Twitter reageert op J.K. Rowlings poging om relevant te blijven te midden van transfobe opmerkingen

Inhoudsopgave:

Twitter reageert op J.K. Rowlings poging om relevant te blijven te midden van transfobe opmerkingen
Twitter reageert op J.K. Rowlings poging om relevant te blijven te midden van transfobe opmerkingen
Anonim

De Harry Potter auteur J. K. Rowling heeft een aantal nieuwe controversiële opmerkingen op haar Twitter-account gepubliceerd.

Eerder deze maand verdedigde de Schotse schrijfster Milli Hill, een collega-auteur die in haar boek over obstetrisch geweld werd uitgeroepen omdat ze niet trans-inclusief was.

Rowlings tweet heeft het debat over haar trans-uitsluitingsopvattingen opnieuw aangewakkerd. De schrijfster publiceerde vervolgens op 19 juli een Twitter-thread waarin ze zei dat ze online misbruik had ontvangen, waaronder bedreigingen met de dood en verkrachting.

J. K. Rowling sloeg toe nadat ze online misbruik had gemaakt

“[…] nu honderden trans-activisten hebben gedreigd me te slaan, te verkrachten, te vermoorden en te bombarderen. Ik heb me gerealiseerd dat deze beweging geen enkel risico vormt voor vrouwen”, schreef Rowling.

In een vervolgtweet bedankte ze haar fans en supporters en liet doorschemeren dat ze bezig was met het schrijven van haar nieuwe boek in de serie detective Cormoran Strike.

“Ik moet nu terug naar mijn hoofdstuk, maar aan alle mensen die me mooie, vriendelijke, grappige en ondersteunende berichten sturen, heel erg bedankt. Ik wou dat ik tijd had om jullie allemaal te beantwoorden, maar Strike en Robin bevinden zich in een lastige fase van hun onderzoek, dus ik moet een paar aanwijzingen laten vallen ', schreef de auteur.

De schrijver werd bekritiseerd vanwege haar opmerkingen.

“Dus nu begrijp je misschien hoe een transpersoon zich voelt als ze regelmatig worden onderworpen aan deze behandeling en bedreigingen. Hoewel er hoogstwaarschijnlijk niets met je zal gebeuren, moeten miljoenen trans personen over de hele wereld leven in een samenleving die (door jou) dit gewelddadige gedrag aanmoedigt, antwoordde een Twitter-gebruiker.

“Misschien, (hoor me hier) als je je enorme platform gebruikt om schadelijke retoriek over gemarginaliseerde mensen te posten, sommige van die mensen die erg boos op je worden en je verwerpelijke shit DMen….is dat eigenlijk niet raar? Misschien is het eigenlijk te verwachten?” was nog een opmerking.

“Mensen bedreigen is absoluut niet oké. Ik ben het niet eens met uw standpunt over deze kwestie, ik ben het er absoluut niet mee eens, maar ik geloof niet dat uw standpunt voortkomt uit haat. Dat betekent niet dat het niet veel mensen pijn doet', luidt een andere tweet.

Rowling plaatste vorig jaar haar transfobe visies

Vorig jaar publiceerde Rowling een lange post waarin ze schreef over het belang van biologische seks en de gevaren van jonge kinderen die zich identificeren als trans, vroeg aan hun overgang beginnen.

Ze legt vervolgens uit dat ze als overlevende van huiselijk geweld sympathie heeft voor 'geboortemeisjes en -vrouwen' - een afschuwelijke uitdrukking voor cisgendermeisjes en -vrouwen - die hetzelfde misbruik zouden kunnen ervaren in openbare badkamers en omkleden kamers in de handen van "iedere man die gelooft of voelt dat hij een vrouw is".

Aanbevolen: