Waarom werd 'The Osbournes' geannuleerd?

Inhoudsopgave:

Waarom werd 'The Osbournes' geannuleerd?
Waarom werd 'The Osbournes' geannuleerd?
Anonim

De familie Osbourne ontsnapt zelden aan controverse. Dit lijkt het resultaat te zijn van hun opmerkelijke en ronduit onderhoudende eerlijkheid. Zeg wat je wilt over Sharon, Kelly, Jack of The Prince of Darkness zelf, Ozzy, maar je kunt hun authenticiteit niet ontkennen. Dit is de reden waarom ze werden geselecteerd om te worden opgenomen in hun eigen realityshow voor MTV. De Osbournes was echt de eerste in zijn soort en maakte de weg vrij voor de carrières van Kim Kardashian en de Real Housewives.

De show, die voortkwam uit het succes van MTV's Cribs, en vier ongelooflijk succesvolle seizoenen duurde, eindigde te vroeg. Hoewel de meeste realityshows die zo monumentaal zijn voor het genre als The Osbournes al jaren en jaren aan de gang zijn, kwam de show in 2005 ten einde. Het lijdt geen twijfel dat dit vroeg aanvoelde en de fans enorm teleurgesteld achterliet. Natuurlijk is de hele Osbourne-clan uitgegroeid tot enorme sterren in het genre en in andere. Maar dat verklaart nog steeds niet waarom The Osbournes werd geannuleerd toen het nog steeds als een overwinning voor het netwerk werd beschouwd …

De Osbournes zijn drastisch veranderd na seizoen 1

Wat The Osbournes geweldig maakte, was uiteindelijk de dood van de show. Natuurlijk zou elk netwerk als MTV heel blij zijn geweest om jarenlang met de show door te gaan vanwege de geldverdienende kracht, de familie zelf was niet gelukkig. Natuurlijk waren de beoordelingen van het laatste seizoen niet zo sterk als in het eerste en tweede seizoen, maar ze waren niet laag genoeg om een annulering te rechtvaardigen.

Het eerste seizoen was echt een toevalstreffer. Volgens een fascinerend artikel van The Ringer wisten de filmmakers en de familie Osbourne echt niet wat ze zouden krijgen als ze een stel camera's in hun gotische en ietwat absurde herenhuis in Beverly Hills stopten.

Dat was zijn charme… Het grensverleggende chaotische karakter van de authentieke interactie van die familie was wat miljoenen kijkers vrijwel onmiddellijk naar de show lokte. En dat maakte de familie (die al rijk was dankzij het succes van Ozzy als rockster en dat van Sharon als muziekmanager) buitengewoon rijk. In het eerste seizoen van de show verdiende volgens The Los Angeles Times elk gezinslid $ 5.000 per aflevering, terwijl ze $ 20 miljoen verdienden voor de volgende 40 afleveringen. Dat was natuurlijk nog maar het begin van het geld dat ze verdienden. Merchandising, licenties, syndicatie en boekdeals volgden. Maar dat gold ook voor veel stress en, belangrijker nog, het verlies van wat de show eigenlijk had moeten zijn.

"Aan het einde van het eerste jaar spraken sommigen van ons over stoppen, maar we waren ook blij met wat we hadden gemaakt", vertelde uitvoerend producent Jeff Stilson aan The Ringer. "Toen sloeg de show toe, en het werd een show over zichzelf. In een aflevering van seizoen 2 is Ozzy bij het White House Correspondents' Dinner, maar hij is er alleen vanwege de show. En toen kreeg Kelly een platencontract. Het succes van de show veranderde hun leven, dus het was niet de onschuldige familieshow die het was toen we begonnen."

De puurheid van de show begon te verwateren door het succes. Zoals Jack Osbourne zei in het interview met The Ringer, had de show tegen het tweede seizoen "zijn ernst verloren".

"Het was niet dat we deden alsof, maar het was een show geworden, terwijl het in het begin een experiment was," zei Jack, verwijzend naar hoe MTV echt niet wist wat de show zou worden daarna ze waagden een kans op een groeiende interesse in de familie Osbourne na hun verschijning op Cribs. En dit betekende het einde van The Osbournes.

De echte reden waarom de Osbournes werd geannuleerd

In het midden van het tweede seizoen, en zeker tegen het derde seizoen, werd de familie gewoon te beroemd, volgens de filmmakers achter The Osbournes. Dit betekende dat de show echt begon te weten wat het was. Het was niet langer een experimentele documentaire in guerrillastijl over de innerlijke werking van een beroemdheidsfamilie. Het was overal en dat betekende dat de show zichzelf moest proberen te overtreffen. De latere afleveringen waren gewoon niet zo goed als de eerste, ondanks dat de show geliefd was bij miljoenen MTV-kijkers. Bovendien worstelde Ozzy met een aantal van zijn persoonlijke demonen. Zijn problemen werden versterkt door het torenhoge succes van de show.

Maar het was niet alleen Ozzy… Kelly had ook wat problemen met middelenmisbruik en een gecompliceerde relatie met haar roem. Toen kreeg Sharon de diagnose kanker… Dit alles zorgde ervoor dat de familie The Osbournes sloot voordat MTV hen onder druk kon zetten om een vijfde seizoen te maken.

"Het zou onze familie hebben vernietigd als we voor altijd waren doorgegaan. We konden het gewoon niet", vertelde de wonderbaarlijk openhartige Sharon Osbourne aan The Ringer. “Het is veel te veel aandacht. De kinderen waren te jong en kregen veel te veel aandacht. Het was ook veel te veel leven in een fantasieland. Het is geen realiteit. Onze levens waren realiteit. Maar wat bij die realiteit hoorde, was niet echt."

Uiteindelijk was het Sharon die echt de oproep deed om de show te beëindigen. Het was zeker geen MTV. En de kijkers leken all-in voor nog een seizoen. De eigenzinnige matriarch wist wat het beste was voor haar gezin en hun carrière.

"Als je bovenaan staat, is er daarna maar één plek om naartoe te gaan. Hoeveel van Michael Jackson's andere albums hebben 35 miljoen verkocht? Als je nummer één bent, is de enige plek om naartoe te gaan, dus waarom niet vertrekken als je boven bent?" Sharon legde het uit. "Ik zei tegen mijn kinderen: 'Dit kan niet je hele leven zijn. Je kunt niet zomaar een persoon zijn die elke dag wordt gefilmd. Er is veel meer aan wie je bent en wat je wilt doen.'"

Aanbevolen: