-radiopresentator zijn hoge kijkcijfers tot op de dag van vandaag heeft weten te behouden? Nou, er is maar één manier om erachter te komen. Laten we gaan kijken, zullen we?

6 Wie is Howard Stern eigenlijk?

Howard Allan Stern werd geboren op 12 januari 1954. Met zijn eerste baan bij de radio aan de Boston University, zou de toekomstige shockjock een voorliefde voor de radio ontwikkelen en vanaf 1976 tot 82, overgang naar ochtendposities met andere radiostations zoals WRNW in New York WWWW in Detroit, onder andere, terwijl hij zijn on-air persona verfijnen. In 1982 zou Stern een middagpositie krijgen bij WNBC in New York voordat hij in '85 werd ontslagen. Van daaruit zou Stern de plek bemachtigen die uiteindelijk zou leiden tot roem (of schande) bij Infinity Broadcasting Howard's show zou in 86 worden uitgezonden, in 60 markten worden uitgezonden en 20 miljoen mensen afstemmen op het hoogtepunt van de show. Volgens Cpr.org sprak Stern over zijn herinneringen aan zijn eerste dagen bij de radio: “Ik herinner me de eerste dag heel duidelijk. … Wat zo diepgaand voor mij was - en waarom ik me aanmeldde - ik zat daar met de psychoanalyticus, de psychiater, en ik zei: "Oh, ik denk dat ik je over mezelf zal vertellen," en ik begon in een fantastische routine die ik vaak op de radio had gedaan. Ik zou beginnen over mijn ouders te praten en het aan te vullen met indrukken. … Ik ga in op dit uitgebreide ding, en hij houdt me koud, kijkt me aan, hij zegt: 'Ik vind dit allemaal niet grappig.' Ik dacht, hé, waar heeft hij het in godsnaam over? … Ik bedoel, ik krijg veel geld betaald om dit soort dingen te doen! Hij zegt: 'Nee, ik vind het nogal triest. En waarom vertel je me verhalen? Waarom praat je niet met me over iets echts?”’

5 Hoe Howard Stern 'The King Of All Media' werd

Ongetwijfeld werd Howard Stern niet lang na zijn nationale debuut een mediafenomeen. Stern's capriolen, samen met geestig heen en weer met mede-presentator Robin Quivers (sommigen vragen zich af of ze ooit verliefd was op Stern), zou een recept voor contant geld zijn voor zowel hemzelf (een salaris van zeven cijfers verdienend in 1991) en alle betrokkenen. Het was toen dat Stern zichzelf uitriep tot ' De koning van alle media'. Volgens bigeddition.com zei Stern dit over het worden van de koning van alle media: Het was een grap… ik vond het altijd fascinerend dat Michael Jackson besloot zichzelf de 'King of Pop' te noemen.’ En ik zei tegen mezelf: ‘Wauw, dat is niet te geloven. Dat is onaangenaam en pretentieus, wie gaat dat geloven? Nou, na een tijdje, overal waar hij werd geïntroduceerd, noemden ze hem de 'King of Pop'. Het begon als een grap, maar langzaam maar zeker werd het een naam die aan mij werd toegeschreven.' Een bestsellerauteur, filmster en een man met een kleurrijke datinggeschiedenis, alles zou vanzelfsprekend worden als de koning van alle media aan zijn regering zou beginnen.

4 Howard Stern stond bekend als een van de meest controversiële figuren van de jaren 90

Oh, de jaren 90. Wat een decennium was het. Voor degenen die misschien te jong waren om zich te herinneren of misschien nog niet geboren waren: de jaren 90 waren een decennium van Grunge, de hiphopoorlog tussen de oostkust en de westkust, en Howard Stern (er was een beetje meer, maar dit is geen retrospectief uit de jaren 90.) Stern zou bekend worden vanwege grote controverse in de jaren '90 Een paar voorbeelden van zijn controversiële capriolen zijn onder meer een pianist die zijn wiener” om het instrument te bespelen, grappen over masturbatie, urine drinken, erectiestoornissen enz. Deze capriolen zouden resulteren in een boete van $ 105.000 met dank aan de FCC.

3 Howard Stern diende als inspiratie voor velen

Sterns merk van shockmedia werd een blauwdruk voor degenen die wilden volgen in zijn monolithische voetafdrukken. Acts zoals Opie en Anthony,en anderen die de voormalige blauwdruk van talkradio zouden dumpen en Stern's controversiële shock-jockstijl zouden adopteren. Toen podcasting aan kracht begon te winnen, zou Sterns geest inderdaad aanwezig zijn in de nieuwe vorm van media.

2 Howard Stern verhuisde uiteindelijk naar Sirius XM

In 2004 zou Howard een deal sluiten met Sirius XM om de overstap te maken van terrestrische radio naar satellietradio. Deze stap was natuurlijk een risico, aangezien satellietradio een onbewezen vorm van media was. Stern zou echter het risico nemen en in 2006 bij het bedrijf debuteren. De verhuizing zou uiteindelijk zijn vruchten afwerpen en sindsdien is Stern een bij Sirius.

1 Zijn de beoordelingen van Howard Stern even hoog als in zijn prime?

Hoewel Howard nog steeds een jaarsalaris van negen cijfers heeft, hebben zijn ratings een aanzienlijke duik genomen Een recent artikel van The New York Post becommentarieerde de dalende beoordelingen van de voormalige mediakoning en status, met de mededeling: 'Het is te gemakkelijk om te voorspellen wat Stern nu gaat zeggen. Geloof me niet alleen op mijn woord, eindeloze Reddit-loopvlakken en Facebook-groepen zijn toegewijd aan koolstofdatering van de dood van de show, het ontleden van de komische broodkruimels en zich afvragen waarom Stern zich nog meer druk maakt. "

Aanbevolen: