Welke Spider-Man-film verdiende het meeste geld? Alle Spider-Man-films gerangschikt op box office-inkomsten

Inhoudsopgave:

Welke Spider-Man-film verdiende het meeste geld? Alle Spider-Man-films gerangschikt op box office-inkomsten
Welke Spider-Man-film verdiende het meeste geld? Alle Spider-Man-films gerangschikt op box office-inkomsten
Anonim

De eerste langspeelfilm, Amerikaanse Spider-Man film was Sam Raimi's Spider-Man, die in 2002 uitkwam De film was een enorm succes en bracht twee vervolgen voort, ook geregisseerd door Raimi. Sinds het einde van die trilogie in 2007 zijn er drie nieuwe Spider-Man-filmfranchises verschenen. Er is The Amazing Spider-Man franchise met Andrew Garfield in de hoofdrol, de Marvel Cinematic Universe Spider-Man franchise met Tom Holland en de geanimeerde Into the Spider-Verse franchise met Shameik Moore in de hoofdrol. In totaal zijn er in de eenentwintigste eeuw acht Spider-Man-films uitgebracht en er komen er binnenkort nog twee bij. Spider-Man: No Way Home, een van de volgende delen in de MCU, komt uit in december 2021. Het op dit moment titelloze vervolg Spider-Man: Into the Spider-Verse komt uit in oktober 2022.

Verschillende Spider-Man-films hebben veel lovende kritieken gekregen, terwijl andere meer lauwe recensies hebben gekregen, maar desalniettemin zijn alle acht films zeer financieel succesvol geweest. Zelfs de meest winstgevende Spider-Man-film verdiende meer dan vier keer zijn budget, en de best verdienende film verdiende meer dan een miljard dollar aan de kassa. Hier zijn alle acht Spider-Man-films, gerangschikt op kassucces.

8 ‘Spider-Man: Into The Spider-Verse’ ($ 375,5 miljoen)

Spider-Man: Into the Spider-Verse is de enige animatiefilm op deze lijst en verdiende veel minder dan zijn live-action tegenhangers. Het had echter ook het laagste budget, slechts $ 90 miljoen dollar. De film had een brutowinst van $ 375,5 miljoen aan de kassa, wat meer dan vier keer het budget is. 375,5 miljoen lijkt misschien niet veel geld voor een Marvel-film, maar Into the Spider-Verse is een van de financieel meest succesvolle geanimeerde superheldenfilms aller tijden. Het vervolg zal ergens in 2022 in de bioscoop verschijnen.

7 ‘The Amazing Spider-Man 2’ ($709 miljoen)

The Amazing Spider-Man 2 bracht $ 709 miljoen op aan de kassa, waardoor het een van de financieel meest succesvolle films van 2014 was. tijd van de release, was het de laagste brutowinst van alle Spider-Man-films. De studio hoopte duidelijk meer geld te verdienen met The Amazing Spider-Man 2, aangezien het een van de hoogste budgetten had van alle films op deze lijst. De relatief slechte bioscoopprestaties van de film zijn een van de redenen waarom The Amazing Spider-Man 3 nooit is gemaakt.

6 ‘The Amazing Spider-Man’ ($758 miljoen)

The Amazing Spider-Man was een reboot van de Spider-Man-franchise die tien jaar eerder begon met de trilogie van Sam Raimi. Veel fans twijfelen aan de noodzaak van een reboot zo snel nadat de originele trilogie was afgelopen (The Amazing Spider-Man werd slechts vijf jaar na Spider-Man 3 uitgebracht), en daarom had de film niet zoveel succes als een van de drie Spider-Man-films die eraan voorafgingen. Dat gezegd hebbende, werd het nog steeds als een financieel succes beschouwd. The Amazing Spider-Man bracht één vervolg voort en veel gepraat over een nieuw Spider-Man filmisch universum dat zou zijn geproduceerd door Sony Pictures.

5 ‘Spider-Man 2’ ($789 miljoen)

Spider-Man 2 wordt vaak beschouwd als de beste film uit de originele trilogie van regisseur Sam Raimi, maar hij verdiende eigenlijk het minste geld aan de kassa. Misschien was het benadeeld omdat het in dezelfde zomer uitkwam als een ander populair vervolg, Shrek 2. Desalniettemin maakte een kaskraker van $ 789 miljoen het de op één na best verdienende superheld ooit (toen). Het had ook een bijzonder succesvolle openingsdag, waarin het $ 40,4 miljoen opbracht, wat destijds een record was.

4 ‘Spider-Man’ ($825 miljoen)

Spider-Man (2002) is de film waarmee het allemaal begon. Sam Raimi's originele Spider-Man-film had een brutowinst van $ 825 miljoen aan de kassa, waardoor het destijds de meest winstgevende superheldenfilm was die ooit werd geproduceerd. Het zou dat record vasthouden tot 2007, toen Spider-Man 3 nog meer verdiende.

3 ‘Spider-Man: Homecoming’ ($880,2 miljoen)

Spider-Man: Homecoming was de eerste Spider-Man-film waarin Tom Holland de hoofdrol speelde, hoewel Holland een jaar eerder zijn officiële MCU-debuut maakte in Captain America: Civil War. Spider-Man: Homecoming verdiende $ 880,2 miljoen aan de kassa met een budget van $ 175 miljoen, wat betekent dat het meer dan vijf keer zijn budget verdiende.

2 ‘Spider-Man 3’ ($ 894,9 miljoen)

Spider-Man 3 bracht $ 894,9 miljoen op aan de kassa, waarmee het originele Spider-Man-record voor de meest winstgevende superheldenfilm werd verbroken. Helaas hield het die titel maar een korte tijd vast - slechts een jaar later werd The Dark Knight de eerste superheldenfilm die ooit meer dan $ 1 miljard opbracht. Toch hield Spider-Man 3 twaalf jaar lang de titel van meest winstgevende Spider-Man-film, totdat het werd ingehaald door de best scorende film op deze lijst.

1 ‘Spider-Man: Far From Home’ ($ 1,132 miljard)

Spider-Man: Far From Home werd de eerste Spider-Man-film die ooit meer dan $ 1 miljard opbracht, toen het in 2019 $ 1.132 miljard verdiende aan de kassa. Het budget van de film was slechts $ 160 miljoen, wat betekent dat het verdiende meer dan zeven keer zijn budget. Spider-Man: Far From Home is momenteel de tiende financieel meest succesvolle superheldenfilm aller tijden en de achtste in de MCU.

En hoewel Spider-Man: Far From Home de meest winstgevende Spider-Man-film aller tijden is, is het niet de meest winstgevende film met Spider-Man als personage. Die eer gaat naar Avengers: Endgame, dat $ 2,798 miljard opbracht aan de kassa en daarom de meest winstgevende film ooit is gemaakt.

Aanbevolen: