De waarheid over Damon en Elena's eerste kus op 'Vampire Diaries

Inhoudsopgave:

De waarheid over Damon en Elena's eerste kus op 'Vampire Diaries
De waarheid over Damon en Elena's eerste kus op 'Vampire Diaries
Anonim

We houden van (nee, liefde) Delena zoals ze zijn, ook al voelde het als 162 jaar voor hen om eindelijk hun eerste kus te hebben op The Vampire Diaries.

Toen de gebroeders Salvatore Mystic Falls binnenreden, dachten we dat Stefan de enige goede broer was, maar er was een andere, diep verborgen, wachtend op zijn zielsverwant, waarvan hij dacht dat die onder een kerk begraven lag. We werden in het begin verliefd op de relatie van Stefan en Elena, maar we hadden geen idee dat er snel een liefdesdriehoek zou ontstaan. We hadden geen idee dat we volledig van broer zouden veranderen en verliefd zouden worden op de groeiende relatie van Damon en Elena.

We hadden ook geen idee dat we veel valse starts in hun relatie zouden krijgen, veel seksuele spanning en… veel wachten.

Nu de show al een paar jaar voorbij is en de acteurs grotere en betere dingen zijn gaan doen, hangen we nog steeds vast over het feit dat het zo lang duurde voor Damon en Elena kussen. Maar er waren een paar variabelen achter de schermen waardoor ze niet veel sneller samen konden zijn.

Damon's verhaallijn werd ingewikkeld voor schrijvers

Aan het begin van seizoen één was het duidelijk dat er een goede en een slechte broer was. Maar toen de liefde van fans voor Damon escaleerde, hadden de schrijvers van de show een probleem. Ze kwamen erachter dat ze het publiek niet meer tegen de slechte broer konden opzetten.

"Je reageert op wat werkt", zegt Kevin Williamson, mede-bedenker van TVD. "Als je in de schrijverskamer bent en je hebt deze geweldige draai en dit echt geweldige moment waarop, 'Ach, ik weet het, waarom laten we Ian [Somerhalder] Elena's broer niet vermoorden? Dat is de manier om hem weer slecht te maken Dat is de manier om Elena tegen hem op te zetten. Hij zou de slechterik moeten zijn."

Toch heeft geen van de pogingen om Damon weer slecht te maken de fans in het minst weten te overtuigen. Ze wilden niet echt dat hij helemaal goed (en saai) was zoals Stefan, en ze wilden ook niet dat hij helemaal slecht was, tot het punt waarop Elena hem verachtte.

Dus dit speelde waarschijnlijk mee waarom Delena er een eeuwigheid over deed om te gebeuren. Ze gaven ons kleine momenten, probeerden ons van gedachten te doen veranderen over Damon, maar niets kon de manier veranderen waarop fans over hem dachten. Ze creëerden een monster, denkend dat ze ons een schurk gaven, maar Damon was zoveel meer. Hij was veelzijdig. Toen ze hem eenmaal een antiheld hadden gemaakt, was het te laat om terug te keren.

"Toen we hem eenmaal aardig hadden gemaakt, konden we Damon niet meer in een schurk veranderen om ons leven te redden," vervolgde Williamson. "Het publiek hield van hem, ongeacht waarom. En we bleven proberen het publiek weer tegen hem op te zetten, zodat we hem weer terug konden winnen en het was echt moeilijk… Ik denk dat de truc is… ik probeer Twitter niet te lezen; Ik probeer me er niet door te laten beïnvloeden."

Er was ook het feit dat de makers van de show altijd wilden dat Elena en Stefan samen zouden eindigen, dus geen wonder dat het zo lang duurde voor Delena's eerste kus. Ze wilden ook dat zowel Damon als Stefan aan het einde van de show ook dood zouden gaan.

"As I Lay Dying" was een door God gezonden, soort van

Sinds het einde van seizoen één was er hoop voor Delena. Er waren plagen. Dat moment in de regen, hun dans, Isobels openbaring van Damon's liefde… en dan die ongelukkige hijinx op de veranda.

Seizoen twee was niet beter. We wisten nooit dat we de woorden "het zal altijd Stefan" zo erg zouden haten. Het hele seizoen was er een droogte in sappige Delena-momenten totdat Damon zijn liefde voor Elena opbiechtte… en haar toen deed vergeten. Waren de schrijvers ons aan het plagen? Ja en nee. Ze hadden grootse plannen.

Een van de grootste vragen waarmee de schrijver in de vroege seizoenen te maken kreeg, was wanneer Stelena uit elkaar zou gaan. Ze moesten bedenken wat alle fans zouden denken als ze uit elkaar zouden gaan en Delena gebeurde onmiddellijk, en ze moesten beide broers hun tijd met haar geven.

Uitvoerend producent Julie Plec was er ook van overtuigd dat Delena niet zou gebeuren voordat Elena een vampier was, wat ze hadden gepland voor het einde van seizoen vier, dus het was gewoon een afwachtende wedstrijd. Ze gaven fans van Delena en Stelena hier en daar kleine weetjes totdat het alleen Delena was.

Vanuit een logisch standpunt, wat voor zin zou het hebben als Delena meteen zou gebeuren? Het hele punt van een show is om die dingen zo lang mogelijk naar voren te halen, zodat fans elke week kunnen afstemmen. Het dansen om elkaar heen maakt ons enthousiast.

Er waren nauwelijks sappige Delena-momenten in seizoen twee; daarom was hun eerste kus op het sterfbed zo krachtig. Het was een afscheidskus, zoals Elena beweerde, maar desalniettemin een kus, op een moment waar het hele seizoen naar had uitgezien. Een die waarschijnlijk ook een frisse adem rechtvaardigde.

Verscheen op Elle's Thirst Trap in 2019, legde Somerhalder uit dat het essentieel is om een goede adem te hebben in een zoenscène.

"Als je urenlang per dag naast zo iemand zit, en ze eten zalm en broccoli en uien, [en] knoflook gemengd met koffie en eiwitpoeder, dan wordt het behoorlijk pittig, " hij zei. Minty adem terzijde, het was waarschijnlijk ook leuk voor Somerhalder en Dobrev om deze kus op het scherm te delen net toen ze hun affaire buiten het scherm begonnen.

Het kijken naar die scène was alsof er een golf van opluchting over ons heen spoelde, maar ze kusten elkaar pas weer in seizoen 3 van "The New Deal". In feite was seizoen drie gewoon een nieuwe plaag, alleen in een iets sneller traject. Maar we weten in ieder geval dat de schrijvers er niet licht over zijn gegaan. Ze hadden een strategisch plan voor hun waanzin, en ze wilden niet alleen eerlijk zijn voor de fans, maar ook voor de personages. Uiteindelijk is Delena gebeurd, dus we mogen niet klagen.

Aanbevolen: