Waarom sommige mensen niet onder de indruk zijn van het activisme van Jameela Jamil

Inhoudsopgave:

Waarom sommige mensen niet onder de indruk zijn van het activisme van Jameela Jamil
Waarom sommige mensen niet onder de indruk zijn van het activisme van Jameela Jamil
Anonim

Veel fans juichen het activisme van Jameela Jamil toe. Het tijdschrift Forbes noemde haar zelfs 'het soort activist dat we nodig hebben'. De Britse actrice en ster van The Good Place heeft gewerkt voor doelen om vrouwen en BIPOC op de werkplek te verheffen, is een vocale pleitbezorger geweest voor mensen met een handicap en een pleitbezorger voor inclusieve lichaamspositiviteit door middel van campagnes op sociale media.

Hoewel ze lof heeft verdiend, koopt niet iedereen wat Jamil verkoopt. linkse mensen op Twitter zijn bijvoorbeeld enkele van haar meest uitgesproken critici, er is een journalist uit het Verenigd Koninkrijk die denkt dat ze haar handicap in de maling neemt, en zelfs de rechtse tv-presentator Piers Morgan heeft harde woorden uitgewisseld met de actrice. Terwijl haar fans loyaal blijven en ze massale media-aandacht blijft trekken vanwege haar activisme, blijven haar tegenstanders vocaal, en ze hebben een aantal interessante redenen voor hun kritiek.

8 Sommigen zijn niet weg van Jameela Jamil's "Girl Boss Feminism"

Terwijl sterren Chelsea Handler en Amy Schumer Jamil's inspanningen complimenteerden om het aantal vrouwelijke leiders op de werkvloer te vergroten, verwerpen veel linkse activisten wat sommigen "Girl Boss Feminism" hebben genoemd. Socialistisch-feministen, zoals arbeidsjournalist Nicole Aschoff, beweren dat het verhogen van het aantal vrouwelijke CEO's de heersende klasse alleen maar diverser maakt en niets doet om vrouwen uit de arbeidersklasse te helpen. Jamil verwerpt deze kritiek en stelt dat het vergroten van vrouwelijk leiderschap van BIPOC in het bedrijfsleven voordelen zal hebben die doorsijpelen naar andere vrouwen.

7 Sommigen denken dat Jameela Jamil classist is

Naast het feit dat ze feminisme vanuit een kapitalistische lens kadreert, geloven veel linkse activisten en socialistische feministen dat ze classistisch is. Jamil heeft een recept van acht punten voor succes, maar haar tegenstanders wijzen erop dat ze handelt alsof de statistieken van haar succes voor iedereen beschikbaar zijn. Ze heeft ook de politieke campagnes van progressieve politici als Bernie Sanders gekleineerd. Hoewel ze heeft gepost dat ze het eens is met zijn opmerkingen, wijzen sommigen op haar eigen overtuigingen als inconsistent, dat ze de opmerkingen van Bernie misschien leuk vindt, maar dat ze weinig tot niets doet om zijn beleid te ondersteunen.

6 Sommigen denken dat Jameela Jamil performatief is

Hoewel veel van haar critici te goeder trouw handelen vanwege hun toewijding aan hun eigen politiek, zijn sommigen gewoon kwade trouw tegenstanders. Beroemdheden krijgen vaak kwade trouw kritiek vanwege hun spraakmakende positie. Succes trekt haters aan, zoals het oude gezegde luidt. Dat gezegd hebbende, denken sommigen dat, omdat Jamil classistisch is in haar benadering van activisme en feminisme, ze minder geïnteresseerd is in het creëren van systemische verandering en meer geïnteresseerd is in het genereren van aandacht voor haar merk.

5 Sommigen denken dat Jameela Jamil egocentrisch is

Veel activisten maken ook bezwaar tegen de manier waarop Jamil zich in haar werk centreert. Velen denken dat bescheidenheid de beste benadering is van beroemdhedenactivisme, zoals Danny Devito, een andere beroemdheidsactivist, maar in tegenstelling tot Jamil stelt hij het werk van anderen boven zijn naam of public relations. Sommigen denken dat Jamil haar werk vaak vanuit haar eigen gezichtspunt bekijkt, niet vanuit het gezichtspunt van degenen die ze probeert te helpen.

4 Sommigen denken dat Jameela Jamil doet alsof

Hoewel deze aanval meer te kwader trouw wordt gedaan dan andere kritiek op Jamil, denken sommige journalisten en experts dat Jamil lijdt aan het Munchausen-syndroom, een psychische stoornis die ervoor zorgt dat iemand doet alsof hij ziek is en symptomen veinst. Piers Morgan, een expert die berucht is voor het starten van online vetes, viel Jamil aan in een reeks tweets waarin ze haar beschuldigde van het faken van haar handicap. De twee gingen geruime tijd heen en weer voordat Piers instemde, en de hele uitwisseling eiste een zware tol van Jamils geestelijke gezondheid.

3 Sommigen waren extreem overstuur door de reality-tv-show van Jameela Jamil

Samen met Usher was Jamil gepland om uitvoerend producent te worden van een show genaamd The Activist, een reality-wedstrijdserie waarin organisatoren van de gemeenschap zouden strijden om een kans om geld te winnen voor hun zaak. Activisten over het hele politieke spectrum waren woedend en veroverden de sociale media stormenderhand. Velen, zelfs niet-activisten, waren verontwaardigd dat ze in een tijd van zo'n politieke strijd en zo'n wijdverbreide economische onzekerheid, het activisme zo schaamteloos zou kleineren. Voor veel mensen is activisme geen hobby of een bijproject, zoals sommigen denken dat Jamil het benadert, maar het is hun enige keuze. Voor velen die een sociale zaak op zich nemen, doen ze dat omdat zelfgenoegzaam blijven leven of dood kan betekenen. De controversiële show droeg alleen maar bij aan de kritiek dat Jamil geen contact heeft.

2 Sommigen denken dat Jameela Jamil weigert verantwoordelijkheid te aanvaarden

Hoewel velen deze problematische aspecten van Jamils werk onder haar aandacht hebben gebracht, zij het door schijnbaar kwade trouw op sociale media, lijkt Jamil niet bereid om kritiek op haar werk te horen, maar ze rechtvaardigt zichzelf snel en terwijl ze af en toe zijn excuses heeft aangeboden voor problematische uitspraken, vinden velen dat het te weinig en te laat is.

1 Sommigen denken dat Jameela Jamil selectief is met haar solidariteit

Naast alle bezwaren en grieven met Jamils werk die hier worden opgesomd, hebben sommigen ook bezwaar tegen wat linksen omschrijven als "selectieve solidariteit". Met andere woorden, sommigen geloven dat Jamil een oogje dichtknijpt voor zaken als klasse om zich te concentreren op ras en geslacht, en sommigen hebben er verder bezwaar tegen dat Jamil negeert dat voor miljoenen mensen deze drie dingen elkaar kruisen. Hoewel Jamil haar reputatie als activist handhaaft, is ze er niet in geslaagd indruk te maken op socialisten op Twitter, critici van 'girl boss'-feminisme en Piers Morgan.

Aanbevolen: