Hier is waarom fans Peter Dinklage's kritiek op Disney's 'Snow White'-remake hebben afgewezen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom fans Peter Dinklage's kritiek op Disney's 'Snow White'-remake hebben afgewezen
Hier is waarom fans Peter Dinklage's kritiek op Disney's 'Snow White'-remake hebben afgewezen
Anonim

Peter Dinklage heeft zich onlangs uitgesproken over het probleem met Disney's aanstaande remake van Sneeuwwitje. De Game of Thrones-ster bestempelde de film als "achterlijk" omdat hij de beslissing had genomen om de zeven dwergen in de film te houden.

Peter heeft duidelijk gemaakt dat de casting van Latina-actrice Rachel Zelger, samen met het verhaal van zeven dwergen die in een grot leven, gewoon een stap vooruit is, maar drie stappen terug als het gaat om inclusiviteit en het niet versterken van schadelijke stereotypen.

Disney heeft gereageerd op de kritiek van Peter en zegt in een verklaring dat ze "het versterken van stereotypen uit de originele animatiefilm zullen vermijden.[We] nemen een andere benadering met deze zeven karakters en hebben overleg gepleegd met leden van de dwerggroeigemeenschap."

Wat zei Peter Dinklage?

Dinklage is erg vocaal geweest over wat er mis is met de Disney live-action remake van Sneeuwwitje.

"Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar je maakt nog steeds dat verdomde achterlijke verhaal van zeven dwergen die in de grot leven", zei Dinklage. “Wat de fk ben je aan het doen, man? Heb ik niets gedaan om de zaak uit mijn zeepkist te halen? Ik denk dat ik niet luid genoeg ben.”

“Ze waren daar zo trots op, en alle liefde en respect voor de actrice en de mensen die dachten dat ze het juiste deden, maar ik heb zoiets van: 'Wat ben je aan het doen?'"

Peter heeft een vorm van dwerggroei genaamd achondroplasie en is een acteur die vooral bekend staat om zijn rol in Game of Thrones als Tyrion Lannister, een rol waarvoor hij veel lof kreeg.

Hij won ook de Primetime Emmy Award voor beste mannelijke bijrol in een dramaserie, niet één keer, maar vier keer een record!

Hoe reageerden fans op Peter Dinklage's "Rant"?

Als onderdeel van de dwerggroeigemeenschap is het belangrijk dat mensen luisteren naar wat Peter Dinklage te zeggen heeft. Ook al heeft Disney op zijn kritiek gereageerd met beloften om zijn zorgen mee te nemen, niet alle fans waren zo begripvol.

De kritiek van Peter Dinklage heeft gemengde reacties gekregen van gebruikers van sociale media, waarbij veel mensen Peters gedachten over de Sneeuwwitje-film afwijzen.

Een Twitter-gebruiker merkte op: "Btw, ik vind het geweldig hoe dit indirect banen van korte mensen zal wegnemen - alsof ze veel rollen hadden om uit te kiezen. Het lijkt erop dat Peter de enige korte in Hollywood wil zijn, lol."

"Het is een groep van zeven individuen die op zoek zijn naar kostbare edelstenen. Ze hebben een carrière die letterlijk niets te maken heeft met hun lengte en die grote fysieke kracht vereist. Vind je het niet leuk, gewoon omdat het oud is "Mijn dag verpest, waardoor ik bijna een Disney-remake verdedigde", tierde een andere Twitter-gebruiker.

"Ik bedoel, ik denk dat ik het vanuit zijn standpunt begrijp, maar hij kijkt er te diep in. Het is maar een sprookje", reageerde een andere Twitter-gebruiker. Mensen die het punt dat Peter Dinklage probeerde te maken niet begrepen, stopten daar helaas niet.

Een commentator merkte op: "Ik denk niet dat ze sowieso een live-action remake van Sneeuwwitje zouden moeten maken. Dat gezegd hebbende… Je kunt Sneeuwwitje niet doen zonder de 7 Dwergen. Dat is als Willy Wonka zonder Oompa Loempas."

"Ik ben het er niet mee eens. Dit is een sprookje met duidelijke Noorse/Germaanse mythologische verwijzingen, zoals dwergen. Dwergen zijn mythologische wezens, zijn GEEN mensen, noch een synoniem voor korte mensen (wat het later is geworden) Maar het sprookje daardoor veranderen, is de essentie veranderen."

Peter Dinklage heeft ook steun van fans

Veel van de kritiek en afwijzing van Peter's beweringen komt van mensen die geen deel uitmaken van de dwerggroeigemeenschap, dus het is mogelijk dat ze gewoon niet begrijpen welke schade gevaarlijke stereotypen kunnen toebrengen aan de getroffen gemeenschappen.

Omdat het hen niet aangaat, maakt het ze niet uit - en het is zo gemakkelijk om ideeën af te wijzen als je geen ervaring hebt met die ideeën.

Dinklage is echter niet de enige met zijn gedachten over de film. Fans zijn naar sociale media gegaan om ook de Game of Thrones-acteur te steunen:

"Gefeliciteerd met iedereen die erop wees dat ze niet in een grot wonen, ze werken er gewoon in, geweldig gedaan om het punt te missen lol, "zei een persoon die naar Twitter ging om Peter te verdedigen.

"Ze castten [sic] een minderheidsactrice voor progressie, maar behouden nog steeds de dwergen als hun oorspronkelijke platte, eendimensionale zelf in plaats van volledig gevormde personages met doelen en persoonlijkheid - ondanks zijn inspanningen in rollen als een dwerg met meer nuance, " beaamde een andere Twitter-gebruiker.

"Het aantal mensen met een gemiddelde lengte in deze thread die een persoon met dwerggroei vertellen hoe hij zich moet voelen over de afbeelding van mensen met dwerggroei, is… opzienbarend. Het zou zijn alsof ik aan een zwarte persoon uitleg waarom de kraaien in Dombo niet zo racistisch zijn: ik zou het niet. Dat zou je niet moeten doen."

Er waren ook mensen die Peter bedankten voor het uitspreken.

"Ik ben een acteur met dwerggroei en ik ben blij dat hij iets heeft gezegd. Ik ken geen acteurs met dwerggroei die wordt gevraagd om auditie te doen hiervoor, dus ik neem aan dat ze CGI zullen zijn. Kleine mensen acteurs worden de hele tijd de kamer buitengesloten totdat Hollywood dit soort dingen wil doen. Sucks."

Hoewel er veel mensen zijn die Peters kritiek op Sneeuwwitje verwerpen en weigeren naar hem te luisteren, is het duidelijk dat Peters woorden ook velen hebben verlicht. Zijn platform kunnen gebruiken om zich uit te spreken, wetende dat er een terugslag zal zijn, is een ongelooflijk moedige daad en is belangrijk voor andere leden van de dwerggroeigemeenschap.

Niet iedereen zal luisteren, maar het is belangrijk dat sommige mensen opletten en dat Disney de kritiek van Peter opvat als een teken dat de tijden misschien aan het veranderen zijn.

Aanbevolen: