Wat zijn de beoordelingen van Howard Stern?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de beoordelingen van Howard Stern?
Wat zijn de beoordelingen van Howard Stern?
Anonim

Howard Stern is gemakkelijk een van de meest succesvolle radio-omroepen aller tijden… zo niet DE meest succesvolle. Gedurende de jaren '80, '90 en begin jaren 2000 was Howard het toonbeeld van een 'shock jock'. Alles wat hij zei deed de pan in beweging. Hij zou vetes beginnen met beroemdheden, bezorgde moeders van Amerika boos maken, tegelijkertijd de politiek correcte menigte aftikken en degenen aan de religieuze rechterzijde, en er enorme beoordelingen voor krijgen.

De zelfbenoemde King of All Media begon op een kleine radiomarkt in Briarcliff Manor, New York, breidde zich uit naar Connecticut, Michigan, Washington, en vervolgens naar New York. Al snel had hij een heel rijk opgebouwd dat zich over heel Amerika en Canada uitstrekte. En sinds zijn overstap in 2006 van terrestrische radio naar satelliet is Howard wereldwijd te horen. De bestsellerauteur, voormalig jurylid van America's Got Talent en blockbusterfilmster is ongetwijfeld een mega-entertainer. Maar wat zijn zijn beoordelingen precies?

Wat zijn de beoordelingen van Howard Stern op SiriusXM?

Het is ongelooflijk moeilijk, zo niet onmogelijk, om de beoordelingen van Howard te kennen na zijn verhuizing in 2006 naar Sirius (nu SiriusXM Pandora). Het satellietradiobedrijf publiceert geen beoordelingen zoals terrestrische radiobedrijven. Maar we weten dat het bedrijf vóór Howards komst op Sirius slechts ongeveer 600.000 abonnees had. Tot op heden heeft het bedrijf 35 miljoen. Ongeveer 30 miljoen van deze abonnees meldden zich binnen een paar jaar na zijn aankomst aan bij het betaalde radiobedrijf.

  • Howard en zijn agent ontvingen 34,3 miljoen aandelen Sirius-aandelen op de dag dat hij begon, omdat hij het overeengekomen aantal abonnees al had overschreden.
  • Howard bereikte een jaar later een tweede abonneebonus, wat hem nog eens 22 miljoen aandelen opleverde ter waarde van bijna $ 100 miljoen.

Niet al deze abonnees zijn natuurlijk Howard-fans. Maar naar schatting heeft hij ongeveer 10 miljoen actieve luisteraars, van wie er een paar miljoen sporadisch in en uit de show komen.

Hoewel SiriusXM honderden entertainmentkanalen heeft, lijdt het geen twijfel dat Howard Stern hun grootste trekpleister is. Het is een van de redenen waarom ze hem op een premium-pakket hebben in plaats van inbegrepen in de initiële inschrijfkosten. Zijn die-hard fans betalen om naar hem te luisteren. Maar niet al zijn fans van zijn aardse dagen konden hem naar de satelliet volgen.

Hoewel Howards beste jaren als entertainer plaatsvonden op zijn twee SiriusXM-kanalen (Howard 100 en Howard 101), heeft slechts een deel van zijn fans ernaar kunnen luisteren of het op aanvraag of de SiriusXM kunnen bekijken app.

Howard sloot een deal met iN Demand en lanceerde Howard Stern On Demand (later Howard TV) naast zijn radioshow. Het liep van 2006 tot 2013. Kort daarna plaatste hij al zijn video-inhoud op de SiriusXM-app.

Op het hoogtepunt van Howards carrière op de terrestrische radio, had hij elke dag meer dan 20 miljoen mensen. Volgens The Washington Post verdiende hij gemiddeld 12 miljoen per dag. Bijna iedereen zou toegang hebben tot Howard in zijn auto of op zijn thuisradio. In tegenstelling tot andere radiopersoonlijkheden eiste Howard de aandacht op. Men wist nooit wat hij hierna zou zeggen. Dat was zijn oproep. Nu is zijn publiek verschoven. Het zijn rijkere, betaalde abonnees die een ander soort inhoud van hem willen. Dit is een van de redenen waarom Howard zijn vaardigheden heeft ontwikkeld als een van de beste interviewers voor beroemdheden in de branche.

Zijn de beoordelingen van Howard Stern lager?

Als je Howards carrière beoordeelt op basis van het aantal luisteraars dat hij heeft, is het juist om te beweren dat zijn kijkcijfers laag zijn. Satellietradio heeft abonnees, terwijl terrestrische radio beschikbaar is voor iedereen met een radio. Dit is vergelijkbaar met Joe Rogan op Spotify in plaats van Youtube, die vaak is vergeleken en gecontrasteerd met Howard.

Volgens een vernietigend artikel van The New York Post heeft Howard ook luisteraars verloren omdat hij minder controversieel was dan vroeger. Sommige fans op Twitter en Reddit bekritiseren Howard ook omdat hij voortdurend zijn politieke meningen en zorgen over de wereldwijde pandemie deelt in plaats van ander entertainment te bieden. Maar het is duidelijk dat deze fans nog steeds naar de show luisteren… hoe zouden ze anders kunnen weten wat hij wel of niet zegt?

Hoewel zijn publiek kleiner is op satelliet, zijn ze meer waard voor adverteerders en dus meer voor SiriusXM zelf. Dit is waarom ze zoveel geld uitgeven om Howard en zijn staf in de lucht te houden.

Wat is het jaarsalaris van Howard Stern?

Abonnees op satellietradio's zijn doorgaans ouder en hebben meer geld om te verbranden. Combineer dat met de enorme en cult-achtige fanbase van Howard Stern en je hebt een lucratieve combinatie. Dit is de reden waarom Sirius herhaaldelijk honderden miljoenen heeft uitbetaald aan Howard en zijn team telkens wanneer ze een vijfjarig contract hertekenen.

Howard's eerste vijfjarige contract met Sirius was $500 miljoen waard, inclusief zijn productiekosten.

Volgens Page Six was Howards meest recente contractverlenging van vijf jaar in 2020 $ 500 miljoen waard. Hoewel het precieze aantal niet werd bevestigd door SiriusXM. Dat betekent dat Howard en zijn team ongeveer $ 100 miljoen per jaar krijgen om hun show te produceren. Het geld wordt natuurlijk verdeeld onder het personeel, Howard, en ook al hun productiekosten. Maar het is eerlijk om te zeggen dat Howard ongeveer $ 1 miljoen verdient per aflevering van zijn show. Geen wonder dat hij naar verluidt ongeveer $ 650 miljoen waard is.

Aanbevolen: