10 belangrijke beroemdheden die begonnen als schrijvers op 'SNL

Inhoudsopgave:

10 belangrijke beroemdheden die begonnen als schrijvers op 'SNL
10 belangrijke beroemdheden die begonnen als schrijvers op 'SNL
Anonim

Populaire sketchcomedyshow Saturday Night Live, gewoonlijk SNL genoemd, is een van de langstlopende shows op netwerktelevisie. Na 46 seizoenen in de lucht, heeft het podium hordes beroemdheden als gastheren en muzikale gasten gehouden. Hoewel de castleden niet beginnen als gerenommeerde entertainers, hebben een aantal van hen die titel wel verdiend.

De show is verantwoordelijk voor het lanceren van de carrières van enkele van 's werelds beroemdste acteurs en komieken. Veel geliefde beroemdheden begonnen hun carrière als SNL castleden, maar een select aantal begon in de beroemde schrijverskamer. Hier zijn 10 beroemdheden die Lorne Michaels te danken hebben voor hun SNL schrijfoptreden en daaropvolgende carrière in entertainment.

10 Tina Fey

De bekroonde komiek Tina Fey, die bekend staat om haar tijd als presentatrice van de "Weekend Update" naast co-sterren Jimmy Fallon en Amy Poehler, en om haar beruchte indruk van vice-presidentskandidaat Sarah Palin, begon haar ambtstermijn bij SNL als schrijver. Ze werd uiteindelijk de eerste vrouwelijke hoofdschrijver voor de show en ging later schitteren in, schrijven en produceren van NBC's 30 Rock. Fey staat ook bekend om zijn hoofdrol in hitcomedy's zoals Baby Mama en Date Night, en voor het schrijven van moderne klassieker Mean Girls.

9 Seth Meyers

Na enige tijd in improvisatiecomedy te hebben doorgebracht, trad Seth Meyers toe tot SNL als schrijver. Hij werd uiteindelijk hoofdschrijver en sloot zich vervolgens aan bij co-anker Amy Poehler aan de "Weekend Update" -balie. Na het beëindigen van zijn tijd bij SNL, verhuisde Meyers naar de late avond en is momenteel de gastheer van Late Night with Seth Meyers op NBC. Meyers heeft ook geschreven voor en gastheer van grote prijsuitreikingen zoals de Emmy's en de Golden Globes, en hij heeft een stand-upspecial op Netflix genaamd Seth Meyers: Lobby Baby.

8 Eddie Murphy

Eddie Murphy staat bekend om het revitaliseren van SNL en kreeg bijna geen kans. Murphy was de eerste die op de set schreef en acteerde in incidentele sketches voordat hij werd gevraagd om een fulltime castlid te zijn. Na het publiek te hebben vermaakt met zijn komische uitmuntendheid op SNL, speelde Murphy verder in blockbuster-films zoals The Nutty Professor en Doctor Dolittle, en sprak hij de geliefde personages Mushu uit in Mulan en Donkey in de Shrek-serie. Murphy werd ook genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in de musical Dreamgirls.

7 Dan Aykroyd

De Canadese komiek Dan Aykroyd was, net als veel andere SNL-alumni, lid van comedygroep Second City voordat hij zijn carrière in de comedyserie begon. Eerst ingehuurd als schrijver, werd Aykroyd een fulltime castlid voor de show en werd uiteindelijk een "Weekend Update" -presentator. In zijn post-SNL-carrière schreef Aykroyd klassieke films The Blues Brothers en Ghostbusters, en kwam zelfs terug om de show te hosten.

6 Sarah Silverman

Bekend als uitgesproken en controversieel, bracht stand-upcomedy Sarah Silverman tijd door als schrijver op SNL. Het was een korte stint die niet goed ging, maar zeker geen invloed had op haar carrière. Silverman speelde verder in haar eigen Comedy Central sitcom The Sarah Silverman Program en kreeg rollen in films als School of Rock en Wreck It Ralph. Silverman host nu haar eigen podcast, The Sarah Silverman Podcast.

5 Bill Murray

Klassieke komiek en Oscar-genomineerde acteur Bill Murray, een ander voormalig lid van Second City, begon zijn carrière als schrijver en castlid op SNL. Sinds zijn dagen in sketchcomedy heeft Murray een lange, succesvolle carrière achter de rug, met in films als Groundhog Day, Caddyshack en Ghostbusters.

4 Zach Galifinakis

Een andere acteur die het niet lang volhield bij SNL, Zach Galifinakis was slechts twee weken werkzaam bij de beroemde show. Het was echter maar een kleine tegenslag, want hij speelde later als Alan in de serie The Hangover, presenteerde Between Two Ferns en keerde meerdere keren terug om SNL te hosten.

3 Jason Sudekis

Voordat hij werd gepromoveerd tot castlid, schreef Jason Sudekis een aantal seizoenen voor SNL. Bekend om zijn indrukken van politici als George W. Bush, Joe Biden en Mitt Romney, vertrok Sudekis om externe ondernemingen na te streven. Hij kreeg rollen in verschillende succesvolle films en had bogen op meerdere sitcoms. Nu is Sudekis te vinden als het titulaire personage op Apple TV's hit Ted Lasso, waarvoor hij vorig seizoen verschillende prijzen won.

2 Rob Schneider

Rob Schneider begon zijn tijd bij SNL als schrijver en speelfilmspeler, maar kreeg al snel een rol als castlid dankzij zijn populaire personage Richard Laymer, beter bekend als The Richmeister. Net als veel andere SNL-sterren speelde Schneider in films en werd hij bekend door zijn rollen in onder andere The Water Boy, 50 First Dates, The Hot Chick en Benchwarmers.

1 Adam Sandler

Een van de beroemdste producten van SNL, Adam Sandler had enkele kleine rollen voordat hij als schrijver aan de slag ging. Hij werd bekend door zijn werk voor SNL en is verantwoordelijk voor de klassieke kerstliedjes "The Thanksgiving Song" en "The Chanukah Song." Sandler had een ongelooflijk succesvolle filmcarrière, met in de hoofdrol hits als Billy Madison, Happy Gilmore, Big Daddy en Click. Nu is Sandler te vinden op Netflix-originelen zoals Hubie Halloween en Murder Mystery.

Aanbevolen: