Vampire Diairies: 20 feiten over Elena's anatomie

Inhoudsopgave:

Vampire Diairies: 20 feiten over Elena's anatomie
Vampire Diairies: 20 feiten over Elena's anatomie
Anonim

The Vampire Diaries is oorspronkelijk een boekenreeks van L. J. Smith die nog populairder werd toen er een tv-serie van werd gemaakt. Hoewel het oorspronkelijk gebaseerd was op de boekenreeks, introduceerde de show langzaam nieuwe elementen en raakte al snel bijna volledig los van de boekenreeks. Ze hebben zelfs twee spin-off tv-shows, The Originals met de originele vampierfamilie en Legacies met enkele van hun kinderen en andere hoogbegaafde kinderen op de Salvatore Boarding School for the Young and Gifted.

Een ding dat zowel in de boekenreeks als in de televisieshow vergelijkbaar is, is de heldin, Elena Gilbert. Elena Gilbert is een gewoon tienermeisje dat in Mystic Falls woont. Er wordt echter al snel ontdekt dat er helemaal niets gewoons aan Elena is. Hier zijn 20 feiten over Elena's anatomie.

20 Ze is heel anders dan de boeken

Elena Gilbert in de show is een lieve brunette middelbare scholier die altijd aan iedereen boven zichzelf denkt. Elena Gilbert in de boekenreeks is heel anders. Om te beginnen is een van haar bepalende kenmerken haar goudblonde haar. Ze begint ook als een beetje manipulatief en is niet automatisch door iedereen geliefd.

19 Haar biologische vader is eigenlijk haar geadopteerde oom

Een van de verhaallijnen in The Vampire Diaries is dat Elena ontdekt dat ze is geadopteerd. Ze komt erachter nadat haar ouders zijn overleden, dus ze kan ze niet eens naar de waarheid vragen. Elena ontdekt voor het eerst dat haar moeder eigenlijk haar geschiedenisleraar is, de zogenaamd overleden vrouw van Alaric. Ze ontdekt later dat haar biologische vader eigenlijk haar geadopteerde oom is die ze haat. Hoezo verwarrend?

18 Ze was romantisch betrokken bij beide gebroeders Salvatore

Elena Gilbert was romantisch betrokken bij zowel Stefan als Damon Salvatore. Hoewel dat op zich een beetje raar is, wafelt ze ook meer dan eens heen en weer. Ze begint met Stefan te daten, maar kust Damon tijdens een pauze met Stefan. Ze komt dan weer samen met Stefan en begint een relatie met Damon nadat ze een vampier is geworden.

17 Ze is een dubbelganger

In seizoen twee wordt onthuld dat Elena eigenlijk een Petrova-dubbelganger is. Het zijn van een dubbelganger maakt haar bloed krachtig en het is vooral nuttig voor heksen. Om deze situatie nog ingewikkelder te maken, komen ze er later achter dat zij niet de enige dubbelganger is. De andere dubbelgangers zijn Katherine, Tatia en Amara.

16 Ze staat bekend als medelevend

Elena Gilbert staat bekend als onbaatzuchtig en medelevend, altijd bereid om haar tijd te geven om een vriendin te helpen. Het werd eigenlijk een bepalend kenmerk in de show, waarbij mensen altijd zeiden hoe meelevend ze is. Verrassend genoeg zijn beide eigenschappen heel anders dan haar persoonlijkheid in de boeken, waar ze eigenlijk een beetje manipulatief is.

15 Ze offerde zichzelf onnodig op

Het ongeluk waarbij ze stierf en een vampier werd, was helemaal niet nodig. Terwijl ze met Matt rijden, gaan ze van de brug en het water in. Stefan springt in het water om Elena te redden, maar ze weigert te gaan totdat hij eerst Matt heeft gered. Hoe sterk vampiers ook zijn, had hij ze niet allebei tegelijk kunnen redden?

14 Ze was de vader van Damon

Toen Elena een vampier werd, werd ze verliefd op Damon. Omdat ze gevoelens voor hem had voordat ze een vampier werd, werd aangenomen dat haar gevoelens voor Damon gewoon versterkt werden. Hoewel wat er feitelijk gebeurde, is dat Elena de vader van Damon werd nadat zijn bloed haar in een vampier veranderde, wat haar dwong alles te doen wat hij zei.

13 Ze is meteen een sterke vampier

Hoewel vampiers sterk zijn, was Elena meteen extreem sterk, wat waarschijnlijk een beetje onrealistisch is. Ze was in staat om een jager te doden, een origineel neer te steken en vampiers te overmeesteren die ze niet had mogen overmeesteren. Ze schrijft het toe aan haar training bij Alaric, maar ze zou veel meer hulp nodig hebben gehad.

12 Ze was een mens, een vampier en toen een mens

In seizoen vier van The Vampire Diaries sterft Elena met Damons bloed in haar lichaam en wordt ze een vampier. Ze worstelt twee seizoenen om zich aan te passen aan haar nieuwe vampierleven, maar uiteindelijk mag ze niet de persoon die ze wordt. De bemanning vindt een remedie tegen vampirisme waardoor Elena opnieuw een mens kan worden.

11 Ze had gewillig haar herinneringen gewist

Tegen seizoen zes hebben Damon en Elena een vaste relatie. Maar terwijl hij probeert te redden, nou ja, iedereen, komt Damon vast te zitten aan de andere kant zonder enig idee wanneer en of hij ooit terug zal komen. Elena gaat er niet goed mee om en laat Alaric haar dwingen haar herinneringen aan Damon te vergeten.

10 Ze werd bewaard en in een diepe slaap gebracht

Na alle onwaarschijnlijke en ongelukkige situaties die de inwoners van Mystic Falls hebben geteisterd, zou je denken dat ze een klein beetje uitstel zouden krijgen. In plaats daarvan wordt de bemanning aangevallen door Kai op de bruiloft van Alaric en Jo. Kai, die een heks is, verbindt uiteindelijk Elena's leven met Bonnie's leven, waardoor Elena in een diepe slaap v alt totdat Bonnie sterft.

9 We weten niet echt hoe ze wakker werd

In de showfinale van The Vampire Diaries wordt Elena wakker. De heks die hen met elkaar verbond, Kai, zorgde ervoor dat hij uitlegde dat hij voorzorgsmaatregelen had genomen om ervoor te zorgen dat er geen manier was om zijn betovering te omzeilen. Maar op de een of andere manier stopt Bonnie's hart even, waardoor Elena de tijd heeft om wakker te worden. Lijkt erg handig.

8 Ze gaat nooit naar de les, maar is slim genoeg om dokter te worden

Elena maakt veel mee op de universiteit, dus het is begrijpelijk dat ze niet naar al haar lessen kan gaan om al haar huiswerk te maken. En dan is er nog de hele deal dat ze in slaap wordt gespeld. Maar hoe is ze in hemelsnaam een succesvolle dokter geworden terwijl ze geen tijd had om te leren dokter te worden?

7 Ze schakelde haar menselijkheid uit

Nadat Elena's broer sterft, wordt ze getroffen door verdriet en kan ze niet verder. Damon vertelt haar om haar menselijkheid uit te schakelen, zodat het haar niets kan schelen, denkend dat hij haar zou kunnen krijgen om het weer aan te zetten. Maar het werkt averechts, en uiteindelijk gaat ze overboord en doet ze dingen die ze normaal nooit zou doen.

6 Haar lichaam was bezeten

In seizoen vijf heeft Katherine te maken met de gevolgen van het mens-zijn. Na 500 jaar rondrennen als vampier, vergaat haar lichaam in versneld tempo. In een poging om aan de dood te ontsnappen, bezit ze Elena's lichaam. Gelukkig ontdekten haar vrienden de waarheid en kregen ze haar terug in haar lichaam.

5 Ze heeft haar ouderlijk huis in brand gestoken

Terwijl ze de remedie probeert te vinden, sterft Elena's broer. Radeloos door de gebeurtenissen voelt Elena zich schuldig omdat iedereen aan deze reis is begonnen om de remedie voor haar te vinden. Ze begint af te breken en besluit haar ouderlijk huis af te branden. Ze steekt een lucifer aan, loopt naar buiten en keert niet terug.

4 Ze lijkt op de ex van Stefan en Damon

De reden dat Elena oorspronkelijk de aandacht van de gebroeders Salvatore trok, is omdat ze er identiek uitziet als hun ex van 150 jaar geleden, Katherine. In plaats van te proberen te achterhalen waarom Katherine en Elena op elkaar lijken, gaat Stefan naar de middelbare school en probeert bevriend met haar te raken, en wordt dan verliefd op haar.

3 Iemand wil Elena constant pijn doen

Het lijkt alsof Elena altijd in gevaar is. In het begin is dat omdat ze veel voor Damon en Stefan betekent en ze veel vijanden lijken te hebben. Maar met het verstrijken van de tijd wordt ze specialer met haar dubbelgangerbloed en het geneesmiddel tegen vampirisme in haar bloed.

2 Ze probeerde op dierlijk bloed te leven

Toen Elena voor het eerst een vampier werd, was ze bang om mensen pijn te doen en besloot ze te leven van dierlijk bloed. Maar ze kon het niet binnenhouden omdat ze de vader was van Damon en hij wilde dat ze van menselijk bloed zou leven. Ze leert uiteindelijk te leven van mensenbloed en leert zichzelf te beheersen.

1 Ze werd de remedie tegen vampirisme

Elena is een van de weinige vampiers die de remedie nam en met succes weer in een mens veranderde. Het was een nieuw concept, dus niemand wist of er gevolgen waren van het nemen van de remedie. Later kwamen ze erachter dat het nemen van de remedie Elena veranderde in een wandelende remedie tegen vampirisme.

Aanbevolen: