Dit is hoe Jodie Comer zich echt voelt over haar korte 'Star Wars'-stint

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Jodie Comer zich echt voelt over haar korte 'Star Wars'-stint
Dit is hoe Jodie Comer zich echt voelt over haar korte 'Star Wars'-stint
Anonim

De afgelopen jaren was Jodie Comer van een relatief onbekende naar een rijzende ster gegaan. De in Engeland geboren actrice maakte haar eerste indruk door een kat-en-muisspel met hoge inzetten te spelen met Sandra Oh in Killing Eve (Comer won zelfs een Emmy voor haar vertolking van huurmoordenaar Villanelle). Ondertussen bewees ze ook dat ze haar mannetje kan staan toen ze tegenover Ryan Reynolds speelde in de nieuwe film Free Guy (ze bracht hem zelfs in verlegenheid in de trailer).

Maar misschien realiseerden maar weinigen zich dat Comer ook een korte verschijning had gemaakt in de Star Wars-films en simpelweg Rey's (Daisy Ridley) moeder werd genoemd. Interessant is dat de actrice onlangs openhartig is over haar tijd in de intergalactische franchise.

Er was altijd een idee om Rey's afkomst aan te pakken

Tot Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker waren er weinig details over de identiteit van Rey's ouders. Op een gegeven moment bood regisseur Rian Johnson een verklaring aan en zei dat Rey als kind was verkocht door haar ouders die handel dreven in rommel. Daarom was ze in wezen een 'niemand'.

Tegen het einde van de nieuwste Star Wars-trilogie ontdekken fans echter dat Rey's achtergrond meer te bieden had. En dat ze in feite de kleindochter is van keizer Palpatine (Ian McDiarmid). Het bleek dat deze onthulling allemaal deel uitmaakte van regisseur (en co-schrijver) J. J. Abrams visie voor het personage. “Wat ik wel kan zeggen is dat J. J. Hij had altijd een idee in zijn hoofd waar hij wilde dat we de trilogie emotioneel zouden verlaten, en ik denk dat hij wilde dat Rey te maken kreeg met de ergste dingen die we ons konden voorstellen, 'vertelde co-schrijver Chris Terrio aan Indie Wire. In zekere zin is het slechtst mogelijke nieuws voor de Rey van 'Episode 8' dat ze gewoon een kind is van rommelhandelaren, wat waar is. Dat wordt niet tegengesproken door wat je in deze film leert, maar dat ze de afstammeling is van iemand die het tegenovergestelde vertegenwoordigt van alles wat de Skywalkers vertegenwoordigen.”

Toen dat het plan voor Rey werd, gingen ze aan de slag om de juiste acteurs te vinden die haar vader en moeder zouden spelen. Omdat deze verhaallijn met betrekking tot haar afkomst alleen in de film zelf zou worden onthuld, werd het hele castingproces geheim gehouden.

Jodie Comer moest lange tijd haar mond houden over haar Star Wars-rol

Net als bij de andere populaire Disney-franchise (uiteraard het Marvel Cinematic Universe), heeft Star Wars hard gewerkt om veel details rond zijn films geheim te houden. Abrams zelf heeft getuigd hoe ver het personeel zal gaan om te voorkomen dat informatie uitlekt, zelfs terwijl hij Star Wars-scripts aan het ontwikkelen was. Mijn God. Mijn kantoor… Ik werk vandaag aan het Star Wars-script en de mensen in mijn kantoor hebben al mijn ramen bedekt met zwart papier', onthulde Abrams ooit aan de Daily Telegraph.“Ik denk dat ze ervoor wilden zorgen dat niemand kon zien wat ik aan het doen was. … Het lijkt nogal extreem.”

Ondertussen probeerde Abrams Comer te casten die hij had gezien in Killing Eve als het ging om de casting voor de rol van Rey's moeder. Op het moment dat Comer de rol boekte, kon ze er echter met niemand over praten. "Ik heb dat heel lang geheim moeten houden", vertelde de actrice zelfs aan Entertainment Weekly. Zelfs vandaag zijn er echter nooit details over de casting van Comer onthuld.

En hoewel haar rol in de film nogal klein was, wist Comer dat het een groot probleem was, en merkte op dat de franchise "een beest op zich" was. Voor haar scene hoefde de actrice maar een dag op de set te staan. Desalniettemin zei Comer dat haar ervaring "zo eye-openend" was. "Over groen scherm en visuele effecten gesproken, toen ik Star Wars kreeg, dacht ik: 'Het zullen er waarschijnlijk veel zijn die ik niet zie'", legde ze uit. “Maar dit soort figuren, hun mond beweegt en ze waren op afstand bestuurbaar en er was zoveel dat je je niet hoefde voor te stellen.”

Dit is hoe ze zich echt voelt over haar Star Wars-cameo

Terwijl ze de persrondes voor Free Guy doet, kan Comer even niet nadenken over haar korte tijd in het Star Wars-universum. "Ik wist hoe groot het was voor het verhaal, maar hoe klein het was om te filmen en er deel van uit te maken", vertelde de actrice aan The Hollywood Reporter. "Maar daar hield ik van."

Bovendien onthulde ze ook dat ze het idee leuk vindt om alleen een cameo te doen, in plaats van een grotere rol. "Die films zijn geweldig, maar ze zijn absoluut een enorme, enorme inzet", legt Comer uit. "Dus het was cool om op zo'n belangrijke manier binnen te komen en er nog steeds vanaf te kunnen stappen."

En hoewel fans misschien hopen Comers ooit weer in de Star Wars-franchise te zien, lijkt een nieuwe verschijning voorlopig onwaarschijnlijk. Toen ze over de cameo werd verteld, zei Star Wars nooit dat ze haar in de toekomst terug zouden brengen.

Aanbevolen: