J.K. Rowlings nieuwe grootste fan is Poetin

Inhoudsopgave:

J.K. Rowlings nieuwe grootste fan is Poetin
J.K. Rowlings nieuwe grootste fan is Poetin
Anonim

Vladimir Poetin heeft zojuist Rusland verdedigd en… J. K. Rowling tegen annulatiecultuur.

De Russische dictator, die momenteel een wreed offensief tegen Oekraïne leidt, heeft zijn land vergeleken met de auteur van 'Harry Potter'.

Rowling is de afgelopen jaren onder vuur komen te liggen vanwege haar transfobe opmerkingen, en kreeg kritiek van veel fans van haar romansaga, evenals van acteurs die deelnamen aan de acht films over de tovenaarsjongen, waaronder hoofdpersoon Daniel Radcliffe.

Poetin vergelijkt Rusland met J. K. Rowling and Slams Western Annuleer cultuur

In een gesprek met functionarissen en culturele werkers vandaag (25 maart), vergeleek Poetin zijn land dat wordt gemeden van de rest van de wereld met Rowling die te maken krijgt met terugslag over haar transfobe opmerkingen.

"Ze hebben Joanne Rowling onlangs geannuleerd, de kinderauteur, haar boeken worden over de hele wereld gepubliceerd, alleen omdat ze niet voldeed aan de eisen van genderrechten", zegt Poetin in een clip die is gepubliceerd door 'TMZ'.

Hij zei toen dat andere landen Rusland proberen af te schaffen, waarbij hij "progressieve discriminatie" hiervan de schuld geeft.

Hij beweerde ook dat Rusland een tolerant land is en zei: "vertegenwoordigers van tientallen etnische groepen" hebben eeuwenlang samengeleefd.

Rowling ging naar Twitter om afstand te nemen van de opmerkingen van Poetin en deelde een artikel over Alexei Navalny, gevangen gezet wegens zijn verzet tegen het regime van Poetin.

"Kritieken op de westerse annulatiecultuur zijn misschien niet het beste door degenen die momenteel burgers afslachten voor de misdaad van verzet, of die hun critici gevangenzetten en vergiftigen", schreef de auteur in haar tweet.

J. K. Rowling twitterde tegen inclusieve taal in 2020

De Britse romanschrijver kreeg veel kritiek nadat haar tweets werden gezien als ondermijnend voor de transgemeenschap.

In 2020 klaagde ze over het gebruik van inclusieve taal in een artikel gepubliceerd door 'Devex.com'. De kop bevatte de uitdrukking "mensen die menstrueren", waarmee werd erkend dat niet iedereen die menstrueert cis-vrouwen zijn, maar niet-binaire mensen en transmannen kunnen ook ongesteld worden.

Rowling heeft sindsdien haar standpunten verdedigd in een lange post en in verschillende tweets. Na de controverse verdedigden veel beroemdheden, waaronder 'Harry Potter'-ster en activist Emma Watson, de transgemeenschap tegen de aanval van Rowling.

"Trans mensen zijn wie ze zeggen dat ze zijn en verdienen het om hun leven te leiden zonder constant ondervraagd te worden of te horen dat ze niet zijn wie ze zeggen dat ze zijn", schreef Watson op haar Twitter in juni 2020.

Aanbevolen: