Welk album van Mariah Carey verdiende het meeste geld?

Inhoudsopgave:

Welk album van Mariah Carey verdiende het meeste geld?
Welk album van Mariah Carey verdiende het meeste geld?
Anonim

Ze is door de Guinness World Records Association uitgeroepen tot "Songbird Supreme", heeft talloze muziekprijzen gewonnen, waaronder 5 Grammy's, en heeft meer Amerikaanse nummer 1-hits dan enige andere soloartiest. In feite is haar aantal van 19 singles in de toppositie slechts één minder dan het iconische Beatles-record. Dus wanneer begon het allemaal voor Mariah Carey?

Mariah heeft muziek in haar bloed

Genoemd naar het nummer " They Call The Wind Mariah " uit de musical Paint Your Wagon, was het bijna voorbestemd dat de zangeres muziek in haar bloed zou hebben. Toen ze opgroeide, hield het jonge meisje met een bereik van vijf octaven en het beroemde "fluitregister" haar liedjes geheim voor haar moeder, een zangcoach die ook zong in de New York City Opera.

Toen Mariah in 1990 de muziekscene binnenstormde, creëerde ze een razernij.

Haar debuutalbum veroverde stormenderhand de muziekwereld

Het gelijknamige debuutalbum van de zanger verkocht 15 miljoen exemplaren en werd negen keer platina gecertificeerd. Bovendien bleef Mariah 11 weken aan de top van de hitlijsten.

Met vier nummers van het album op nummer één, evenaarde ze een record van The Jackson 5 lang geleden in 1969.

Haar volgende album brak het langdurige record

Mariah's volgende album, Emotions, verkocht minder dan haar debuutaanbod, op acht miljoen exemplaren. Maar het titelnummer dat naar de nummer één ging, sloeg de Jackson 5 van de plek die ze een ongelooflijke 22 jaar hadden vastgehouden: haar vijfde nummer één-hit leidde ertoe dat ze de eerste nieuwe artiest werd die haar eerste vijf singles nummer één bereikte op de Billboard Hot 100.

Dat was niets vergeleken met wat nog moest komen.

Welk album van Mariah Carey verdiende het meeste geld?

In 1993 bracht Mariah uit wat haar grootste geldverslinder zou worden. Niet alleen dat, Music Box verkocht wereldwijd maar liefst 28 miljoen exemplaren, waardoor het een van de best verkochte albums aller tijden is. Het album kreeg de diamantstatus van The Recording Industry Association of America.

Mariah was een van de bestverkopende vrouwelijke artiesten ter wereld geworden en voegde zich bij Whitney Houston en Madonna.

Fans vonden het geweldig dat Mariah, behalve de "Without You"-cover, alle nummers had meegeschreven. Ze liet de bal niet vallen met haar volgende aanbod, Daydream, waarvan 25 miljoen exemplaren werden verkocht.

The 'Songbird Supreme' heeft ook nog een record

Door haar talenten te combineren met de vocale harmoniegroep Boyz II Men, slaagde Mariah erin om nog een record te pakken. One Sweet Day, dat ze samen met de band schreef, bleef maar liefst 16 weken op de nummer één plek in de Billboard Hot 100 en werd daarmee het langstlopende nummer één nummer in de Amerikaanse hitparadegeschiedenis.

Billboard heeft het vermeld als het "lied van het decennium" en het negende meest populaire nummer aller tijden.

Sinds zijn vertrek heeft de zanger 28 albums uitgebracht: vijftien studio's, twee soundtracks, acht compilaties, twee extended play en één remix. Mariah heeft ook meer herkenbare kersthits dan welke andere artiest dan ook.

Ze verdient de titel 'Queen Of Christmas'

Naast haar vele andere onderscheidingen, is Mariah ook de eerste artiest geworden die in vier decennia een nummer 1-hit in de Billboard Hot 100 heeft behaald met hetzelfde nummer.

All I Want For Christmas wordt elk jaar tijdens de feestdagen wereldwijd gespeeld en heeft de zanger meer dan $ 60 miljoen opgeleverd.

Mariah staat nog steeds in de schijnwerpers

Hoewel haar laatste nummer 1-hit in 2007 was, is Mariah op andere manieren in de schijnwerpers gebleven. Ondanks haar rampzalige ervaring met de autobiografische film Glitter (2001), is Mariah teruggekeerd naar acteren en heeft ze veel onderscheidingen ontvangen voor haar werk, waaronder optredens in Tennessee (2008), en een veelgeprezen uitvoering in de speelfilm Precious (2009).

Hoewel Mariah niet genoot van haar periode bij American Idols en haar betrokkenheid niet langer duurde dan één seizoen, is ze een van de best betaalde juryleden in de geschiedenis van de show.

Ze is ook bezig met schrijven. Haar memoires, The Meaning of Mariah Carey, geschreven in samenwerking met Michaela Angela Davis, werd een bestseller in de New York Times na de eerste week van uitgave.

In januari 2022 kondigde ze een nieuw prentenboek aan met de titel The Christmas Princess, opnieuw geschreven in samenwerking met Michaela Angela Davis.

De albumverkoop van Mariah staat op één lijn met veel andere grootheden

Haar recordverkoop is gelijk aan de verkoopcijfers van Queen, Eminem, Celine Dion, Whitney Houston, Taylor Swift en de Rolling Stones. Met zoveel albumverkopen is het niet verwonderlijk dat het vermogen van Mariah wordt geschat op ongeveer $ 520 miljoen.

Eén ding is zeker, Mariah is hier om te blijven.

Aanbevolen: