Wat is er gebeurd tussen Kelly Clarkson en Clive Davis?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Kelly Clarkson en Clive Davis?
Wat is er gebeurd tussen Kelly Clarkson en Clive Davis?
Anonim

Kelly Clarkson werd beroemd in 2002 toen ze meedeed en het eerste seizoen van American Idol won, wat haar datzelfde jaar zou leiden tot superster.

Met hits als Since U Been Gone, Walk Away, Breakaway en Miss Independent leek het bijna alsof Clarkson een kracht was geworden om rekening mee te houden na het tekenen van haar eerste platencontract bij RCA en Syco.

Haar debuutalbum Thankful verkocht maar liefst drie miljoen exemplaren in de VS, maar het was haar tweede aanbod, Breakaway, dat de 39-jarige echt tot een volwaardig popfenomeen maakte, met zwaar werkte met mensen als Dr. Luke en Max Martin voor het project.

Breakaway won twee Grammy's en verkocht wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren. Clarkson was op dit punt in haar carrière niet te stoppen, maar wat fans niet wisten, was dat ze veel geschillen had gehad met haar platenlabelmanagers, waarbij Clive Davis, dierenarts uit de muziekindustrie, de zangeres ooit had beschreven als moeilijk om mee samen te werken. Hier is het dieptepunt …

Is Kelly Clarkson moeilijk om mee samen te werken?

Clarkson werkte vanaf het begin van haar carrière met Davis samen, toen ze haar platencontract tekende bij RCA en Syco.

Maar in februari 2013 deed de muziekmagnaat enkele gewaagde beweringen over de popster in zijn allesomvattende memoires The Soundtrack of My Life, waaronder beweringen dat Clarkson diva-achtig gedrag had vertoond terwijl ze haar derde album, Mijn december.

Toen de plaat volledig voor Davis werd gespeeld, geloofde hij dat er geen potentiële radiovriendelijke nummers waren, wat hem zorgen baarde omdat beide eerdere albums van Clarkson erg gedreven waren door popmuziek.

Hij herinnerde zich dat hij destijds een gesprek had met de manager van de zanger van Piece by Piece, waarin hij zei dat ze gek zouden zijn om het album uit te brengen zonder potentiële hits.

In het boek zei Davis stoutmoedig dat hij gelooft dat de plaat ondermaats presteerde omdat Clarkson de meeste nummers had meegeschreven en omdat ze zijn advies niet wilde opvolgen om het project te herwerken en meer radio te produceren -vriendelijke nummers, het had uiteindelijk invloed op de algehele prestaties van de plaat.

Als reactie daarop verspilde Clarkson geen tijd om een verklaring te schrijven als reactie op wat ze over zichzelf had gelezen in het boek van Davis.

"Nou, laat me eerst zeggen, ik heb veel van mijn 'pophits' mede-geschreven, '" gutste ze. "Ten tweede, My December werd platina (het verkocht 20.000 minder dan All I Ever Wanted die volgde op My December.) Nauwelijks een enorme mislukking."

“Never Again, de ENIGE single die ze van die plaat in de VS uitbrachten was een Top 10-hit.

“Daar ben ik erg trots op en dat heb ik aan mijn fans te danken. Maar nogmaals, het meest interessante aan zijn verhaal is wat hij weglaat: hij vermeldt niet hoe hij op een conventie voor zijn bedrijf opstond en mij en mijn muziek kleineerde en het hele project volledig saboteerde.

Weigerde Kelly te zingen sinds je weg bent?

Volgens het boek van Davis kreeg Clarkson een driftbui in zijn kantoor toen hij eiste dat Since U Been Gone - het bestverkochte nummer van de zangeres uit haar carrière - op haar tweede album, Breakaway, zou komen.

Blijkbaar vond de moeder van twee het nummer niet leuk en wilde het zogenaamd schrappen zodra ze het hoorde, en het werd een heen en weer ruzie tussen Davis en Clarkson, waarbij de laatste uiteindelijk toegaf om het nummer toch op haar album te zetten.

Maar Clarksons herinnering was nogal anders.

Ze bleef uitleggen dat ze eigenlijk in oorlog was met Davis omdat hij haar een "shit schrijver" had genoemd die dankbaar zou moeten zijn voor de muziekcarrière die haar was gegeven.

“Ik heb een keer in zijn kantoor gehuild. Ik huilde nadat ik een nummer voor hem had gespeeld dat ik over mijn leven had geschreven, 'Because Of You', 'legde ze uit.

“Ik huilde omdat hij het haatte en vertelde me letterlijk dat ik een "sy schrijver" was die dankbaar zou moeten zijn voor de geschenken die hij me schenkt.

Clarkson voegde toe: “Hij ging verder over hoe het nummer niet rijmde en dat ik gewoon mijn mond moest houden en zingen. Dit was verwoestend van een man die ik, als jong meisje, als een muzikale held beschouwde en zo vereerd was om mee samen te werken.”

Het paar heeft sindsdien niet meer samengewerkt, hoewel Davis verder zei dat hij "nog steeds in haar [Kelly] als artiest gelooft."

Aanbevolen: