19 Dingen over Sailor Moon Iedereen heeft het mis

Inhoudsopgave:

19 Dingen over Sailor Moon Iedereen heeft het mis
19 Dingen over Sailor Moon Iedereen heeft het mis
Anonim

De populaire en mainstream aantrekkingskracht van anime is de afgelopen decennia gewoon omhooggeschoten, maar het is langzaam uitgegroeid van een nichegebied tot een vorm van animatie met verschillende streamingdiensten die zich richten op zijn fans. Het is recenter geweest van enkele van de meer obscure anime-titels om een westers publiek te vinden, maar zelfs in de jaren '90, toen het medium worstelde om verbinding te maken, was Sailor Moon een van de extreem weinige serie die wist door te breken en indruk te maken.

Amerika's reputatie bij Sailor Moon is door de jaren heen geëvolueerd, samen met de kwaliteit en consistentie van de dubs van de anime, maar het is een eigenschap die over het algemeen zijn aantrekkingskracht heeft behouden sinds de conceptie. Hoewel Sailor Moon een van de meest populaire anime in Noord-Amerika is, betekent dat niet dat fans alles weten over de franchise. Daarom Hier zijn 19 dingen over Sailor Moon, iedereen heeft het mis.

19 The Sailor Scouts overleven de confrontatie met koningin Beryl niet echt

Afbeelding
Afbeelding

In de dub krijgen de Scouts de dialoog dat ze de grote hoeveelheden vijanden gaan aanpakken, maar in de originele serie komen ze daadwerkelijk aan hun einde tijdens het climaxgevecht (dat natuurlijk wordt "gereset " hoe dan ook als de show vooruitgaat.) Het is tot op zekere hoogte begrijpelijk waarom dit kan worden veranderd, maar wetende dat ze op de terugweg zijn, lijkt het alsof het had kunnen worden afgehandeld en het geeft het laatste gevecht van Sailor Moon sowieso meer gewicht.

18 Luna en Artemis zijn aliens, geen katten

Afbeelding
Afbeelding

Luna en Artemis twee worden gezien als ambassadeurs en gidsen van de Sailor Scouts om hen te helpen "ontwaken", maar ondanks hoe ze eruit zien als katten, zijn het eigenlijk aliens van een andere planeet genaamd Mau (die vermoedelijk heeft een grotendeels katachtige esthetiek.) Luna en Artemis hebben ook interessante menselijke vormen waarin ze kunnen veranderen, maar hoe ze er ook uitzien, ze waren nooit echt katten.

17 Sailor Moon was nog steeds een kindershow in Japan

Afbeelding
Afbeelding

De originele Sailor Moon in Japan was zeker volwassener dan zijn Amerikaanse nagesynchroniseerde tegenhanger en het bevat nog steeds epische, uitgestrekte verhalen, maar er werd ook gezegd dat de nasynchronisatie zo ongewoon was dat het er een kindershow van werd. Sailor Moon was nog steeds bedoeld voor een jeugdig publiek en de manga waarin het speelde was zelfs gericht op 9 tot 15-jarigen. Het is zeker serieuzer geworden, maar de originele serie scheef nog steeds jonger in Japan.

16 Sailor Moon Crystal is geen reboot van de originele anime

Afbeelding
Afbeelding

Toen Sailor Moon Crystal werd aangekondigd, gingen mensen er snel van uit dat het een bijgewerkte versie van de anime uit de jaren 90 was, vooral met vergelijkbare projecten zoals Dragon Ball Z Kai. Hoewel vergelijkbaar, is Crystal eigenlijk een anime die trouw is aan de originele manga, die de serie uit de jaren 90 beslaat, maar daarvan afwijkt.

15 Tuxedo-masker is gewoon de vertegenwoordiger voor de aarde, niet de zon

Afbeelding
Afbeelding

Mensen hebben sterk beweerd dat Tuxedo Mask eigenlijk beide aardse hemellichamen vertegenwoordigt en hoewel er connecties zijn met zijn gouden kristal en harnas, wordt ook duidelijk gesteld dat elke matroos slechts één hemellichaam kan vertegenwoordigen en er kan geen verdubbeling zijn, wat het uitsluit.

14 Matroos Uranus en matroos Neptunus zijn geen neven en nichten

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een van de meer bekende dub-wijzigingen, maar het is waarschijnlijk dat de waarheid nog steeds niet tot sommige mensen doordringt. In de Japanse serie hebben Neptunus en Uranus eigenlijk samen een relatie van hetzelfde geslacht, maar toen Sailor Moon S Amerika trof, werden ze geïntroduceerd als neven en nichten in een controversiële verandering. Bovendien maakte hun hechte relatie op het scherm de verandering van de neef nog zorgwekkender.

13 Zoisite wordt verondersteld een man te zijn

Afbeelding
Afbeelding

Er is een heleboel geslachtswisseling die aanwezig is in de Engelse dub van Sailor Moon, meestal vanwege het atypische uiterlijk van een personage of hun gezellige relatie met het andere geslacht. Enkele van de grootste voorbeelden hiervan waren Zoisite in de originele serie (vanwege zijn relatie met Kunzite) en Fisheye in Sailor Moon Super S. Het kan in sommige gevallen een grote schok zijn om te leren.

12 Naoko Takeuchi heeft de hele manga niet zelf getekend

Afbeelding
Afbeelding

Het is vaak verkeerd gerapporteerd dat ze de hele manga zelf tekende met de hulp van haar redacteur, Fumio Osano. Takeuchi had echter nog meer hulp dan dat en ondanks het vaste schema van de manga gedurende vele jaren, wendde Takeuchi zich tot verschillende assistenten om te helpen deadlines te halen. Het is onduidelijk hoeveel mensen erbij betrokken waren, maar Takeuchi heeft als teamprestatie met de manga gesproken.

11 De echte identiteit van Chibiusa is geen geheim

Afbeelding
Afbeelding

Sommige van de wateren raken in de war over wie Chibiusa precies is in de serie en hoewel zowel de anime als de manga verschillende antwoorden op deze vraag hebben, bieden ze nog steeds een afsluiting. In de anime is ze een bijproduct van Sailor Galaxia's star seed en de manga zegt dat ze Sailor Cosmos is, dus laat dat alle debatten beslechten.

10 Sailor Galaxia vertegenwoordigt niet de Melkweg

Afbeelding
Afbeelding

Omdat zoveel van de Sailor Scouts namen hebben die overeenkomen met bepaalde planeten of hemellichamen, is het veilig om aan te nemen dat hetzelfde geldt voor Sailor Galaxia en dat haar kracht van de Melkweg komt. Dit wordt echter nooit echt vermeld en in feite komt haar kracht eigenlijk van een kleine, berooide planeet waarvan de naam niet wordt onthuld, maar dat is haar benadering, niet de Melkweg.

9 Sailor Moon kan niet tot leven wekken wie ze wil

Afbeelding
Afbeelding

De kracht van de opstanding is niet het vermogen van Sailor Moon, maar eerder Princess Serenity. Dit lijkt misschien haarkloven, maar Serena moet op dit punt volwassen worden en deze vaardigheden leren. Ze zijn afwezig tijdens het begin van de serie en dus zelfs als ze in haar sluimeren, weet ze nog niet hoe ze ze moet gebruiken en is het niet zozeer haar als haar hemelse wederhelft.

8 Sailor Moon is niet de sterkste Sailor Scout

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien Sailor Moon de Silver Crystal hanteert en het kenmerkende personage van de show en Moon Princess is, is het gemakkelijk om aan te nemen dat ze ook de sterkste van het stel is. Hoewel ze zeer krachtig zijn, hebben sommige Sailor Scouts haar zelfs de macht gegeven. Sailor Saturn is in staat om een planeet te vernietigen en hem vervolgens opnieuw tot leven te brengen, wat behoorlijk ongelooflijk is. Bovendien heeft Sailor Pluto de tijd onder controle en is hij schijnbaar onsterfelijk, wat ook veel belangrijker is dan Serena's vaardigheden.

7 Het vonnis is bekend over wie de vader van Sailor Moon is

Afbeelding
Afbeelding

Veel geesten waren verbluft toen Serena's geschiedenis werd uitgebreid om te onthullen dat ze eigenlijk de legendarische Princess Serenity van het Moon Kingdom is. Wanneer Serena's koninkrijk aan het licht komt, wordt ook haar moeder onthuld in het proces, maar er is geen man op de foto. Er zijn tal van theorieën geweest over wie Serena's vader is, of als die er al is, maar de serie heeft de vraag nooit definitief beantwoord, waardoor de dubbelzinnigheid voorlopig het enige juiste antwoord is.

6 Sailor Moon is een normaal meisje, niet een of andere Messiasfiguur

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Serena ongelooflijk belangrijk is en zelfs meer betekenis heeft dan de gemiddelde Sailor Scout, heeft Takeuchi herhaald dat Serena een normaal meisje is dat meer sluw, sluw en opportunistisch is dan heilig. Sailor Moon Crystal lijkt meer van dit heilige perspectief te benadrukken, maar het verandert niets aan het feit dat dit het verhaal zou moeten zijn van een gewoon meisje dat vervolgens uitgroeit tot iets groters.

5 Zeeman Saturnus wordt niet geassocieerd met Satan

Sailor Saturnus versus Sailor Moon
Sailor Saturnus versus Sailor Moon

Sailor Saturn is een van de meest verontruste en krachtige van de Sailor Scouts. Ze staat bekend als de Scout of Destruction en wordt vaak geassocieerd met bedwelmende concepten als dood en wedergeboorte, maar ondanks alle onheil en somberheid is ze geen voorbode van de duivel. Een verkeerde vertaling van de Poolse Sailor Moon-manga verwees naar haar ten onrechte als Sailor Satan. De fout werd uiteindelijk gecorrigeerd, maar voor sommige mensen bleef het hangen, vooral met een karakter van haar aard

4 Sailor Saturn en Sailor Pluto's tegenstrijdige vaardigheden

Afbeelding
Afbeelding

Dit is verwarrend voor de serie en zou waarschijnlijk logisch kunnen zijn als je genoeg details rationaliseert en hard genoeg tuurt, maar het voelt eerlijk gezegd tot op zekere hoogte als een fout van Takeuchi. Sailor Pluto is de aangewezen bewaker van de tijd, maar Pluto is de God van de onderwereld, wat overeenkomt met de dood. Tegelijkertijd gaat de oorsprong van Sailor Saturn terug naar de Griekse God van de tijd, maar ze hanteert de Death Glaive en is de Sailor of Destruction. Ze moeten worden verwisseld.

3 Luna's menselijke vorm is jonger dan Serena

Afbeelding
Afbeelding

Luna en Artemis hebben menselijke vormen die zeker nuttig zijn in bepaalde bindingen, maar het is duidelijk gemaakt dat zowel Luna als Artemis zeer oude entiteiten zijn die legendarische levens hebben gehad voordat ze op aarde kwamen. Het is echter buitengewoon vreemd wanneer wordt onthuld dat Luna's menselijke vorm slechts dertien is, wat jonger is dan Serena, vooral wanneer het personage er ouder uitziet en ouder zou moeten zijn.

2 De anime en manga zijn niet tegelijkertijd gelanceerd

Afbeelding
Afbeelding

Er gaat een raar gerucht dat de twee tegelijk debuteerden en hoewel er niet veel aanlooptijd was tussen de twee, was er nog steeds één. Het mangadebuut van Sailor Moon was in het februari 1992 nummer van Nakayoshi, maar vanwege het semi-frequente releaseschema van het tijdschrift, werd dit eigenlijk in december 1991 uitgebracht. De Sailor Moon-anime verscheen in maart 1992 en hoewel er op dat moment maar één uitgave was, was die nog uit vóór de aflevering.

1 Er zijn meer afleveringen dan je denkt

Afbeelding
Afbeelding

DiC's originele Engelse dub heeft veel charme en verdient punten om de serie op de radar van mensen te krijgen om mee te beginnen, maar het was berucht om de bewerkingen die het zou maken voor inhoud en tijdsdoeleinden. Sommige van deze voorbeelden van censuur gingen zo ver dat ze niet eens allebei sommige afleveringen nasynchroniseerden.

Gelukkig, toen de licentierechten werden overgedragen aan Viz Media en ze de serie omdoopten, behandelden ze deze overgeslagen afleveringen om ze eindelijk onder de aandacht van mensen te brengen. Een daarvan is een strandaflevering (met dinosaurussen, niet minder), waarvan anime beroemd is omdat ze zich er aan overgeven, terwijl een andere een bezeten versie betreft van Serena's broer die dierenmishandeling toedient aan Luna. Maar als je de redub van Viz nog nooit hebt bekeken, zou je nooit weten dat ze er zijn.

Dit zijn alle grote misvattingen van Sailor Moon waarvan we dachten dat ze belangrijk waren om te behandelen, maar er zijn er nog meer. Geluid uit boven je favorieten in de reacties hieronder!

Aanbevolen: