Dit is hoe Theo James zich echt voelt over een vierde 'uiteenlopende' film

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Theo James zich echt voelt over een vierde 'uiteenlopende' film
Dit is hoe Theo James zich echt voelt over een vierde 'uiteenlopende' film
Anonim

Theo James werd ongetwijfeld beroemd nadat hij werd gecast als Tobias 'Four' Eaton in de verfilming van Divergent. Mogelijk heeft hij hiervoor al een handvol rollen gescoord, waarbij hij een vampier speelde die samen met Kate Beckinsale vocht in Underworld: Awakening, en voor een enkele aflevering deelnam aan de 'nachtmerrieachtige' serie, Downton Abbey. Desalniettemin is het James' tijd in de dystopische wereld samen met Shailene Woodley waar hij het meest bekend om is geworden.

Door de jaren heen zou James zijn rol nog twee keer herhalen in de vervolgfilms Insurgent en Allegiant. Sindsdien heeft hij verschillende andere filmprojecten nagestreefd (waaronder een voor Netflix). Bovendien is James ook een beetje een televisiester geworden. En aangezien hij duidelijk is overgestapt van Divergent, vragen fans zich af hoe hij vandaag denkt over een vermeende vierde Divergent-film.

Wat heeft Theo James de laatste tijd gedaan?

Voor James was het leven na de Divergent-films best goed. Om te beginnen heeft hij veel filmrollen gehad. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de Engelse acteur werd gevraagd om zijn rol als vampier Michael in de 2016-film Underworld: Blood Wars opnieuw op te nemen.

Kort daarna volgde James dit op met een groot aantal verschillende filmprojecten. Zo is er het historische drama Backstabbing for Beginners naast Oscarwinnaar Ben Kingsley. In de film speelt James Michael Soussan, wiens werk in de VN leidde tot de ontdekking van een plan in het Oil-for-Food-programma met Irak. Hij schreef ook een boek dat de basis voor de film werd.

James speelde in sciencefictionroman Zoe met Ewan McGregor en het misdaadmysterie London Fields met Amber Heard. De acteur speelde vervolgens samen met Kat Graham en Oscar-winnaar Forest Whitaker in het Netflix-apocalyptische drama How It Ends.

En hoewel zijn films gemengde resultaten opleverden, vond James misschien wel enig succes op tv met de serie Sanditon, die is gebaseerd op de roman waar Jane Austen aan werkte rond de tijd van haar dood. In de show speelde hij de charmante Sidney Parker die een liefdesbelang wordt voor Charlotte Heywood van Rose Williams.

Voor James was het moeilijk om weerstand te bieden aan een personage met een vleugje mysterie. "Het personage was een gevaarlijke, bewaakte, maar goede persoon, en iemand die ik erg leuk vond om te spelen. In de eerste paar afleveringen is hij niet zo aardig', vertelde de acteur aan Collider. "Hij is niet altijd de aardigste man, wat ik erg leuk vond en waar ik van genoot."

Dat gezegd hebbende, is het ook vermeldenswaard dat James slechts het eerste seizoen bleef. Zelfs nadat de show verrassend voor twee seizoenen was verlengd, kondigde de acteur aan dat hij de show ging verlaten. In een verklaring legde James uit dat hij er de voorkeur aan gaf om een gebroken sprookjesachtig einde tussen Charlotte en Sidney te behouden. Er is sindsdien wat opschudding geweest van fans.

Meer recentelijk zal James de hoofdrol spelen in het aankomende HBO-drama The Time Traveler's Wife, dat in wezen het verhaal van de verfilming van de film met Eric Bana en Rachel McAdams in 2009 opnieuw vertelt. En voor uitvoerend producent Steven Moffat was er niemand kan Bana beter overnemen op het kleine scherm dan James.

“Ik denk dat hij mensen echt gaat choqueren met hoe goed hij is, omdat hij verschillende Henrys moet spelen”, merkte Moffat op tijdens een interview.

“Hij moet dit soort niet bijzonder sympathieke, maar eerder charmante punk Henry spelen die ze voor het eerst ontmoet vanuit de bibliotheek, wat zo'n teleurstelling voor haar is. En hij moet de wijze oudere staatsman Henry spelen in wie ze de jonge punk verandert, maar die nog steeds een beetje duivelser is dan hij lijkt.'

Zal er een vierde 'uiteenlopende' film komen

Het is een paar jaar geleden sinds de laatste van de Divergent-films werd uitgebracht. Desalniettemin hoopten sommige fans van de franchise dat de cast zou herenigen voor een laatste film. Aanvankelijk waren er plannen om er een te doen, maar als iemand het nu aan James vraagt, gelooft hij dat het gewoon niet meer in de kaarten zit.

"Het waren drie boeken, en ik denk niet dat ik het als meer dan dat zag in termen van films", onthulde de acteur. “Het was een interessant moment in de tijd. Er waren een aantal krachtige elementen in die films, maar ze hebben hun eigen zwakheden in termen van het aanspreken van een massapubliek en alles wat daarbij komt kijken." Zo te zien is James niet van plan de franchise binnenkort opnieuw op te starten.

Het is misschien een slimme zet; niet elke filmfranchise kan verder gaan dan een trilogie, zoals franchises als Scary Movie meer dan tien jaar doorgingen voordat ze in populariteit daalden.

Natuurlijk heeft James laten doorschemeren dat hij nu liever kleine films maakt dan producties met gigantische (studio)budgetten. "Als jong persoon denk je als je voor het eerst grote films krijgt aangeboden: 'Dit is geweldig'", legt de acteur uit, wiens Hollywood-carrière nu meer dan een decennium omvat."Maar hoe ouder en iets wijzer ik ben, hoe meer ik weet dat ik daar niet echt in geïnteresseerd ben."

Op dit moment speelt James de hoofdrol in de romantische komedie Mr. Malcolm's List uit die periode. De cast bevat ook Wanderlust-ster Zawe Ashton.

Aanbevolen: