Dacht Lena Headey dat 'Game Of Thrones' gewoon weer een piloot was?

Inhoudsopgave:

Dacht Lena Headey dat 'Game Of Thrones' gewoon weer een piloot was?
Dacht Lena Headey dat 'Game Of Thrones' gewoon weer een piloot was?
Anonim

Game of Thrones, de televisiebewerking van George R. R. Martins bestverkochte boekenreeks A Song of Ice and Fire, is een van de meest succesvolle televisieshows aller tijden.

De fantasieserie won miljoenen fans over de hele wereld die tussen 2011 en 2019 afstemden om te zien wie er uiteindelijk op de ijzeren troon in het fictieve koninkrijk Westeros zou zitten.

Hoewel Game of Thrones een groot succes werd, had geen van de acteurs kunnen voorzien hoe succesvol het zou worden. Lena Headey, die de rol van Cersei Lannister in de serie speelde, geloofde eigenlijk dat ze zich aanmeldde voor "gewoon een nieuwe piloot" toen ze ermee instemde om Cersei te spelen.

Uiteindelijk veranderde Game of Thrones echter permanent haar carrière en haar leven. Dit is waarom Lena Headey geloofde dat Game of Thrones zou zijn zoals elke andere show waarvoor ze auditie deed, en hoe fout ze was.

Lena Headey's rol in 'Game Of Thrones'

Op HBO's Game of Thrones speelde Lena Headey de rol van Cersei Lannister gedurende de hele serie van acht seizoenen van de show.

Cersei begint te trouwen met koning Robert Baratheon (en in een romantische relatie met haar tweelingbroer Jaime Lannister), moeder van de toekomstige koningen Joffrey en Tommen. Ze wordt beschouwd als een van de meest gehate schurken van de show, hoewel ze gedurende de seizoenen verschillende momenten heeft waarop het publiek medelijden met haar heeft.

Terwijl ze zelf op de ijzeren troon zit, ondergaat Cersei een behoorlijke transformatie in de show en is een van de belangrijkste personages.

Lena Headey's originele impressie van de show

Net voordat het laatste seizoen van Game of Thrones in première ging, haalden de acteurs herinneringen op als onderdeel van een speciale featurette genaamd The Cast Remembers.

Terwijl Lena Headey terugkeek op haar tijd als Cersei Lannister, gaf ze toe dat toen ze zich voor het eerst aanmeldde om Game of Thrones te doen, ze zich afvroeg of het gewoon weer een piloot was.

In de functie vertelt Headey de camera dat ze dacht dat het spelen van Cersei gewoon "een andere baan zou kunnen zijn die nergens toe leidt". We kunnen haar niet kwalijk nemen dat ze geen hoge verwachtingen had, maar wat had ze het mis!

De werkelijke impact van 'Game Of Thrones'

Hoewel het ongetwijfeld is dat de meeste acteurs banen hebben die nergens heen gaan, had Game of Thrones voor geen van de acteurs verder kunnen zijn van een doodlopende baan. Het ongelooflijke succes van de show betekende dat veel van de acteurs bekende namen werden, waaronder Lena Headey.

Game of Thrones wordt nu beschouwd als een van de meest succesvolle fantasy-tv-series aller tijden. In 2016 werd de show de meest bekroonde tv-serie in de geschiedenis van de Emmy Awards, met meer dan 265 prijzen tijdens zijn regeerperiode.

Het veranderde ook miljoenen kijkers in levenslange aanbiddende fans.

Andere tv-shows waarin Lena Headey heeft gespeeld

Game of Thrones lanceerde Lena Headey, en veel van zijn andere sterren, tot internationaal succes.

Maar de Bermuda-Britse actrice werkte al vele jaren in de industrie voordat de rol van Cersei Lannister kwam, wat verklaart waarom ze zich aanvankelijk afvroeg of Game of Thrones er weer zo een zou zijn.

Voor 2011 verscheen Headey als Sarah Connor in de tv-serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles, die liep tussen 2008 en 2009.

Ze verscheen ook als Miss Dickinson in St. Trinian's 2007 en speelde Queen Gorgo in 300 in 2006, tegenover Gerard Butler.

Wat Lena Headey heeft gezegd over 'Game Of Thrones' sinds

Lena Headey hoopte in het begin niet op Game of Thrones. Maar sindsdien heeft ze haar ervaringen met de show verteld.

In The Cast Remembers noemde Headey haar tijd in de show "ongelooflijk" en onthulde dat ze geweldig materiaal had om mee te werken en dat het erg leuk was.

Ze gaf ook toe dat ze het spelen van Cersei zou missen en ook de cast zou missen omdat ze in de acht seizoenen als een familie waren uitgegroeid.

De eerste indrukken van andere personages

Net als Lena Headey hadden enkele van de andere acteurs in de serie ook hun twijfels over hoe de show eruit zou zien toen ze zich voor het eerst aanmeldden.

Peter Dinklage, die Cersei's broer Tyrion Lannister speelde, onthulde dat hij aanvankelijk aarzelde om de rol op zich te nemen omdat hij niet geïnteresseerd was in fantasie, en dacht dat Game of Thrones gewoon een nieuwe fantasieserie zou zijn.

De acteur wilde vooral fantasieshows vermijden omdat hij niet vast wilde zitten aan het spelen van een elf, of een van de andere stereotiepe personages waar mensen met dwerggroei gewoonlijk voor worden gecast.

Aan de andere kant herinnerde Rory McCann, die The Hound speelde, zich dat hij eigenlijk een vermoeden had dat de show "echt kon beginnen" toen hij het eerste boek las. En hij had gelijk!

Aanbevolen: