Waarom shoppers minder onder de indruk zijn van Lizzo's Yitty-badmode

Inhoudsopgave:

Waarom shoppers minder onder de indruk zijn van Lizzo's Yitty-badmode
Waarom shoppers minder onder de indruk zijn van Lizzo's Yitty-badmode
Anonim

Nog een week komt er weer een beroemdheidsmerk online in de schappen. Deze keer is het de beurt aan de 'Good as Hell'-popzanger Lizzo om zaken uit te proberen, nadat ze haar exclusieve Yitty-merk online heeft gelanceerd in samenwerking met Fabletics, waardoor shoppers hun handen kunnen krijgen op een exclusief assortiment zwemkleding, shapewear en activewear. De focus van het merk ligt op inclusiviteit. Lizzo, zelf een plus-size vrouw, wilde een breed spectrum van consumenten aanspreken en heeft een assortiment ontworpen dat loopt van maat XS tot 6X. Alles aan het merk lijkt gedreven door Lizzo's persoonlijke ervaringen en impulsen - zelfs de naam Yitty is een bijnaam uit de kindertijd van de ster. Drie jaar in de maak, het is duidelijk dat de populaire zangeres veel tijd en moeite in haar nieuwe onderneming heeft gestoken. Maar kan ze in een drukke markt concurreren met Kim Kardashian's Skims en Rihanna's Savage X Fenty-lijnen?

Hier is een overzicht van wat fans en professionele recensenten te zeggen hebben over het nieuwe online merk van Lizzo.

8 Lizzo werd geïnspireerd door haar eigen lichaamsbeeldstrijd

Lizzo's eigen ervaringen gedurende haar leven, waarbij ze constante druk voelde om kleiner te zijn, motiveerde haar beslissing om Yitty te lanceren. "Ik had het gevoel dat ik constant via tv en tijdschriften te horen kreeg dat mijn lichaam niet goed genoeg was", legde ze uit. archetype van schoonheid. Daarom draag ik al heel lang shapewear, misschien sinds ik in de vijfde of zesde klas zat.”

“Ik was het beu om deze trieste, beperkende shapewear te zien die letterlijk niemand wilde dragen. Ik had een openbaring als, 'wie kan hier eigenlijk iets aan doen?' Ik besloot de uitdaging aan te gaan om vrouwen weer een onbeschaamd goed gevoel over zichzelf te geven, 'zei Lizzo.

7 Yitty is bedoeld om iedereen aan te spreken

Als Lizzo zoveel mogelijk potentiële klanten wilde pakken, lijkt haar benadering van maatvoering een goede tactiek. Haar brede scala aan maten, zegt ze, is bedoeld om volledig inclusief te zijn en ervoor te zorgen dat shoppers zich op hun gemak voelen.

"In plaats van op deze lineaire manier over maat na te denken, denkt [Yitty] erover in een spectrum waarin iedereen is inbegrepen [Yitty] grootte is hun maat […] het is niet hoog, het is niet laag. Het is niet groot, het is niet klein. Het is gewoon jouw maat ", legt Lizzo uit.

6 De strategie is succesvol geweest

Deze aanpak is een succes geweest, waarbij veel fans ook stellen dat de omgekeerde lijst van maten op de site, van groot naar klein, niet de gebruikelijke klein naar groot, ongelooflijk verfrissend en innovatief is.

'@lizzo's Yitty vermeldt hun maten als "6X-XS" (niet andersom) en ik denk niet dat te veel mensen beseffen hoe monumentaal en inclusief dat in concept is. Ik hou ervan.' schreef een klant op Twitter.

5 Er zijn aanvankelijke kinderziektes geweest

Yitty is pas deze maand gelanceerd, en zoals gebruikelijk is bij veel nieuwe merken, lijken er kinderziektes te zijn geweest.

'Is de @Yitty-bestelling van iemand anders geannuleerd? Alle 8 artikelen. What the fuck man,' schreef een shopper boos online.

4 Veel klanten waren blij met hun aankopen

Het lijkt erop dat velen die massaal naar de site kwamen, tevreden wegkwamen met hun items:

'Ik heb het afgelopen jaar beha's gekocht van Victorias Secret, Aerie, Soma, Target, Parade, Amazon, Skims en Yitty en de Yitty-beha heeft tot nu toe de beste pasvorm gehad. Ongelooflijk, @lizzo neem mijn munt, ' schreef een klant vrolijk.

3 Anderen klaagden dat de stukken te duur waren

Lizzo lijkt zich met haar aandelen te hebben gericht op een losjes middenklasse prijsniveau, en wil zowel rijke als ambitieuze klanten aanspreken. Helaas betekende dit dat velen het gevoel hadden dat ze geprijsd waren

'ik hou van yitty en wil hun producten zo graag als een dikke meid, maar het is zo veel om gewoon twee stukken ondergoed te kopen:(het is hetzelfde als de andere merken waar je twee slipjes krijgt voor 50 dollar… i hou van lizzo en hou van het merk en verwacht niet dat ze haar eigen prijzen zal veranderen, gewoon sux lol', zei een Twitter-gebruiker.

2 Velen waren niet onder de indruk van Yitty's lidmaatschapssysteem

Net als vergelijkbare merken zoals Savage X Fenty, moedigt Yitty shoppers aan om zich aan te melden voor een maandelijks lidmaatschapsbedrag in ruil voor gereduceerde prijzen op voorraad. Natuurlijk heeft dit velen van streek gemaakt, die vinden dat het bijna roofzuchtig is.

Een persoon op Trustpilot legde de moeilijkheid als volgt uit; 'Eén ding dat recensies en online praten lijkt te negeren, is dat je een lidmaatschap moet hebben. Het is $ 50 en als je niet maandelijks overslaat, brengen ze je in rekening. Het is echt een steile toevoeging en als iemand met een maandelijks voedselbudget van $ 50, zou ik willen dat het lidmaatschap meer vooraf was gegaan.'

1 Een professionele recensent gaf het de duimen omlaag

Een Refinery29-recensent vond het merk over het algemeen teleurstellend en daagde over het algemeen het hele concept van het dragen van shapewear als een positieve handeling voor het lichaam uit, en bekritiseerde de kleine maatvoering die klanten in feite vleide en misleidde.

'Wat deze dikke persoon zich realiseerde, is dat, met Yitty's 5X en 6X maten die kleiner zijn dan normaal, het merk zo ongeveer een inclusiviteit faket die er niet is.'

Ze voegde eraan toe: 'Maar ik kan de vraag die ik al die tijd heb gehad niet van me afschudden: kan shapewear ooit echt lichaamspositief zijn? Naar mijn bescheiden mening is het antwoord een dikke nee. Vooral als een bodysuit £69 [$87] kost.'

Aanbevolen: