Harry Potter: 10 keer was Sneep de slechtste (10 keer was hij een held)

Inhoudsopgave:

Harry Potter: 10 keer was Sneep de slechtste (10 keer was hij een held)
Harry Potter: 10 keer was Sneep de slechtste (10 keer was hij een held)
Anonim

Vergeet alleen Harry Potter: Severus Sneep is een van de meest gecompliceerde personages uit de geschiedenis. Het is geen wonder dat hij zo'n enorme aanhang heeft, evenals tal van Potterheads die hem niet kunnen uitstaan. Hij vertegenwoordigt zoveel voor zovelen: onbeantwoorde liefde, of de enge man die je nooit zou laten gaan. Hij is de leraar die je heeft gepest en van school een nachtmerrie heeft gemaakt, evenals de levensgevaarlijke verrader die de wereld heeft gered door zijn status als dubbelagent. Het is bijna onmogelijk om helemaal van hem te houden of hem te haten, en als Alan Rickman Sneep niet in de films had geportretteerd, zouden meer mensen hem waarschijnlijk hebben veracht, net zoals meer fans Draco Malfidus zouden hebben afgeschreven zonder Tom Felton als de pestkop.

Snape heeft net zo vaak bewezen dat hij het vertrouwen van Perkamentus waard was als hij Lily (Evans) Potter gelijk heeft gegeven over zijn wrede aard, zoals blijkt uit deze Harry Potter: 10 Times Snape Was The Slechtste (10 keer was hij een held).

20 Het ergste: hij pestte Harry elke dag

Afbeelding
Afbeelding

Veel scholen hebben een nultolerantiebeleid als het gaat om pesten, maar dat is onmogelijk af te dwingen als een leraar de bron is. Severus Sneep pestte de kinderen die hij niet mocht elke dag. Arme Harry was vaak het doelwit van Sneep's toorn, maar Marcel Langbot was waarschijnlijk het meest getraumatiseerd door Sneep's spottende beschimpingen.

19 Een held: hij redde Harry van de spreuk van Krinkel

Afbeelding
Afbeelding

J. K. Rowling gaf fans de grootste rode haring en een voorbeeld van voorafschaduwing in de serie toen ze het leek alsof Sneep Harry Potter van zijn bezem vervloekte tijdens een Zwerkbalwedstrijd, terwijl professor Krinkel eigenlijk de schuldige was. Sneep heeft Potters leven gered, zoals hij dat bij meerdere gelegenheden deed.

18 Het ergste: hij vertelde Voldemort de profetie en verkocht zijn beste vriend uit

Afbeelding
Afbeelding

Lily Evans was misschien de enige echte vriend die Sneep in zijn leven had en hij verkocht haar aan Voldemort door de profetie te delen die hij had gehoord. Hij zou de rest van zijn leven besteden om het goed te maken, maar als hij überhaupt naar haar had geluisterd, had hij dat niet hoeven doen.

17 Een held: hij werkte als dubbelagent voor de Orde van de Feniks

Afbeelding
Afbeelding

Het meest voor de hand liggende heroïsche wat Sneep deed, was werken als dubbelagent voor de Orde van de Feniks, waarbij hij constant zijn eigen leven in gevaar bracht. Zijn vaardigheid met Occlumentie en positie als berouwvolle Dooddoener gaven hem het voordeel dat hij nodig had om het voor elkaar te krijgen, maar het kostte hem uiteindelijk zijn leven.

16 Het ergste: hij is gemeen tegen alle studenten die hij niet mag

Afbeelding
Afbeelding

Snape v alt niet alleen leerlingen in zijn eigen klas aan die het niet goed doen of hem niet behagen, maar hij maakt zelfs grappen over leerlingen zowel binnen als buiten de klas als een gewone pestkop. Hij lachte zelfs om Hermeliens uiterlijk, dat vrij laag is, vooral als je bedenkt dat veel mensen hem hetzelfde hebben aangedaan.

15 Het beste: hij gaf Harry sluiting

Afbeelding
Afbeelding

Sneep was Harry niets verschuldigd op het moment van zijn overlijden. Hij had op dat moment zijn leven gegeven voor het leven van Harry's ouders, zelfs nadat hij Harry jarenlang had beschermd. Toch koos hij ervoor om Harry af te sluiten en de jongen zijn eigen herinneringen aan zijn moeder en zijn gevoelens te geven om alles aan de tiener uit te leggen na de aanval van Nagini.

14 Het ergste: hij pakt huispunten zonder goede reden

Afbeelding
Afbeelding

We houden ervan om grappen te maken over hoe Perkamentus links en rechts House Cup-punten weggeeft, maar hij moet bijna, gezien het aantal dat Sneep zonder goede reden mag wegnemen. Hij neemt ze zelfs weg van Hermelien Griffel voor het correct beantwoorden van vragen als een "onuitstaanbare betweter"!

13 Het beste: hij maakte Wolfsbane voor Remus

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het zeker op verzoek van Perkamentus was, en hij was niet erg aardig toen hij het deed, ging Sneep door en brouwde het wolfsbane-drankje waarmee Remus Lupos op Hogwarts kon werken, wat de studenten ook hun eerste en eigenlijk alleen training in Verweer tegen de Zwarte Kunsten die ze de komende jaren hard nodig hadden.

12 Het ergste: hij heeft het geheim van Remus onthuld

Afbeelding
Afbeelding

Aan de andere kant verachtte Sneep ook Lupos en deed hij heimelijk zijn best om zijn ware aard als weerwolf aan de studenten te onthullen, zoals de tijd dat hij zijn klashuiswerk over weerwolven opdroeg, wetende dat ze het zouden uitzoeken. Hermelien Griffel ontcijferde de aanwijzingen, wat Sneep waarschijnlijk irriteerde, maar zijn afkeer van Lupos was dieper dan zijn minachting voor Hermelien.

11 Het beste: hij raakte bevriend en troostte Lily Potter

Afbeelding
Afbeelding

Toen Sneep Lily Evans ontmoette als een klein meisje dat haar eigen krachten niet begreep, raakte hij onmiddellijk bevriend met haar. Hoewel hij dit deed omdat ze een heks was en duidelijk een hekel had aan dreuzels, en hij vanaf dat moment waarschijnlijk verliefd op haar was, sprak het nog steeds van een goed, of op zijn minst conflicterend, hart, omdat hij werd aangetrokken door zo'n goed persoon en deed zijn uiterste best om haar te helpen.

10 Het ergste: hij noemde Lily een modderbloedje toen ze hem verdedigde

Afbeelding
Afbeelding

Snape's aanbidding van Lily maakte het nog erger toen hij haar een modderbloedje noemde, de ergste smet die je een dreuzelgeboren heks of tovenaar kunt noemen, toen ze hem probeerde te verdedigen tegen James Potter en zijn vrienden toen ze hem pestten. Het was verschrikkelijk om tegen iemand te zeggen, laat staan je beste vriend.

9 Het beste: hij gaf zijn leven op voor de bestelling

Afbeelding
Afbeelding

Snape werkte niet alleen als dubbelspion voor de Orde van de Feniks. Hij gaf letterlijk zijn leven op, wetende dat het elk moment kon worden beëindigd, wetende dat hij als leraar op Hogwarts zou moeten werken, een baan die hij leek te verafschuwen. Hij had geen leven buiten deze taken en beschouwde het als een boetedoening voor zijn rol bij het verlies van Lily.

8 Het ergste: hij is een oneerlijke leraar

Afbeelding
Afbeelding

Waarom Perkamentus de slechtste leraren aanneemt, blijft een verbijsterende vraag, maar Sneep is echt een van de meest verschrikkelijke, oneerlijke instructeurs op school. Hij is verschrikkelijk hard voor iedereen die niet in Zwadderich zit, vooral voor studenten die hij niet mag, en straft zelfs degenen die het goed doen. Hij is ook hard voor studenten die duidelijk hun best doen, en lijkt er plezier in te hebben om drankjes die niet goed werken te vernietigen en nul punten toe te kennen.

7 De beste: hij verijdelde Omber en weigerde het waarheidsserum te gebruiken

Afbeelding
Afbeelding

Nu Perkamentus weg was van Zweinstein, had Sneep de vrijheid om de kant van het kwaad te kiezen, in dit geval Dolores Omber, als hij dat wilde. In plaats daarvan dwarsboomde hij Omber en bewees opnieuw zijn loyaliteit door te liegen over het hebben van een Veritaserum, oftewel waarheidsserum, om de studenten op Hogwarts (evenals zichzelf) te beschermen.

6 Het ergste: probeerde Sirius en Remus af te zetten met dementors

Afbeelding
Afbeelding

Sneep beschermde niet alleen de kinderen tegen een weerwolf en een voortvluchtige toen hij voorstelde dat de Dementors zowel Sirius Zwarts als Remus Lupos kussen in Prisoner of Azkaban. Hij had wraak op de hersenen en was ronduit vrolijk toen hij zijn oude vijanden hardop bedreigde.

5 Het beste: hij geeft zijn leven weer op in het vervloekte kind

Afbeelding
Afbeelding

In Harry Potter en het vervloekte kind komt Sneep achter zijn lot nadat hij als dubbelagent heeft gewerkt. Wetende dat hij zijn leven zal verliezen als hij helpt de wereld weer op orde te brengen, doet hij dat toch, waarmee hij bewijst dat hij altijd meer om het grotere goed heeft gegeven dan om zijn eigen leven.

4 Het ergste: hij weigerde Harry pijn te doen

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens het vluchten nadat hij Perkamentus had uitgeschakeld, gaf Sneep zichzelf weg door te weigeren Harry kwaad te doen terwijl de jongen boos naar hem vloekte. Het zou maar een seconde hebben geduurd om hem knock-out te slaan, achterdocht van zichzelf af te wenden en Harry zelfs even rust te gunnen na de verschrikkelijke beproeving.

3 De beste: hij leidde Harry naar het zwaard van Griffoendor

Afbeelding
Afbeelding

Harry en zijn vrienden dwaalden door het bos, zich totaal niet bewust van wat ze moesten doen nu Perkamentus weg was, en waren misschien niet verder gekomen zonder de hulp van Sneep. Hij stuurde zijn Patronus om Harry te waarschuwen waar het Zwaard van Griffoendor te vinden was en hielp bij het vernietigen van het medaillon Gruzielement.

2 Het ergste: hij ging niet door met Harry

Afbeelding
Afbeelding

Sneep wist heel goed hoeveel het lot van de wereld afhing van het leren van Occlumentie door Harry Potter, zodat de jongen die leefde zijn geest kon afschermen van je-weet-wel, maar zijn eigen trots en onvermogen om met een snauwe tiener om te gaan, kreeg in de weg en hij stopte met het geven van lessen.

1 De beste: hij schakelde Perkamentus uit om Draco te beschermen op bevel van Perkamentus

Afbeelding
Afbeelding

Een van de moeilijkste taken die Sneep ooit moest vervullen, was zijn belofte aan zowel Narcissa Malfidus als Albus Perkamentus, wat hij deed toen hij de Vloek des Doods op het Schoolhoofd uitsprak. Harry zag het als een slechte daad, maar Perkamentus, die al aan het vergaan was, nam het geheim van Sneep mee in zijn graf.

Aanbevolen: