Wie zijn de ouders van Kate en Mara Rooney, en waarom zijn ze zo rijk?

Inhoudsopgave:

Wie zijn de ouders van Kate en Mara Rooney, en waarom zijn ze zo rijk?
Wie zijn de ouders van Kate en Mara Rooney, en waarom zijn ze zo rijk?
Anonim

Je hebt misschien gehoord dat Rooney Mara onlangs een baby heeft gekregen met partner Joaquin Phoenix. Je hebt misschien ook gehoord dat Kate Mara speelde in de populaire FX-serie genaamd A Teacher.

Hoewel er veel gaande is in de werelden van de Mara-zussen, weet je waarschijnlijk niet dat zij de erfgenamen zijn van niet één maar twee NFL-dynastieën van meerdere miljarden dollars, gerund door de families van hun ouders.

Ze leiden allebei een heel privéleven met hun andere helften en zijn net als elke andere beroemdheid. Wie wist dat ze zo in extreem geld werden geboren? Belangrijker nog: wat gaan ze ermee doen als ze het eenmaal hebben geërfd? De kans is groot dat ze het doneren aan organisaties tegen dierenmishandeling.

Dit is wat we weten over de Mara-familie.

Bijgewerkt op 15 maart 2022: Zowel Kate als Rooney Mara zijn onlangs moeder geworden. Kate verwelkomde in mei 2019 een dochter op de wereld met haar man Jamie Bell en Rooney Mara kreeg in september 2020 een zoon met haar verloofde Joaquin Phoenix. Het blijft echter onduidelijk of een van de zussen een van de familienamen heeft doorgegeven aan hun kinderen.

Kate Mara moet de naam van haar dochter nog aan de wereld onthullen, terwijl Rooney Mara's zoon River heet, ter ere van de overleden broer van zijn vader, maar zijn achternaam en middelste naam blijven geheim. Of een van deze kinderen nu wel of niet "Rooney" of "Mara" wordt genoemd, deze twee kinderen zijn niettemin geboren in twee van de rijkste families van het land.

Kate en Rooney Mara zijn geboren in geld

Jaren voordat de Mara-zussen beroemdheden werden en begonnen aan de succesvolle carrières die ze nu hebben, waren ze al behoorlijk rijk. Ze komen niet van Hollywood-roy alty, ze komen van NFL-roy alty. Samen zijn ze 26 miljoen dollar waard, maar hun familie is maar liefst 3 miljard dollar waard.

Rooney Mara's naam is eigenlijk Patricia Rooney Mara en Kate Mara's echte naam is Kate Rooney Mara. Rooney heeft net besloten Patricia te beëindigen en haar naam te veranderen. Het werkt echter.

Hun ouders zijn Kathleen McNulty Rooney, wiens familie eigenaar is van de Pittsburgh Steelers, en Timothy Christopher Mara, wiens familie eigenaar is van de New York Giants.

Het fortuin van de familie Mara gaat decennia terug

In 1925 werd Tim Mara gekozen door de president van de NFL, Joseph Carr, om een professioneel voetb alteam in New York te vormen, in de tijd dat profvoetbal niet zo populair was als nu. Dus kocht hij de NFL-franchise van New York voor $ 500.

Het duurde lang voordat het team van de grond kwam, maar uiteindelijk, na tegen andere teams in het hele land te hebben gespeeld, gingen de New York Giants van start.

Terwijl ze een hoop geld verdiende in die eerste wedstrijden, begon Mara zich uit te kopen of te fuseren met een ander team in New York dat net zo populair wilde worden. Nadat Mara in 1959 stierf, bleven de Giants in het bezit van de familie Mara, terwijl zijn zonen Wellington en John "Jack" Mara het familiebedrijf voortzetten.

Eerst werd Jack Mara president, daarna werd Wellington mede-eigenaar, president en CEO tot aan zijn dood in 2005. De fakkel ging toen over op zijn zoon, John Mara, die nu de president, CEO en mede- eigenaar (met Steve Tisch). De vader van de zussen, Timothy, is nu een scout en vice-president van Player Evaluation.

De familie Rooney gaat ook ver terug

Het fortuin van Rooney begon toen Arthur Joseph "Art" Rooney, Sr., die in de Minor League Baseball en in een paar semi-professionele voetb alteams speelde, $ 2.500 betaalde om een NFL-team te vormen in Pittsburgh, in 1933.

Voor het eerst bekend als de Pittsburgh Pirates, hadden de Pittsburgh Steelers, die van naam veranderden in 1941 (hetzelfde jaar dat Rooney president en eigenaar werd), in het begin hun ups en downs, net als het team van Mara.

Na het team door vele Super Bowls te hebben gezien in de jaren '70, droeg Art Rooney het bedrijf over aan zijn zoon Dan Rooney, die de voorzitter van de Steelers werd, met zijn vier broers in de raad van bestuur.

Dan Rooney's oudste zoon, Art Rooney II, is nu de president. Kathleen McNulty Rooney, de moeder van Rooney en Kate, is zijn jongere zus en een makelaar.

Dus daar heb je het. Deze twee extreem gecompliceerde en extreem rijke koninklijke voetbalfamilies trouwden met elkaar, net zoals elke echte koninklijke familie zou doen.

De Mara-zussen, die ook twee broers hebben, Daniel en Connor, hebben een enorm gezin, zoals de meeste koninklijke families. Ze hebben 22 tantes en ooms en ongeveer 40 neven. Hun vader is een van de elf en langs moeders kant had hun oudoom Dan Rooney negen kinderen.

Kate en Rooney Mara's moeder moedigde hen aan om te handelen

Een van Kate's eerste optredens ooit was toen ze op 14-jarige leeftijd de Star-Spangled Banner zong bij een wedstrijd van de Giants, op verzoek van haar opa Wellington Mara.

"Toen ik 14 was, vroeg mijn opa, weet je, 'Wil je het volkslied zingen?' En voor mij was ik zo jong dat ik me niet realiseerde hoe krankzinnig en zenuwslopend dat was, " legde Kate uit in Live With Kelly and Ryan.

De moeder van de zus was echter de persoon die hen echt aanmoedigde om door te breken met acteren en optreden. Ze inspireerde hen tot acteren door ze mee te nemen naar talloze Broadway-shows en ze oude films te laten zien.

Ze leerde haar meisjes ook om filantropen te worden, net als zij. In 2012 hebben ze samen de Social Innovation Summit bijgewoond. Beide zussen zijn ook gaan werken in dierenrechtenactivisme.

Beide kanten van de familie zijn vrij privé en de zussen zijn de enige bekende leden. In tegenstelling tot de meeste 'koninklijke families' van Amerika, zoals de Kardashians en de Hiltons, zijn ze niet populair vanwege reality-tv-shows. Ze hadden een succesvolle carrière buiten het geld van hun familie en leidden een volledig onafhankelijk leven.

Aanbevolen: