Buffy The Vampire Slayer: 20 geheimen over haar anatomie

Inhoudsopgave:

Buffy The Vampire Slayer: 20 geheimen over haar anatomie
Buffy The Vampire Slayer: 20 geheimen over haar anatomie
Anonim

In elke generatie is er een Uitverkorene. Zij alleen zal standhouden tegen de vampiers, de demonen en de krachten van de duisternis. Zij is de Doder. Nou, de oorspronkelijke profetie had Buffy Summers nooit voorzien. Als Buffy the Vampire Slayer was Buffy in staat legioenen jonge vrouwen te inspireren om sterk te zijn en zichzelf te zijn. Algemeen beschouwd als een feministisch icoon, blijft Buffy een baken van hoop voor fans, ondanks dat ze bijna vijftien jaar uit de lucht is geweest.

Voor die fans die diep in het Buffy-vers zitten, ze weten alles wat er te weten v alt over The Slayer. Er zijn echter dingen die zelfs de Scooby Gang niet weet. Buffy heeft te maken gehad met enkele van de meest fantastische demonen en het kwaad dat de wereld ooit heeft gezien, maar is er toch in geslaagd om een mysterie over haar te bewaren.

Trek je stijlvolle (maar betaalbare) laarzen aan en bekijk 20 geheimen over Buffy The Vampire Slayer's Anatomy:

20 Ze is kwiek voor een lijk

Buffy uit het graf
Buffy uit het graf

"Hé, ik ben twee keer gestorven." Ja, Buffy Summers heeft twee keer haar leven verloren tijdens haar tijd als The Slayer. Terwijl ze Sunnydale - en de wereld - heldhaftig verdedigde tegen The Hellmouth, werd Buffy uitgeschakeld door The Master en offerde ze zichzelf op om Glory's plannen te dwarsbomen. Ze werd echter beide keren teruggebracht naar het land van de levenden.

Ondanks dat ze twee keer haar leven heeft verloren, vertoont Buffy daar geen tekenen van. In feite is ze aantoonbaar alleen sterker geworden na elke aanraking met de dood. Als iemand nieuw was in het Buffy-vers, zouden ze nooit weten van Buffy's eerdere dood, omdat haar capaciteiten nooit zijn belemmerd.

19 Ontwikkelde de kracht om te vliegen

Buffy Comics Cast-cover
Buffy Comics Cast-cover

Het Buffy-vers op televisie was geweldig om één voet in het bovennatuurlijke te houden en een andere in de realiteit. Voor elke keer dat Buffy geconfronteerd zou worden met een bovennatuurlijke Big Bad, zou ze ook te maken krijgen met de problemen van de mensheid, zoals het hebben van een baan en het betalen van rekeningen.

De stripboeken van Buffy gaan echter nauwelijks in op de realiteit en blijven stevig geworteld in het rijk van eigenaardigheden. Na verloop van tijd wordt Buffy minder een vrouw die ernaar streeft haar menselijkheid in evenwicht te brengen met vechtende demonen, en meer een superheld. Ze ontwikkelde zelfs het vermogen om te vliegen nadat ze begaafd was met de magie. Gelukkig heeft Joss Whedon dit nooit in de show gezet!

18 Atletiek komt van kunstschaatsen

Buffy Eerste Aflevering Buffy Lollipop
Buffy Eerste Aflevering Buffy Lollipop

Buffy's vaardigheden als The Slayer variëren van haar bovenmenselijke kracht tot haar ongelooflijke behendigheid. Hoewel ze misschien klein van gest alte lijkt, heeft ze een ongelooflijke atletiek waardoor ze demonen kan opnemen die haar als ontbijt zouden moeten kunnen opeten. Maar zelfs zonder haar Slayer-krachten is ze altijd ongelooflijk atletisch geweest.

Als jong meisje was ze dol op wereldkampioen kunstschaatsster Dorothy Hamill en trainde ze hard voor haar eigen kunstschaatscarrière. Hoewel ze misschien haar interesse verloor naarmate ze ouder werd, vormde haar training de basis voor haar atletisch vermogen op latere leeftijd.

17 Littekens van drie verschillende vampierbeten

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks dat ze specifiek een vampierdoder is, zijn Buffy's interacties met vampiers niet altijd in haar voordeel geweest. In feite hebben vampiers haar bij verschillende gelegenheden de overhand gekregen. Hoewel deze vampiers meestal de meest bekwame van het stel zijn, moet Buffy leven met de littekens van verliezen in de strijd.

Drie verschillende vampiers hebben in de loop der jaren haar Slayer-bloed geproefd, waarvan er slechts één vrijwillig is. Angel beet haar om te voorkomen dat hij vergiftigd zou worden, maar de andere twee - de meester en Dracula zelf - beten haar allebei tegen haar wil. Hoewel Buffy die gevechten uiteindelijk won, heeft ze permanente herinneringen aan haar aanvankelijke verliezen.

16 Had een “harige mol”

Afbeelding
Afbeelding

Fans van Joss Whedon's tv-show uit 1997 beschouwen veel van zijn film uit 1992 niet als canoniek. In feite geven de meeste mensen - waaronder Joss Whedon zelf - er de voorkeur aan dat de film niet vaak wordt genoemd. Als fans het echter als canon zouden beschouwen, dan zijn er aspecten aan Buffy's lichaam die niet mogen worden vergeten.

Om een Slayer te kunnen identificeren, heeft ze een specifiek geboorteteken dat haar kracht aangeeft. In de originele film vertelt Buffy ons op welsprekende wijze dat ze haar "harige mol-ding" heeft laten verwijderen voordat ze op de hoogte was van haar geboorterecht.

15 Kan urenlang "bezig zijn"

Buffy en Spike In Love Spell
Buffy en Spike In Love Spell

Buffy's kracht en uithoudingsvermogen maken haar een nachtmerrie voor de demonen die Sunnydale binnenvallen. Alles wat uit de Hellmouth komt op zoek naar een gevecht, krijgt er een in schoppen. Er is geen enkele Big Bad geweest die Buffy niet kon verslaan, en dit komt door haar kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen tijdens de strijd.

Het zijn echter niet alleen de slechteriken die eerder met haar kracht en uithoudingsvermogen te maken hebben gehad. Sommige mannen van Sunnydale zijn in de loop der jaren zelfs getuige geweest van de voordelen van haar Slayer-'vaardigheden'. Buffy's kracht komt haar goed van pas in de slaapkamer, omdat ze niet snel moe wordt.

14 Ziekenhuizen maken haar ziek

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks dat ze de sterkste vrouwelijke kracht ter wereld zijn, mogen zelfs Slayers soms bang zijn. Buffy's angst wordt gedeeld door degenen die lijden aan nosocomefobie, of de angst voor ziekenhuizen. Wanneer Buffy een ziekenhuis moet bezoeken - zoals de aflevering Killed by Death - wordt ze bang en daardoor nog zieker.

Haar angst komt van de demon Der Kindestod, die op zieke kinderen jaagt. Buffy was er getuige van dat deze demon het leven nam van haar neef toen ze als kind ziek was, wat zich vertaalde in Buffy's angst voor ziekenhuizen.

13 Onzichtbaar geworden

Afbeelding
Afbeelding

Sommige van Buffy's Big Bads hebben haar in de loop der jaren vreselijke dingen aangedaan. Toch was het de geestverruimende nerdigheid van The Trio die haar mentale en fysieke toestand daadwerkelijk veranderde. Door hun uitvindingen ontwikkelden ze de kracht om dingen onzichtbaar te maken, waarmee Buffy per ongeluk werd geraakt.

Gedurende de hele aflevering Weg is Buffy onzichtbaar geworden. Zonder een Slayer te zien, maakt ze van de gelegenheid gebruik om rond te dwalen en dingen te doen die ze altijd al heeft gewild. Omdat de onzichtbaarheid haar langzaamaan kapot maakt, wordt ze uiteindelijk weer normaal.

12 Lichaam wordt beschermd door magie

De donkere versie van Willow in Buffy The Vampire Slayer
De donkere versie van Willow in Buffy The Vampire Slayer

Buffy's interacties met magie door de jaren heen zijn nauwelijks gunstig geëindigd. Ondanks dat ze krachtige heksen aan haar zijde heeft in Willow en Tara, werken magische elementen zelden voor de bende. Echter, naarmate haar carrière vordert langs magische interacties, blijkt meer in haar voordeel.

Na Buffy's activering van alle potentiële Slayers in de wereld, heeft Buffy een mystieke bescherming over haar lichaam ontwikkeld terwijl ze arbeidsongeschikt was. In plaats van vatbaar te zijn voor de dood zoals gewone mensen, wordt ze beschermd. Zelfs als ze bijna met een dolk werd gestoken, splijt het als ze haar huid aanraakt. Misschien werpen al haar jaren als Slayer eindelijk hun vruchten af!

11 Had een tatoeage van het merkteken van Eyghon

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks het feit dat ze in haar jeugd wat opstandige neigingen had, bleef Buffy altijd op het rechte pad. Ze had haar plezier, maar ging nooit een donkere route in die sommige tieners wagen. Behalve dat ze één tatoeage kreeg, werd ze nooit te extreem. Behalve het feit dat de tatoeage een demon voorstelde.

Buffy ontving de Mark Of Eyghon-tatoeage - dezelfde tatoeage die Giles heeft - nadat Ethan Rayne haar deze tegen haar wil had gegeven. Buffy liet de tatoeage snel verwijderen, maar zal altijd een litteken hebben om haar eraan te herinneren.

10 Ze is naar de hemel geweest

Afbeelding
Afbeelding

Ze heeft de wereld veel gered, maar ze verloor minstens twee keer haar leven tijdens de strijd. Ondanks dat ze alle macht van de wereld had, was Buffy een paar keer geen partij voor haar vijanden. Echter, de tweede keer dat ze haar leven verloor na het vechten tegen Glory, offerde ze zichzelf vrijwillig op om een portaal naar een hel-dimensie te sluiten.

Terwijl haar vrienden aannamen dat ze opgesloten zat tussen demonen, onthulde Buffy dat ze eigenlijk in de hemel was. Toen haar vrienden haar tot leven brachten om haar te 'redden', verwijderden ze haar in feite uit de vrede. Buffy is de enige van haar groep die de hemel heeft ervaren, en begrijpelijkerwijs was ze kapot toen ze eruit werd getrokken.

9 Heeft voorgevoelens over de toekomst

Michelle Trachtenberg als dageraad in Buffy The Vampire Slayer
Michelle Trachtenberg als dageraad in Buffy The Vampire Slayer

Van al Buffy's krachten is haar latente vermogen om over de toekomst te dromen een van haar meest onontgonnen. In feite is dit de enige kracht die Buffy niet weet te beheersen of volledig te begrijpen. Ze krijgt in de loop der jaren in haar dromen veel aanwijzingen over wat de toekomst in petto heeft, maar ze kan ze nooit volledig begrijpen totdat het te laat is.

Al in seizoen drie krijgt Buffy aanwijzingen voor de komst van Dawn Summers, maar hij kan ze niet begrijpen. Joss Whedon heeft deze aanwijzingen door de jaren heen bevestigd, maar Buffy kon er geen van oppikken.

8 Lichaam is catatonisch geworden

Afbeelding
Afbeelding

Samen met alle macht in de wereld, komt ook het gewicht van de wereld op haar schouders. Om te zeggen dat Buffy veel heeft meegemaakt sinds haar zeventiende, zou een understatement zijn. Dit alles moet zwaar op haar wegen, dus fans hebben haar veel emotionele uitbarstingen vergeven.

Buffy's mentale angst bereikte een breekpunt toen Dawn in seizoen vijf werd opgenomen. Nadat ze zich realiseerde dat ze haar zus niet had beschermd, werd Buffy catatonisch en kon ze niet uit haar hoofd worden geschud. Gelukkig konden ze door de magie van Willow Buffy steunen in haar verdriet, maar The Slayer had zeker haar zwakste moment.

7 Superzintuigen

Afbeelding
Afbeelding

Is er iets dat Buffy Summer niet kan? Het lijkt erop dat ze overal een antwoord op heeft, inclusief het verkrijgen van bovengemiddelde zintuigen. Als Marvel het geen handelsmerk had, had ze het gemakkelijk Slayer-sense kunnen noemen.

Tijdens haar gevechten lijkt Buffy gevaar van mijlenver te voelen aankomen. Zelfs als haar tegenstanders sluipend zijn - of zelfs onzichtbaar, in sommige gevallen - kan ze ze voelen aankomen en ze aanvallen. Hoewel dit moeilijk is gebleken voor de anderen met wie ze vecht, kan Buffy ze gemakkelijk voelen.

6 Ontwikkelt een slechte lichaamsgeur

Afbeelding
Afbeelding

Hé, kan iemand altijd 100% perfect zijn? Zelfs een Slayer zijn moet een nadeel hebben. Wanneer Buffy naar een dieptepunt begint te draaien en een neiging ontwikkelt om te drinken op de universiteit, begint ze terug te keren naar een primitieve holbewoner. Misschien is het omdat het bier doorspekt was met magie, zodat fans haar wat speling kunnen geven.

Het echte nadeel voor Buffy hier is echter dat haar nieuw gevonden oerinstincten ook haar ongelooflijk slechte lichaamsgeur vrijgeven.

5 Heeft een aantrekkingskracht op vampiers

Buffy en Angel op het schoolbal
Buffy en Angel op het schoolbal

Gezien het feit dat Sarah Michelle Gellar ooit werd gekroond tot de meest sexy vrouw ter wereld, is het gemakkelijk om te denken dat ze iedereen zou kunnen krijgen die ze wenste. Buffy heeft echter zeker een "type" waar ze haar oog op laat vallen. Terwijl sommigen zouden denken dat het lang, donker en knap is, moeten haar mannen een "levenloze" kwaliteit over zich hebben.

Hoewel Buffy in de loop der jaren met Riley en andere mensen uitging, kwam haar enige echte liefde in de vorm van vampiers. Of fans nu Team Angel of Team Spike zijn, het v alt niet te ontkennen dat Buffy echt alleen van vampiers houdt.

4 Littekens door gestoken te zijn

Buffy vangt inzet
Buffy vangt inzet

Zoals Spike tegen haar zegt, het maakt niet uit hoeveel vampiers Buffy afstoft, het enige dat nodig is, is dat een vampier "één goede dag" heeft om haar uit te schakelen. Buffy ervoer dit bijna zelf toen een vampier haar eigen staak tegen haar kon keren en haar in de ribben kon steken.

Terwijl Riley wraak voor haar kon nemen, naderde Buffy het einde van haar Slayer-carrière. Het zou niet de eerste keer zijn dat een Slayer van een vampier verliest, maar het was een primeur voor Buffy dat iemand anders dan een Big Bad een kans had om haar te verslaan. Nu moet ze voor altijd met die littekens leven als herinnering.

3 Kon de gedachten van mensen horen

Buffy Swoons At Angel
Buffy Swoons At Angel

Bij het vechten tegen demonen en andere wereldvreemde wezens, lijkt het te gebeuren dat sommige van hun krachten blijvende gevolgen hebben voor degenen die met hen in contact komen. Meestal hebben deze geen positieve resultaten, wat er gebeurde met Buffy toen ze in contact kwam met mondloze monsters.

Na in contact te zijn gekomen met hun bloed, kon Buffy de gedachten van de mensen om haar heen horen. Hoewel ze aanvankelijk erg opgewonden was over deze 'kracht', realiseerde ze zich dat ze er uiteindelijk gek van zou worden. Het was misschien van korte duur, en hoewel het nuttig had kunnen zijn in de strijd, zou het de Slayer hebben beëindigd als ze het in de buurt had gehouden.

2 Heeft een deel van de Scooby-bende in haar

Afbeelding
Afbeelding

Nee, niet zo! Buffy is altijd beleefd gebleven rond haar tegenhangers uit de Scooby-bende en heeft hun relaties altijd platonisch gehouden. Hun nabijheid en vriendschap heeft echter andere voordelen gehad dan alleen kameraadschap.

Bij de onmogelijke taak om Adam te verslaan, vormden de Scoobies een niet te stoppen strijdmacht. Door samen te voegen door middel van een magische spreuk. Buffy kan al hun krachten combineren om Adam te verslaan. Met Giles' intellect, Xander's hart, Willow's essentie en Buffy's kracht, zijn ze in staat om de Big Bad snel te verslaan, en Buffy is in staat om stukjes van haar vrienden voor altijd in haar te houden.

1 Misschien drie keer gestorven

Afbeelding
Afbeelding

Buffy draagt het feit dat ze is overleden, maar twee keer is teruggekeerd op haar mouw, en is daar zelfs trots op. Gezien alles wat ze heeft gedaan, is dit een geweldige prestatie. Het kan echter zijn dat ze één heel belangrijke levensgebeurtenis heeft weggelaten.

Na de wapenaanval van Warren in Seeing Red stopte Buffy's hart in het ziekenhuis. Gelukkig kon Willow de kogel op magische wijze uit haar verwijderen en begon ze weer te ademen. Dit is echter vergelijkbaar met hoe ze stierf in seizoen één, dus ze heeft ons misschien drie keer verlaten tijdens haar Slayer-carrière.

Aanbevolen: