Wat de cast van Animal House echt vindt van de culthit

Inhoudsopgave:

Wat de cast van Animal House echt vindt van de culthit
Wat de cast van Animal House echt vindt van de culthit
Anonim

Als je het woord shenanigans op internet opzoekt, verschijnt er een foto van de Delta Tau Chi-broederschap uit de komedie Animal House uit 1978.

Met John "Bluto" Blutarsky, gespeeld door de komische legende John Belushi, die zijn broers (een soort van) leidt, komen ze zeker tot enkele van de gekste shenanigans ooit, en maken ze enkele van de meest iconische scènes in de bioscoop mee de weg. Als je op de universiteit zat rond de tijd dat de film uitkwam, heb je waarschijnlijk veel toga-themafeesten meegemaakt in de studentenhuizen. In feite zou het niet zo schandalig zijn om te zeggen dat Animal House een nieuw tijdperk van het studentenleven inspireerde, vooral het Griekse leven, en ons leerde dat buitenbeentjes konden zegevieren over snobs.

De cultklassieker wordt nooit oud. Het was Belushi's eerste film die uitkwam als een van de originele SNL-castleden, en het stelde niet teleur. De meeste cultklassiekers tanken en verdienen later hun status als cultklassieker, na een fervent volgende vorm om hen heen, maar Animal House deed het eigenlijk heel goed aan de kassa. Zijn erfenis leeft voort, zelfs in de hedendaagse studenten. Probeer een student te vinden die geen poster heeft van Bluto met zijn college-sweater die bier aan hun muren drinkt. Iconisch.

Maar heeft de cast meer dan 40 jaar later nog steeds goede herinneringen aan de film? Of hebben ze hun herinneringen aan die losbandige dagen onderdrukt?

Donald Sutherland hielp de film te redden

Universal Studios gaf John Landis, de regisseur van Animal House, een mager budget van $2,5 miljoen om de film te maken, waarvan ze allemaal dachten dat het zou crashen en verbranden.

Aanvankelijk wilden ze dat Dan Aykroyd D-Day zou spelen, Brian Doyle-Murray Hoover, Bill Murray Boon en Chevy Chase Otter, in wat een enorme SNL-reünie zou zijn geweest. Dit is natuurlijk nooit van de grond gekomen. In plaats daarvan kregen ze een overwegend onervaren cast van onbekende acteurs, Beluski terzijde.

In feite heeft de studio de film alleen groen licht gegeven omdat Sutherland, die op dat moment al een ervaren acteur was, werd gecast als professor Jennings, hoewel het enige overtuigingskracht vergde. Oorspronkelijk kwam Landis naar Sutherland met een salaris van $ 35.000 en een klein percentage van de winst van de film, maar Sutherland weigerde. Zelfs toen Universal hem hetzelfde salaris maar 15% van het bruto betaalde, weigerde hij nog steeds.

"Ik zei nee. Je zult me mijn dagtarief moeten betalen. En dat deden ze," zei Sutherland.

Hij stemde uiteindelijk in met een flat $ 50.000, maar hij schrok waarschijnlijk toen hij zich realiseerde dat hij de kans om $ 20.000 te verdienen bovenop de $ 35.000 had verloren als hij de eerste deal had genomen omdat de film deed het geweldig, in tegenstelling tot zijn aanvankelijke overtuiging.

De andere acteurs waren minder geneigd om tegen hun salaris te vechten vanwege hun onervarenheid. Tom Hulce, die de nerdy Larry "Pinto" Kroger speelde, zei dat het allemaal zo snel ging dat hij niet wist wat er gebeurde.

"Het gebeurde allemaal in 10 minuten", zei hij. "Ik had heel weinig verstand van filmmaken. Ik ben niet opgegroeid met naar de bioscoop gaan." Zijn hele tijd op de set was "absoluut een run-and-duck-ervaring."

Onset was hetzelfde als offset

Animal House was ook de eerste film van Kevin Bacon. Hij kwam net van de toneelschool toen hij werd gecast, net als Karen Allen, die studeerde aan Lee Strasberg. Hulce speelde in Equus, Bruce McGill (D-Day) las het script voor bij het werkloosheidsbureau, Stephen Furst (Flounder) bezorgde pizza's.

Bacon's ervaring was vergelijkbaar met die van Hulce. Hij zei dat de cast de hele tijd in karakter bleef tijdens het filmen en leefde zoals hun personages deden om zich onder te dompelen in het onderwerp. Dus dat betekende dat waar ze ook verbleven tijdens het filmen het feest centraal stond. Met Bacon als de jonge snobistische jongen in de film, behandelde de cast hem als zodanig buiten de camera.

"De sfeer was heel erg zoals in de film. De Delta-jongens wilden zeker niet met me omgaan. Ik was nogal jong en niet cool. Ik voelde me absoluut een buitenstaander omdat ze al deze geweldige feesten, "zei hij.

De cast ging naar Oregon, hun filmlocatie, vijf dagen voordat het filmen begon te karakteriseren, het studentenhuis te graffiti en zich net als hun personages te gedragen. "Er is mij verteld dat ik binnenkwam en John [Landis] zei: 'Hé, het is Neidrmeyer!!!' en iedereen gooide eten naar me. Ik heb het begraven, maar het komt af en toe terug in mijn dromen, "vertelde Mark Metcalf aan Entertainment Weekly.

Peter Riegert (Boone) zei: "De eerste nacht dat we allemaal samen waren, was het als The Magnificent Seven. Iedereen hield stand en zei: 'Je gaat deze scène niet van mij afpakken.'"

Furst was net zo bang als Bacon. "Ik was zo versteend. Ik liep naar dat eerste diner, en er was een stoel aan het einde van de tafel, en er was een stoel naast Belushi. Ik begon naar het einde te lopen, hij kwam naar me toe en greep me vast. Hij zei: 'Hier, ga naast me zitten… en beweeg niet!'"

Ze kwamen allemaal terecht op een echt studentenfeest, maar sommige jocks begonnen ruzie met hen, dus dat viel niet in goede aarde. Gezien Belushi's geschiedenis met drugs en alcohol, zou je denken dat hij daar met alle jongens centraal zou hebben gestaan. Hij was het niet. Landis vond een huis in de buitenwijken waar hij en zijn vrouw konden blijven, en hij was clean gedurende de hele opnames van de film.

Maar James Widdoes (Hoover) zei dat Belushi net zo te werk ging als de rest van de jongens tijdens het filmen. "John ontwikkelde een imitatie van mij en zou me volgen en deze commercial voor Freshen-Up kauwgom zingen die ik had gedaan," zei hij. Het klinkt als iets wat Belushi zou doen. De cast heeft dus goede herinneringen aan het filmen van de cultklassieker, ook al waren ze de helft van de tijd allemaal bang of verward.

Aanbevolen: