Amy Schumer hint haar strijd met trichotillomanie op 'Life & Beth

Inhoudsopgave:

Amy Schumer hint haar strijd met trichotillomanie op 'Life & Beth
Amy Schumer hint haar strijd met trichotillomanie op 'Life & Beth
Anonim

Hoewel actrice Amy Schumer altijd bekend stond om haar komische werk, besloot ze haar nieuwste project Life & Beth te gebruiken om te hinten naar iets dat ze voor het publiek geheim hield. In plaats van de scène met woorden te beginnen, maakte ze het zo dat tweederde van de weg door de voorlaatste aflevering, de cameravoering op een stapel haar.

Wat sommigen misschien vreemd vinden, was iets dat Schumer serieus heeft genomen sinds ze klein was. Ze zorgde er ook voor dat de personages de exacte reden achter die haarstapel gaven. In de aflevering wordt de moeder op het scherm op zachte toon verteld dat de aandoening trichotillomanie is. Het laat ook zien dat een jongere versie van Schumer's personage in de volgende scène een pruik krijgt.

Tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter een maand voordat de show in première ging, besprak Schumer de kwestie en hoe haar geheim eindelijk bekend wordt. "Ik denk dat iedereen een groot geheim heeft en dat is het mijne", legde ze uit. "En ik ben er trots op dat mijn grote geheim mij alleen maar pijn doet, maar dat is waar ik me zo lang over schaamde."

De show toont veel realiteiten van Schumer's strijd

Life & Beth zorgde ervoor dat alles uit de kast kwam over trichotillomanie, inclusief het gebruik van Schumer's real-life ervaringen als inspiratie. Net als het personage had Schumer ooit zoveel haar uitgetrokken dat ze een slecht passende pruik nodig had voordat ze naar school terugkeerde. Terwijl ze herinneringen ophaalde, gaf de ster toe dat iedereen om haar heen wist dat het een pruik was en waarom ze er een moest dragen.

Vanwege deze ervaringen is Schumer nerveus dat haar jonge zoon op een dag dezelfde aandoening zal hebben, vooral omdat ze er nog steeds mee worstelt. "Elke keer als hij zijn hoofd aanraakt, krijg ik een hartaanval", vertelde ze aan The Hollywood Reporter.

Trichotillomanie is geen ongewone aandoening

Hoewel het woord er een is dat mensen hier niet elke dag gebruiken, komt het eigenlijk vaker voor dan mensen denken. Er is geen officiële schatting van wie met deze aandoening vecht, maar studies hebben aangetoond dat vrouwen vaker de diagnose krijgen. Sommige van wat kan leiden tot trichotillomanie zijn angst en obsessief-compulsieve stoornis (OCS). Net als bij andere aandoeningen kan dit echter worden verbeterd door middel van medicijnen, therapie en steungroepen.

De TLC Foundation prees onlangs Schumer voor de manier waarop trichotillomanie in de film werd geportretteerd, waarbij ze nota nam van de nauwkeurigheid en er respectvol mee omging. De directeur van de stichting verklaarde: "Onze gemeenschap slaakt een collectieve zucht van verlichting nadat ons gedrag zoveel jaren verkeerd is gekarakteriseerd en verkeerd geïnterpreteerd." De stichting zelf heeft zich gericht op het verspreiden van bewustzijn over stoornissen met repetitief lichaamsgericht gedrag. Ze bieden ook hulpmiddelen om mensen te helpen die haren trekken en huid plukken, en informatie over deze zaken voor tieners en jonge volwassenen, ouders en familie, en clinici.

Life & Beth heeft positieve recensies ontvangen van critici en heeft een goedkeuringsscore van 94% op Rotten Tomatoes. Sommige critici hebben beweerd dat Schumer's vertolking in de serie de beste prestatie van haar carrière is. Het heeft ook Michael Cera en Sussanah Flood. Alle afleveringen zijn nu beschikbaar om te streamen op Hulu.

Aanbevolen: