Peter Dinklage geeft Hervé Villechaize kritiek op 'politieke correctheid

Inhoudsopgave:

Peter Dinklage geeft Hervé Villechaize kritiek op 'politieke correctheid
Peter Dinklage geeft Hervé Villechaize kritiek op 'politieke correctheid
Anonim

Peter Dinklage heeft zich uitgesproken tegen critici die zijn rol in de film My Dinner With Herve uit 2018 bekritiseerden. In de jaren na zijn Game of Thrones-uitvoering speelde de ster de overleden Franse acteur Hervé Villechaize en zijn optreden werd bekritiseerd door critici die beweerden dat Dinklage, een blanke acteur, de rol van Villechaize niet had moeten accepteren.

Dinklage sprak zich tijdens de Awards Chatter-podcast uit tegen de kritiek, zo meldt Mediaite. De acteur legde uit dat critici ten onrechte hadden gedacht dat Villechaize Aziatisch was, maar dat de acteur Frans was. Villechaize werd ook geboren met dwerggroei, net als Dinklage zelf.

Peter Dinklage wil graag een woordje

De bekroonde acteur gaf de 'kritieke' recensies de schuld van het proberen 'politiek correct' te zijn, terwijl ze dat in feite niet waren. "Iedereen begon een beetje kritisch te zijn," herinnerde Dinklage zich en voegde eraan toe: "Ik denk dat mensen heel voorzichtig moeten zijn."

"Ze probeerden politiek correct te zijn, maar ze waren politiek fout. Mensen die politiek correct probeerden te zijn, beoordeelden Herve vanwege zijn uiterlijk," vervolgde hij. "Herve was niet Filipijns, hij had een vorm van dwerggroei die hem een bepaald uiterlijk gaf. Herve Villechaize was Frans."

De acteur ging met de kritiek om door erom te lachen, samen met Patrick, de broer van Villechaize, met wie hij een hechte vriendschap deelt. Dinklage vertelde dat de twee grappen maakten over hoe snel de wereld iemand beoordeelde op basis van hun uiterlijk, denkend dat ze het juiste deden, terwijl dat in werkelijkheid niet zo was. De Emmy-winnaar voelde zich ook "verdrietig en gefrustreerd" over hoe hypocriet de recensies waren.

Het favoriete Game Of Thrones-moment van de acteur is verrassend

In een recent gesprek met The New York Times herinnerde de acteur zich een van zijn favoriete momenten in HBO's Game of Thrones, een verrassend moment dat te zien was in de ultieme finale van de show.

Tyrion Lannister, het personage van Dinklage, had tijdens de show verschillende iconische momenten, maar een van zijn favorieten was toen de draak van Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) de ijzeren troon verbrandt.

"Een van mijn favoriete momenten was toen de draak de troon verbrandde, omdat het zo'n beetje dat hele gesprek doodde, wat echt oneerbiedig en nogal briljant is namens de makers van de show", zei hij in het interview.

The Iron Throne was een groot deel van Game of Thrones, het hele showgedreven gesprek rond de leider die het zou veroveren. Het lijkt er dus op dat de vernietiging van de zetel van de macht zelf iets van poëtische ironie was, dat Dinklage lijkt te bewonderen.

Aanbevolen: