Wat Nicolas Cage echt vindt van Marvel-films

Inhoudsopgave:

Wat Nicolas Cage echt vindt van Marvel-films
Wat Nicolas Cage echt vindt van Marvel-films
Anonim

In 2019 maakte de legendarische filmmaker Martin Scorsese een nonchalante opmerking over de wereld van superheldenfilms die een vete op gang bracht die tot op heden nog steeds voortduurt. Gevraagd door de Britse publicatie Empire wat hij van Marvel-films vond, zei hij: "Ik zie ze niet. Ik heb het geprobeerd, weet je? Maar dat is geen cinema."

In de weken die volgden, zorgde het tumult van de MCU en zijn fanbase ervoor dat Scorsese een verklaring voor zijn opmerkingen schreef in een opera voor de New York Times. Sindsdien hebben meerdere regisseurs, leidinggevenden en zelfs acteurs zich in het debat gemengd.

The Godfather-regisseur Francis Ford Coppola koos de kant van zijn collega en zei dat Marvel-films in feite 'verachtelijk' waren.' Aan de andere kant veroordeelden meerdere sterren van het Marvel-universum de doorgewinterde filmmakers sterk voor wat zij beschouwden als een beperkt wereldbeeld van wat belangrijk is voor het publiek.

Robert Downey Jr. portretteert Iron Man in de MCU en was een van degenen die zich uitsprak als reactie. Spider-Man-ster Tom Holland heeft onlangs ook de vete opnieuw aangewakkerd en beweerde dat hun films bonafide kunst waren.

Ghost Rider-acteur Nicolas Cage is de laatste die aan het gesprek toevoegt, hoewel hij op het hek lijkt te zitten.

Nicolas Cage krijgt niet het rundvlees tussen Marvel en Martin Scorsese

Nicolas Cage deed onlangs een interview met GQ, waarin hij sprak over de schijnbaar eindeloze ruzie tussen de Marvel-broederschap en de oude garde van Hollywood. In eerste instantie maakte hij wel duidelijk dat hij het niet eens was met de opvatting van Scorsese en Coppola dat 'Marvel-films geen cinema zijn'.

"Waarom doen ze dat?" vroeg Kooi."Ik begrijp het conflict niet. Ik ben het niet met hen eens over die perceptie of mening." De acteur vergeleek vervolgens het soort films waarin hij vaak speelt met die van de MCU, en bood ondersteuning voor beide als echte vormen van cinema.

"Ik denk dat de films die ik maak, zoals Pig of Joe, op geen enkele manier in strijd zijn met Marvel-films", merkte Cage op. "Ik bedoel, ik denk niet dat de Marvel-film iets te maken had met het einde van de tweener. Met tweener bedoel ik de budgetfilm van $ 30 tot $ 50 miljoen. Ik denk dat films in goede staat zijn."

Cage noemde enkele recente, succesvolle films als bewijs dat Marvel de traditionele kunst van het filmmaken niet heeft vernietigd.

Nicolas Cage denkt dat Marvel-films 'voor het hele gezin' zijn

"Als je naar Power of the Dog kijkt, of als je naar Spencer kijkt, of een van de films van Megan Ellison. Ik denk dat er nog steeds Paul Thomas Anderson is," hield de Drive Angry-ster vol.

De twee regisseur-producenten die hij noemde, staan bekend om het maken van films als Zero Dark Thirty en Magnolia, die Scorsese en Coppola eerder zullen vinden als 'meer smakelijke' filmische producties. Volgens Cage is het opvallende verschil tussen dit soort foto's en de foto's die door Marvel zijn gemaakt, dat de laatste gemaakt zijn voor consumptie door het hele gezin.

"Marvel heeft echt uitstekend werk geleverd door het hele gezin te vermaken. Ze hebben er veel over nagedacht", zei hij. "Wat kan er mis zijn met gezond amusement dat de ouders en de kinderen aanspreekt en mensen iets geeft om naar uit te kijken? Ik zie gewoon niet in wat het probleem is."

De wereld van Marvel is niet geheel onbekend voor Cage, aangezien hij in het verleden een personage uit de stripboeken heeft geportretteerd.

Welk Marvel-personage speelde Nicolas Cage in het verleden?

Nicolas Cage speelde in de film Ghost Rider uit 2007, die is gebaseerd op het Marvel Comics-personage met dezelfde naam. De film maakte echter geen deel uit van het meer Marvel Cinematic Universe, dat in de nasleep werd geboren.

De acteur verwees hiernaar in zijn GQ-interview en legde uit hoe hij vond dat de franchise zich in de anderhalve decennia sindsdien had ontwikkeld. "Er is zeker een grote vooruitgang geboekt sinds ik de eerste twee Ghost Rider-films maakte," zei Cage. "Kevin Feige, of wie er ook achter die machine zit, heeft een meesterlijke manier gevonden om de verhalen met elkaar te verweven en alle personages met elkaar te verbinden."

In recentere jaren is er gefluisterd dat het Ghost Rider-verhaal in de MCU is opgenomen, waarbij Keanu Reeves een sterke favoriet is om het personage op zich te nemen voor het geval dat zou gebeuren.

Ondertussen worden de tegenstrijdige meningen over de filmische waarde van Marvel-films nog intrigerender gemaakt door het feit dat Cage lid is van de beroemde Coppola-familie; zijn vader was auteur en filmregisseur August Coppola, de broer van Francis Ford.

Aanbevolen: