De waarheid over het vermogen van Alex Wolff sinds hij Spencer werd in 'Jumanji

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Alex Wolff sinds hij Spencer werd in 'Jumanji
De waarheid over het vermogen van Alex Wolff sinds hij Spencer werd in 'Jumanji
Anonim

Meer dan een decennium na de release van de originele Jumanji, leidde Dwayne Johnson een reboot die de box office goud trof. In sommige opzichten kan het succes van de franchise te danken zijn aan de subtiele hommage aan de geliefde Robin Williams-klassieker.

Tegelijk kunnen fans geen genoeg krijgen van Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart en Jack Black die tieners spelen die vastzitten in volwassen lichamen. Maar de echte tienersterren in de film hebben ook veel aandacht gekregen.

Onder hen is Alex Wolff die Spencer speelt, het personage dat in de Jumanji-game verandert in Johnson. Hij is misschien wel het centrale personage in de franchise, en tegenwoordig is het bijna onmogelijk om je nog een Jumanji-film voor te stellen zonder hem.

Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat Wolff niet bepaald een nieuwkomer in Hollywood is. En zijn rol in de Jumanji-franchise heeft alleen maar bijgedragen aan zijn indrukwekkende vermogen.

Wie was Alex Wolff voor 'Jumanji'?

Zelfs voordat Wolff zelfs op Jumanji werd gecast, was er al veel geroezemoes rond de acteur. Eerlijk gezegd heeft Wolff wat aandacht gekregen sinds hij samen met zijn broer Nat in Nickelodeon's The Naked Brothers Band werd gecast.

Toen de show eindigde, bleef Wolff bezig met verschillende Hollywood-projecten, waaronder het vervolg uit 2016 My Big Fat Greek Wedding 2. Niet lang daarna leverde de acteur een opvallende prestatie als Boston Marathon-bommenwerper Dzhokhar Tsarnaev in het 2016 Mark Wahlberg-project Patriots Day.

Het bleek dat Wolff geen idee had dat dit de rol was die hij uitprobeerde toen hij voor het eerst auditie deed. "Ze beschreven hem net als een 19-jarige jongen, beïnvloed door hiphop, eigenwijs en wanhopig proberend zijn broer te plezieren als een radicale islamist", vertelde hij aan The Wrap.

“Ik had zoiets van, ik kan dit helemaal aan. Toen ik de naam opzocht, was het de Boston Marathon-bommenwerper.”

En toen hij eenmaal de echte identiteit van het personage hoorde, aarzelde Wolff (en zelfs zijn familie) om de rol te spelen. "Mijn eerste gedachte was: 'Echt niet, ik ga dit niet doen', ook al ben ik 'er geschikt voor'", legde hij uit. "Er was veel aarzeling, maar uiteindelijk dacht ik er in de eerste plaats aan om deel uit te maken van de geschiedenis en een verhaal te vertellen."

Alex Wolff had opmerkelijke rollen na 'Jumanji: Welcome To The Jungle'

Nadat Wolff zijn eerste Jumanji-film had gemaakt, kreeg hij lovende kritieken voor zijn optreden in het horrordrama Hereditary. In het verhaal speelt Wolff een jonge man wiens familie aan het bijkomen is van het verlies van zijn grootmoeder. Naarmate hun verdriet toeneemt, leidt de film uiteindelijk tot een van de meest verdraaide eindes in de filmgeschiedenis.

Voor de acteur was het werken aan de film op zijn zachtst gezegd ongelooflijk intens.“Het voelde als een heel, heel, heel schokkende film om te maken. Ari Aster is een briljante regisseur en ik denk dat dat de film angstaanjagender maakt - we worden emotioneel echt door de wringer gehaald , vertelde Wolff aan i-D Magazine. “Het was heel spannend, maar het eiste zijn emotionele tol. Soms was het gewoon slopend en ellendig om helemaal eerlijk te zijn.”

Rond dezelfde tijd verkende Wolff zelf het filmmaken door het muziekdrama The Cat and the Moon te schrijven en te regisseren, dat lovende kritieken kreeg van zowel de critici als de kijkers. Nadat hij in zijn tweede Jumanji-film verscheen, speelde Wolff samen met Nicolas Cage in de veelgeprezen mysteriethriller Pig. Hij speelde een jonge man die een truffelbedrijf runt in Portland.

“Ik werd verliefd op het personage”, vertelde Wolff aan AnOther. "Iemand die onvolmaakt is en net zo oppervlakkig en oppervlakkig aan de oppervlakte als hij diep en kwetsbaar en verloren aan de binnenkant is."

Cage speelde een truffeljager die bij Wolff koopt. Na samen te hebben gewerkt, vertelde Wolff aan Variety: We zijn voorbij de toppen. Het voelt echt alsof we op dit moment familie zijn.”

Later kreeg Wolff veel lof voor zijn werk aan de film Old uit 2021. Het is de nieuwste film van de veelgeprezen horrorregisseur M. Night Shyamalan.

Wat is het vermogen van Alex Wolff vandaag?

Hij is misschien pas in het begin van de jaren 2000 begonnen met professioneel acteren, maar schattingen schatten het vermogen van Wolff vandaag al op $ 3 miljoen. Hoewel het onduidelijk is hoeveel de acteur ontving voor zijn werk in de eerste Jumanji-film, was het duidelijk niet zoveel als de beloning van Jack Black.

Het is echter waarschijnlijk dat Wolff erin slaagde een hogere vergoeding te bedingen toen hij ermee instemde zijn rol in het vervolg opnieuw te spelen, samen met collega-ondersteunende acteurs Madison Iseman, Ser'Darius Blain en Morgan Turner.

En hoewel het onduidelijk is of er binnenkort nog een Jumanji-film in de maak is, is het de moeite waard erop te wijzen dat Wolffs groeiende portfolio van films hem in een betere onderhandelingspositie plaatst voor een mogelijke derde aflevering. Een van zijn recentere films, Pig, genereerde zelfs veel Oscar-buzz, maar werd helaas afgekeurd.

Tegelijkertijd kunnen we gerust stellen dat Wolff graag meer filmprojecten wil nastreven na het bescheiden succes van The Cat and the Moon. In feite is de acteur misschien geneigd om binnenkort zijn eigen productiebedrijf te lanceren, waardoor hij een volledig nieuwe inkomstenstroom krijgt.

Wat betreft de toekomstige projecten, fans kunnen Wolff verwachten naast John Malkovich en Scoot McNairy in het komende drama The Line. De acteur zal samen met Kiersey Clemons en Ken Marino schitteren in de aankomende thriller Susie Searches.

Aanbevolen: