Waarom fans dachten dat James Earl Jones was overleden toen hij nog leefde

Inhoudsopgave:

Waarom fans dachten dat James Earl Jones was overleden toen hij nog leefde
Waarom fans dachten dat James Earl Jones was overleden toen hij nog leefde
Anonim

Het is nog maar het begin van 2022 en het voelt alsof we dit jaar enkele van de grootste namen in entertainment zijn kwijtgeraakt. Fans rouwen nog steeds om het verlies van komiek Bob Saget, die volgens een politierapport op 65-jarige leeftijd een natuurlijke dood is overleden. Dan zijn er Louie Anderson en Betty White vlak voor hem. Het is dus normaal dat we ons zorgen maken over enkele van de andere belangrijke entertainers in ons leven. Vooral iemand die in hun latere jaren is, zoals Lion King en Star Wars-acteur James Earl Jones.

Op het moment van schrijven is de stem van Darth Vader en Mufasa op 91-jarige leeftijd nog springlevend. Maar er was een tijd dat de Coming To America en The Hunt For Red October-acteur werd verondersteld te zijn overleden toen hij eigenlijk nog ademde en bloeide. Dit is wat er gebeurde…

Waarom fans op internet ervan overtuigd waren dat James Earl Jones in 2015 was overleden

In 2015 werd CNN gedwongen een artikel met de titel "Nee, James Early Jones Is Not Dead" te publiceren. Dit komt omdat de legendarische acteur het slachtoffer werd van weer een nieuwe internethoax. Deze hoaxes komen nog steeds zo vaak voor dat de goede vriend van Bob Saget, komiek Gilbert Gottfried, het nieuws van zijn dood in eerste instantie niet eens geloofde. In het geval van James Earl Jones gingen veel van zijn fans in 2015 naar Twitter om hun liefdesverdriet te delen toen ze het nieuws hoorden.

Dus, wat was de oorsprong van deze vreselijke leugen die ongetwijfeld veel mensen schokte die geraakt waren door James' werk?

Blijkbaar was het een parodiewebsite voor beroemdheden die er echt blij mee was dat ze een snelle op het publiek hadden getrokken. Als de nieuwsuitzendingen, waaronder sociale-mediasites zoals Facebook, wat onderzoek hadden gedaan voordat ze met het verhaal begonnen, zouden ze hebben ontdekt dat de bron onnauwkeurig en onbetrouwbaar was. In plaats daarvan werd Twitter overspoeld met condoleanceberichten en James Early Jones-gerelateerde hashtags.

Gelukkig deden sommige fans de nodige zorgvuldigheid die sommige nieuwsaccounts duidelijk niet deden en gingen naar Twitter om de status van James recht te zetten. Ze herinnerden het internet ook aan de wreedheid en harteloosheid die dit soort geruchten de fans en mogelijk de beroemdheden zelf toebrengen. James Earl Jones heeft echter schijnbaar nooit gereageerd op het korte gerucht van zijn dood. Gelukkig zag CNN wat het internet zei over James die nog leefde en publiceerde dat artikel.

Wat doet James Earl Jones in 2022?

Gezien alle sterfgevallen van beroemdheden de laatste tijd, is het niet meer dan normaal om je af te vragen wat er aan de hand is met sommige van de oudere iconen waar we zo dol op zijn. We zijn blij te kunnen melden dat het met James Earl Jones prima lijkt te gaan. Natuurlijk blijft hij werken en leent hij zijn stem aan verschillende Star Wars-projecten, waaronder de veel verguisde Star Wars Episode 9: The Rise Of Skywalker en de live-action Lion King-remake. Bovendien verscheen hij in Coming 2 America in 2021 met Eddie Murphy.

Het lijkt er echt niet op dat hij van plan is met pensioen te gaan, hoewel hij met al het succes dat hij op het podium en op het scherm heeft gehad, waarschijnlijk niet hoeft te blijven werken. Maar acteren zit hem in het bloed sinds het einde van de jaren vijftig, toen hij zich begon te vestigen als een van de meest prominente en getalenteerde Shakespeare-acteurs van zijn generatie. Hoewel hij al jaren diabetes type 2 beheert, beweerde James in 2018 dat hij zo lang mogelijk zal blijven acteren, vooral op het podium.

"Ik kan zo leven dat ik al het werk kan doen dat ik 10 jaar geleden deed", zei James in een interview met Good Housekeeping in 2018."Ik hou van werken, en op mijn leeftijd vind ik het nog steeds geweldig om acht shows per week in een toneelstuk te spelen of een lang schema te hanteren als ik film of televisie doe. Ik wilde niet dat dat zou stoppen, dus ik moest verantwoordelijkheid nemen met mijn toestand."

Een paar jaar later, in 2020, stuurde James een e-mail naar USA Today en beweerde dat hij op 90-jarige leeftijd nog steeds gelukkig en gezond was. Hij vervolgde door te zeggen dat hij "zich fantastisch en dankbaar voelde toen hij 90 jaar oud was. Terugkijkend op mijn leven en uitgebreide carrière, ben ik zo trots op mijn werk en prestaties. Ik hou ervan om met de tijd ouder en wijzer te worden."

Aanbevolen: