Wie was Nina Dobrev voor 'The Vampire Diaries'?

Inhoudsopgave:

Wie was Nina Dobrev voor 'The Vampire Diaries'?
Wie was Nina Dobrev voor 'The Vampire Diaries'?
Anonim

Nina Dobrev is momenteel een van de meest gevierde actrices in Hollywood. De Canadese, geboren Nikolina Kamenova Dobreva, katapulteerde haar carrière in een geheel nieuw sterrendom met haar vertolking van Elena Gilbert in The CW's hit The Vampire Diaries in 2009. Ze heeft een aantal prestigieuze prijzen gewonnen gedurende de zes seizoenen van de serie, waaronder de Teen Choice Awards, de People's Choice Awards en meer, tot haar plotselinge vertrek uit de show in 2015.

De actrice is echter zoveel meer dan alleen het personage van het buurmeisje uitbeelden in The Vampire Diaries. Afkomstig uit Sofia, Bulgarije, voordat hij naar Toronto emigreerde en het een beetje moeilijk had om postsecundair onderwijs te volgen. Dit is hoe het leven van Nina Dobrev eruitzag voor The Vampire Diaries en wat de toekomst biedt voor het Hollywood-zwaargewicht.

6 Nina Dobrev komt uit Oost-Europa

Nina Dobrev werd geboren in januari 1989 in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, voordat ze op tweejarige leeftijd met haar familie naar Canada verhuisde. Het kunstenaarschap zit haar familie in het bloed, want ze is geboren uit een artistieke moeder. Haar vader, Kamen, kwam net uit het Bulgaarse leger voordat hij uiteindelijk genoeg geld had gespaard om het hele gezin mee te nemen.

"Mijn moeder stak Canada over om hem te ontmoeten bij Niagara Falls met een koffer en een kind in elke hand", herinnert ze zich tijdens een interview met Self. "Ik heb hard werken van hen geleerd."

5 Nina Dobrev's opleiding

Nina Dobrev werd op jonge leeftijd blootgesteld aan de liefde voor acteren. Ze sloot zich aan bij de toneelschool van de Canadese acteur Dean Armstrong in Toronto voordat ze zich vervolgens inschreef aan de School of Arts in Wexford Collegiate. Op 10-jarige leeftijd stond ze voor een dilemma tussen acteren of turnen, hoewel we allemaal weten wat ze uiteindelijk heeft gekozen.

"Het was ofwel doorgaan met turnen en proberen naar de Olympische Spelen te gaan, of meer auditie doen. Gymnastiek was vier uur per dag, zes dagen per week. Er was geen tijd voor beide", herinnert ze zich tijdens de Zelfinterview: "Ik zou de metro nemen en dan vier verschillende bussen. Er is me nooit iets overhandigd."

Tijdens haar tijd bij Degrassi studeerde Dobrev ook sociologie aan de Ryerson University, hoewel ze nooit was afgestudeerd vanwege haar hectische filmschema.

4 Nina Dobrev op 'Degrassi'

Nina Dobrev kreeg haar eerste smaak van roem met de tienerserie Degrassi: The Next Generation, waar ze drie seizoenen de rol van tienermoeder Mia Jones speelde. Volgens haar verhaallijn verliet Mia de serie in 2008 om haar fulltime modellencarrière in Parijs voort te zetten, hoewel de actrice een jaar later op The CW's The Vampire Diaries sprong.

"Het was een uitdaging omdat ik het niet ben. Ik ging naar veel websites die te maken hadden met tienerzwangerschappen. Ik las veel verhalen over meisjes die moesten doormaken wat Mia deed", zei ze in een interview, "Er is de vervreemdingsfactor en er zijn alle verhalen en geruchten, dat iedereen je veroordeelt. Het is niet gemakkelijk."

3 Nina Dobrev kopte verschillende Canadese films voor 'The Vampire Diaries'

Tijdens Nina Dobrev's tijd als rijzende ster op Degrassi, ging ze door met het opbouwen van haar acteer-cv. Ze was de headliner van verschillende indie- en televisiefilms in Canada, waaronder de verfilming van Anne Michaels oorlogsroman Fugitive Pieces, de musicalhit The American Mall van MTV en het regiedebuut van Sarah Polley Away from Her.

"Het is mijn eerste Amerikaanse ding, het was de leiding, er was veel druk maar goede druk. Het was iets waar ik erg enthousiast over was. Ik kon niet slapen omdat ik zo opgewonden was om aan mijn eerste te beginnen dag op het werk", herinnert de toen 19-jarige zich in een interview aan haar Amerikaanse debuut.

2 Nina Dobrev In muziekvideo's

Nina Dobrev speelde tot nu toe in ten minste twee muziekvideo's gedurende haar carrière. Ze maakte haar debuut in de begeleidende video voor indieduo Wade Allain-Marcus en David Baum's "You Got That Light" van hun gelijknamige EP uit 2009. De video, waarin Brent Geisler en Jack Allred het regisseur-producerpaar werden, brak niet eens door tot 20.000 views op YouTube.

Dit was echter niet de enige muziekvideo waar Nina bij betrokken was. Ze voegde zich opnieuw bij haar Degrassi-cast Stefan Brogren, Lauren Collins, Cassie Steele, Miriam McDonald en meer in Drake's single "I'm Upset" van het Scorpion-album.

1 Wat volgt er voor Nina Dobrev?

Dus, wat is de toekomst voor deze Hollywood-sterretje? De 33-jarige vertoont geen tekenen van vertraging op korte termijn, en als er iets is, had ze een solide acteercarrière moeten hebben na het vertrek uit The Vampire Diaries. Sindsdien is ze in Hollywood geweest en heeft ze in de tussentijd een aantal romantische rollen gekozen, maar haar carrière is nog lang niet op haar hoogtepunt. Ze duikt meer in filmrollen en trekt zich terug uit tv-projecten, maar helaas was bijna geen van hen een kaskraker, behalve Return of Xander Cage uit 2017.

Nina's carrière is echter nog verre van obscuriteit. Ze heeft verschillende projecten in het verschiet, waaronder een aankomende komedie Sick Girl.

Aanbevolen: