Wie was Jennifer Holland voor 'Peacemaker' van HBO?

Inhoudsopgave:

Wie was Jennifer Holland voor 'Peacemaker' van HBO?
Wie was Jennifer Holland voor 'Peacemaker' van HBO?
Anonim

De meer enthousiaste volgers van beroemdheden en hun levensstijl zullen waarschijnlijk jaren geleden van de naam Jennifer Holland hebben gehoord. De actrice heeft immers een relatie gehad met regisseur James Gunn, na zijn mislukte huwelijk met actrice Jenna Fischer.

In recentere tijden is haar aandeel echter uitgegroeid tot meer dan alleen de partner van een beroemde regisseur. In feite is ze nu een erkend acteur, die louter door haar werk aanspraak kan maken op roem.

Holland kreeg voor het eerst wereldwijde aandacht dankzij haar vertolking van het personage Emilia Harcourt in de DCEU-superheldenfilm van 2021, The Suicide Squad. De film werd geregisseerd door Gunn, die heel specifiek was in zijn castingkeuzes.

De regisseur koos het grootste deel van zijn cast uit, waaronder komiek Pete Davidson in de rol van Blackguard, John Cena als Peacemaker, en natuurlijk Holland in deze keerpuntrol in haar carrière. De actrice is nu ook een centraal onderdeel van de daaropvolgende spin-off-show, Peacemaker op HBO max.

Dit wil niet zeggen dat Holland een rookie is als het gaat om schermprestaties: hier is een achtergrond van haar acteerportfolio, die helemaal teruggaat tot 2004.

Jennifer Holland speelde verpleegster Blackwell in Ryan Murphy's 'American Horror Story: Asylum'

Sinds ze jong was, droomde Nederland altijd van een carrière op het scherm. Geboren in Chicago, Illinois in november 1987, verhuisde ze op 16-jarige leeftijd naar Los Angeles om haar doel om een professionele acteur te worden na te streven.

Haar eerste filmrol ooit was in een horror-dramafilm met de titel The Sisterhood in 2004. In hetzelfde jaar speelde ze in een aflevering van de sitcom Drake & Josh op Nickelodeon.2005 was een even vormende periode, want ze maakte een cameo in een aflevering van CSI: Miami en in de film House of the Dead 2 van Mark A. Altman (Room 6, Necessary Roughness).

Hollands andere vroege rollen kwamen in de films Zombie Strippers en American Pie Presents: The Book of Love, evenals afleveringen van Cougar Town, Bones, Rizzoli & Isles en Days of Our Lives.

In 2012 speelde ze een personage genaamd Nurse Blackwell in Asylum, het tweede seizoen van Ryan Murphy's anthologiereeks American Horror Story op FX. Ze had nog wat moeite om zich te vestigen, totdat haar eerste grote rol in 2017 arriveerde.

Jennifer Holland hield ervan om Becky Phillips te portretteren in CMT's 'Sun Records'

Holland werd gecast als Becky Phillips in de CMT muzikale miniserie, Sun Records. Becky, gebaseerd op een echt personage, was de vrouw van de legendarische platenproducent Sam Phillips, die bekend stond om het produceren van onder meer Johnny Cash, Elvis Presley en Jerry Lee Lewis.

De achtdelige gelimiteerde serie bevatte ook Drake Milligan als Elvis, Kevin Fonteyne als Johnny Cash en Chad Michael Murray als Sam Phillips zelf.

De rol van Becky was bijna 15 jaar in de maak voor Nederland. Ondanks dat ze een personage moest uitbeelden waarvan ze voelde dat het de spiegel van haar was, hield ze er elke minuut van.

"Becky is heel anders dan ik! Ze is traditioneel, rechtlijnig, religieus en heeft nog niet echt door wie ze is", vertelde Holland destijds aan Maxim magazine. "De manier waarop ik [dit] personage benaderde was compleet anders, aangezien ze een echt persoon in de geschiedenis was. Het was een mooie uitdaging."

In zekere zin was Becky in Sun Records de echte coming-of-age-rol van Nederland, in ieder geval afgaande op de rollen die ze sindsdien heeft gespeeld.

Jennifer Holland speelt een centrale rol als Emilia Harcourt in 'Peacemaker' op HBO Max

In september 2019 ging James Gunn naar Twitter om de definitieve cast-line-up voor The Suicide Squad aan te kondigen. Hij waarschuwde fans om niet 'te gehecht te raken', wat oorspronkelijk werd geïnterpreteerd als een aanwijzing dat deze keuzes zouden kunnen veranderen.

Het zou blijken dat hij zinspeelde op het feit dat er een bloedbad van sterfgevallen zou komen naarmate het verhaal zich ontvouwde. In een lijst van 24 was de naam van Holland ook aanwezig in de afbeelding die Gunn op het sociale-mediaplatform plaatste.

Emilia Harcourt wordt beschreven als een 'koelbloedige en sardonische A. R. G. U. S. agent, [die] optrad als ondersteuning voor de Suicide Squad, en later de veldmanager was van Peacemaker op Project Butterfly.'

Na haar enigszins beperkte, maar star-turn verschijning als Emilia in The Suicide Squad, heeft Holland in het personage een veel centralere rol gekregen in Peacemaker, de spin-offshow van de film die momenteel wordt uitgezonden op HBO Max.

Gunn sprak over hoe hij inspiratie putte uit shows zoals Better Call Saul voor het project, terwijl hij ook de gecompliceerde aard van de relatie tussen Emilia en Peacemaker benadrukte. "Ze zijn niet echt een liefdesrelatie… Maar dat zijn ze ook niet", zei hij."Dus het is gewoon een veel gecompliceerdere relatie."

Aanbevolen: