Wat is er met Clive Owen gebeurd na 'Closer'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Clive Owen gebeurd na 'Closer'?
Wat is er met Clive Owen gebeurd na 'Closer'?
Anonim

Er was een tijd dat Clive Owen werd beschouwd als Hollywood's man van het uur, en genoot van een behoorlijk succesvolle filmcarrière sinds zijn doorbraak als aspirant-schrijver Jack Manfred in het misdaaddrama Croupier uit 1998. Sindsdien kwamen er gestaag andere rollen binnen voor de acteur. Hij kreeg zelfs rollen in veelgeprezen films als Gosford Park en The Bourne Identity. Hij speelde ook memorabel de titulaire held in Antoine Fuqua's King Arthur.

Kort daarna trok Owen ook veel meer buzz toen hij speelde met Jude Law, Natalie Portman en Julia Roberts in de Oscar-genomineerde film Closer. Owen's optreden in de film leidde zelfs tot zijn eerste (en enige) Oscar-nominatie. Sindsdien leek het echter alsof mensen niet meer veel aandacht aan Owen schonken. Desalniettemin zullen fans blij zijn te horen dat de acteur nog lang niet klaar is met acteren.

Heeft Clive Owen Hollywood verlaten na 'Closer'?

Na aan Closer te hebben gewerkt, lijkt het erop dat de stijgende populariteit van Owen het zeker gemakkelijk heeft gemaakt om meer rollen te boeken. Dat gezegd hebbende, sommige projecten die de acteur koos, werkten beter voor hem dan andere. Owen oogstte bijvoorbeeld opnieuw lovende kritieken na zijn optreden in Sin City van Frank Miller en Robert Rodriguez (ook in gastregisseur van Quentin Tarantino) naast Mickey Rourke, Bruce Willis, Jessica Alba, Rosario Dawson en Alexis Bledel.

En hoewel Owen in het begin nog niet bekend was met Sin City, wist de acteur op dat moment meteen dat het een hit in wording was. “Robert belde me op en zei dat hij iets ging doen dat Sin City heet. Hij stuurde me een aantal graphic novels van Frank en deze vijf minuten durende test die hij had gemaakt, 'vertelde hij de BBC.

“Hij vertelde me dat hij momenteel aan het fotograferen was met Bruce Willis en dat hij Mickey Rourke en Benicio Del Toro in de rij zou zetten en dat Quentin Tarantino een paar dagen zou komen. Dus ik dacht er ongeveer een halve seconde over na en sprong er toen natuurlijk in!”

Owen volgde dit vervolgens op met het misdaaddrama Ontspoord tegenover Jennifer Aniston, dat slecht werd ontvangen door critici (Aniston werd ook bekritiseerd door fans vanwege haar optreden). Gelukkig voor Owen speelde hij al snel in hitfilms zoals Inside Man, Children of Men en Elizabeth: The Golden Age.

Clive is de afgelopen jaren op tv geweest

Ondanks gemengde recensies over zijn films, ging Owen gewoon door. Op een gegeven moment besloot de Oscar-genomineerde acteur echter ook dat het tijd was om televisie te proberen, dankzij wat overtuigingskracht van Oscar-winnende regisseur Steven Soderbergh.

Zo kwam Owen terecht in het veelgeprezen medische drama The Knick. “Hij was de eerste die we benaderden. Je hebt een filmster nodig, iemand met zo'n kijkvermogen en gravitas. Ik kende hem een beetje. Hij had een geweldige reputatie als persoon en als professional , vertelde Soderbergh aan Rolling Stone.“Hij zei meteen ja, en ik zei tegen hem: ‘Ik heb je maar voor twee jaar nodig. We gaan je vermoorden aan het einde van seizoen twee.'”

Clive Owen keerde ook terug in theater

Voor Owen heeft theater altijd zoveel betekend, omdat het zijn 'eerste liefde' is. “Ik deed een toneelstuk op school toen ik een kind was en ik werd verliefd op acteren. Het ging niet om televisie. Het ging niet om films. Ik ging naar een klein jeugdtheater in mijn geboorteplaats, en daar begon het eigenlijk allemaal', vertelde Owen aan acteur en muziekartiest RZA tijdens een gesprek voor Interview.

“Dus het was altijd iets waar ik erg gepassioneerd over was.”

En dus maakte de acteur zijn Broadway-debuut in 2015, met in de hoofdrol in Harold Pinter's Old Times. Twee jaar later keerde Owen terug naar Broadway met M. Butterfly van David Henry Hwang. Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn om zo'n complexe en fascinerende rol op mij te nemen voor mijn terugkeer naar Broadway. M. Butterfly biedt een nieuwe uitdaging met zijn inherente mysterie en verbazingwekkende verhaallijn”, zei de acteur in een verklaring.

Meer recentelijk had Clive Owen een 'comeback' in een populaire misdaadserie

Het lijkt erop dat het werken aan The Knick een behoorlijke indruk op Owen heeft achtergelaten. De acteur heeft sindsdien een aantal andere tv-projecten gedaan, waaronder de met een Emmy bekroonde serie American Crime Story. In het derde seizoen van Impeachment portretteerde Owen president Bill Clinton terwijl de show het schandaal aanpakte waarbij de voormalige president en Monica Lewinsky (Beanie Feldstein) betrokken waren.

Eerlijk gezegd was het een rol die hij zichzelf aanvankelijk niet zag spelen. "Om eerlijk te zijn, zei ik tegen hen: waarom kom je naar mij?" Owen vertelde Vanity Fair. Eén: ik ben Engels. Twee: ik lijk niet echt op hem.” Producenten Ryan Murphy en Brad Simpson waren er echter nog steeds van overtuigd dat Owen de juiste man was.

“Clinton is een van de meest erkende mannen ter wereld en heeft een uitgesproken uiterlijk en stem. Hij staat bekend om zijn intelligentie en charisma. We moesten iemand vinden die dat kon oproepen, zonder alleen maar een imitatie te doen', legden ze uit."Met Clive voel je dat er lagen en lagen zijn achter alles wat hij zegt of doet in een scène."

Ondertussen lijkt het erop dat Owen zijn inval op televisie zal voortzetten met het komende FX-mysteriedrama Retreat. Het draait om een amateur-speurder die een moord moet oplossen die plaatsvond tijdens het bijwonen van een afgelegen retraite. Afgezien hiervan is Owen ook gehecht aan de thrillerserie Monsieur Spade van co-creator Scott Frank van The Queen's Gambit.

Aanbevolen: