Hoe werd Estelle Harris gecast voor 'Seinfeld'?

Inhoudsopgave:

Hoe werd Estelle Harris gecast voor 'Seinfeld'?
Hoe werd Estelle Harris gecast voor 'Seinfeld'?
Anonim

NBC had grote hits in de jaren negentig, waaronder misschien wel de grootste show, Seinfeld. De serie deed veel dingen goed, namelijk de selectie van gaststerren die van de show hielden en een hekel hadden terwijl ze eraan werkten. Een van die terugkerende gasten was de legendarische Estelle Harris.

Ze verdiende wat geld tijdens haar tijd in de show, en ze begon te vertellen over haar co-sterren naarmate de tijd verstreek. Harris was zelfs openhartig over hoe ze het optreden van Estelle Costanza in de show kreeg, en dit is een verhaal dat Seinfeld-fans moeten horen.

Laten we eens luisteren naar wat Estelle Harris te zeggen had over het scoren van de baan van je leven op Seinfeld.

Estelle Harris had een geweldige carrière buiten 'Seinfeld'

Estelle Harris vertegenwoordigt een van de meest fascinerende carrièrereizen in de geschiedenis van Hollywood. In plaats van op jonge leeftijd door te breken in de industrie en een levenslange carrière te smeden, wachtte Harris tot haar kinderen opgroeiden voordat ze aan het acteerspel begon.

Het was tijdens haar vijftigste en zestigste dat Harris naam begon te maken. Ze had een aantal memorabele eigenschappen, maar het is haar stem die de meeste mensen kennen. Het is zo onderscheidend als het maar kan, en dit, in combinatie met Harris' capaciteiten tijdens het optreden, hielp haar op te vallen en naam te maken.

Op het grote scherm verscheen Harris in films als Toy Story 2, Brother Bear en andere projecten waarmee ze haar iconische stem kon gebruiken.

Televisie was ondertussen ook een geweldige plek voor Estelle Harris om te schitteren. Harris kreeg tientallen jaren vast werk en ze verscheen op een aantal enorme shows. Enkele van haar grootste kredieten zijn Night Court, Married with Children, Law & Order, Star Trek: Voyager en een aantal geanimeerde shows die haar unieke stem aan sommige afleveringen wilden toevoegen.

Hoe geweldig dit alles ook is, je zou kunnen zeggen dat haar tijd op Seinfeld misschien wel haar meest legendarische werk is.

Estelle was iconisch als de moeder van George op 'Seinfeld'

In 27 afleveringen speelde Estelle Harris op briljante wijze Estelle Costanza op Seinfeld. Hoewel ze niet in elke aflevering aanwezig was, was de actrice in staat om haar plaats in de geschiedenis van de show te versterken door elke keer dat ze op het scherm verscheen een geweldige prestatie te leveren.

Het mooie van een show als Seinfeld is dat het blijft bestaan. Dit betekent dat er altijd nieuwe fans zullen komen kijken en meedoen aan de show.

In 2012 vertelde Harris dat een nieuwe generatie Seinfeld-fans haar begon te herkennen voor haar werk aan de show.

"In de afgelopen twee jaar herkennen deze jongeren me ineens als mevrouw Costanza, Estelle Costanza," zei ze.

"Dus we hebben een hele nieuwe leeftijdsgroep, en ik krijg ook veel fanmail van deze jonge mensen. Ik denk dat 'Seinfeld', vanwege het schrijven en de juiste cast, zal doorgaan voor jaren en jaren, " vervolgde Harris.

Harris paste zo goed in de show, en interessant genoeg was het proces om het optreden te krijgen grappig voor de actrice.

Hoe Estelle het optreden kreeg

Dus, hoe was het voor Estelle Harris toen ze de rol van Estelle Costanza op Seinfeld kreeg? Nou, de actrice had zowel de uitdaging als het voorrecht om te lezen voor een van de beste en grappigste afleveringen in de geschiedenis van de show.

Per CTV News: "Het script dat ze haar te lezen gaven voor de auditie was voor een controversiële aflevering genaamd "The Contest", waarin George's moeder hem betrapt op een ongemakkelijk privémoment in haar huis. Het incident resulteert in een "meester van mijn domein" weddenschap tussen hem, Jerry, Kramer en Elaine."

Voor degenen die het niet weten, deze aflevering ging helemaal over zelfbeheersing, en het is een van de beroemdste afleveringen in de geschiedenis van de show.

Toen hij het script voorschotelde, zei Harris: "Ik keek naar het script en ik zei tegen mezelf: 'Oh, dat kan niet.'"

"Ik vroeg hen: 'Wat heeft hij gedaan?' en ze begonnen allemaal te lachen. Ik zei: "Oh nee, het is onmogelijk. Op tv? Het is onmogelijk." Maar het was heel goed mogelijk, en het was grappig, " vervolgde ze.

Gelukkig kon de actrice zich inleven in de humor van dit alles, wat een rol speelde bij het vastleggen van het proces.

"Niemand had zo'n verleden! Ik bedoel, die arme vrouw. Ze woonde in dat appartement waarin ze trouwden met dezelfde meubels en dezelfde man en een zoon die een loser was," zei Harris.

Estelle Harris heeft een blijvende erfenis achtergelaten op het kleine scherm, en fans kunnen nog steeds haar afleveringen van Seinfeld op Netflix bekijken.

Aanbevolen: