De waarheid achter het tragische kindermisbruik van Johnny Depp

Inhoudsopgave:

De waarheid achter het tragische kindermisbruik van Johnny Depp
De waarheid achter het tragische kindermisbruik van Johnny Depp
Anonim

De relatie tussen Johnny Depp en Amber Heard lijkt te zijn verzonken tot een punt van geen terugkeer, met de voormalige echtgenoten opgesloten in een intens lasterproces terwijl de wereld toekijkt. Terwijl Hollywood Johnny probeerde te annuleren, kwamen zowel fans als beroemdheden voor hem op en verdedigden ze hem tegen de beweringen van Amber Heard dat hij fysiek gewelddadig was.

Tijdens het proces nam Johnny het standpunt in om te getuigen over zijn eigen ervaringen met huiselijk geweld. Hij vertelde over zijn jeugd, waarin meerdere vormen van misbruik en een onstabiele omgeving te zien waren, wat resulteerde in levenslange problemen voor de Pirates of the Caribbean-acteur.

Fans hebben zich achter Johnny geschaard terwijl hij en zijn zus de tragische, ware details van hun jeugd en het giftige huishouden waarin ze leefden hebben gedeeld. Terwijl Johnny heeft uitgelegd hoe zijn vroege leven was, heeft het publiek een beter begrip gekregen van wat hem ertoe bracht later in zijn leven drugs en alcohol te gebruiken.

Hoe Johnny Depp een slachtoffer werd van misbruik in zijn eigen huis

In zijn proces wegens laster in 2022 tegen ex-vrouw Amber Heard, opende Johnny Depp over het ervaren van misbruik als kind. Hij onthulde aan de rechtbank dat het misbruik kwam door de handen van zijn overleden moeder, Betty Sue. Terwijl hij op de tribune zat, vertelde Johnny aan advocaten dat de sfeer in het huishouden zo wisselvallig was dat hij zich nooit echt veilig voelde.

"In ons huis werden we nooit blootgesteld aan enige vorm van veiligheid of beveiliging, het enige wat we moesten doen was uit de vuurlinie blijven", deelde hij (via Daily Mail). “Mijn moeder was nogal onvoorspelbaar. Ze had het vermogen om zo wreed te zijn als iedereen met ons allemaal kan zijn.'

Hij onthulde ook dat hij als kind niet besefte dat het misbruik dat van zijn moeder kwam abnormaal was, want het was alles wat hij ooit had meegemaakt: Ik heb een zeer interessante jeugd gehad. Eentje waarvan ik dacht dat het normaal was tot een bepaalde leeftijd.”

Tijdens zijn getuigenis beschreef hij de aanschouwelijke details van de fysieke mishandeling die hij thuis moest ondergaan.

"Ze kon behoorlijk gewelddadig worden, en ze was behoorlijk gewelddadig, en ze was behoorlijk wreed", vertelde hij aan advocaten. "Er was zeker fysieke mishandeling, in de vorm van een asbak die naar je wordt gesmeten, of je zou worden geslagen met een schoen met hoge hakken, of een telefoon, of wat dan ook maar handig is."

Hij beschreef ook de noodzaak om zichzelf te 'afschermen' wanneer zijn moeder langs hem liep omdat hij 'niet wist wat er zou gebeuren'.

Als kind werd Johnny beroofd van een stabiel gezinsleven omdat de rusteloosheid van zijn moeder ervoor zorgde dat ze het gezin vaak van plaats naar plaats verhuisde. Johnny werd geboren in Kentucky en het gezin verhuisde naar Florida toen hij zeven jaar oud was, waar ze in een motel woonden.

Naast de fysieke mishandeling van zijn moeder, vertelde Johnny de rechtbank dat het moeilijk was om altijd het 'nieuwe kind' te zijn als het gezin naar een nieuwe plek zou verhuizen, en nooit een kerngroep van vrienden te vormen.

Het misbruik van zijn moeder was ook emotioneel

Het misbruik dat de moeder van Johnny Depp haar familie toewierp, was niet alleen fysiek; de acteur heeft onthuld dat het ook emotioneel was, wat soms erger zou kunnen zijn.

"De verbale mishandeling, de psychologische mishandeling, was bijna erger dan de afranselingen, " vertelde hij, voordat hij eraan toevoegde dat de fysieke mishandeling leidde tot pijn waar hij "leren mee om te gaan".

Betty Sue zou haar kinderen emotioneel misbruiken door hun onzekerheden op te pikken en ze te beledigen met opmerkingen waarvan ze wist dat ze hen zouden raken waar het pijn zou doen. Een voorbeeld waren haar constante verbale aanvallen die verband hielden met Johnny's luie oog, dat zich ontwikkelde als gevolg van een geboorteafwijking in de lens van zijn linkeroog waar hij geen controle over had.

"Ze noemde me c--k eye, one eye, alles wat ze kon krijgen om te vernederen, te vernederen," legde hij uit, toegegeven dat de psychologische mishandeling "ons verscheurde."

Johnny's zus Christi Dembrowski getuigde ook over misbruik door hun moeder en bevestigde dat zowel zij als Johnny hadden gezworen nooit de cyclus van huiselijk geweld in hun eigen huis te herhalen als ze opgroeiden.

"Heel vroeg als jong kind," vertelde ze de rechtbank (via People), "niets van wat er in ons huis gebeurde voelde goed. En dus, naarmate ik ouder werd, zowel Johnny als ik eigenlijk, we besloten dat als we eenmaal vertrokken, als we eenmaal ons eigen huis hadden, we nooit iets zouden herhalen dat op welke manier dan ook lijkt op onze kindertijd. We zouden het anders doen."

Het effect dat het misbruik had op Johnny Depp

Johnny Depp was nog maar een tiener toen hij begon te experimenteren met drugs en alcohol. Hij begon met roken toen hij nog maar 12 was en volgens een interview dat hij met People had gedaan, had hij "elke soort drug die er was tegen 14" gebruikt.

De levenslange drugsgewoonten van de acteur zijn geanalyseerd in zijn proces wegens laster. Hij heeft bevestigd dat zijn consumptie van illegale middelen niet per se te maken had met recreatie, maar met het omgaan met de stress die werd veroorzaakt door zijn tumultueuze jeugd en carrièredruk.

“Het is niet zo dat ik de pillen nam om high te worden, ik nam de pillen om normaal te worden”, verklaarde de ster (via Deadline).

Aanbevolen: