Harry Potter: 25 dingen die alleen superfans weten over de relatie tussen Sneep en Lily

Inhoudsopgave:

Harry Potter: 25 dingen die alleen superfans weten over de relatie tussen Sneep en Lily
Harry Potter: 25 dingen die alleen superfans weten over de relatie tussen Sneep en Lily
Anonim

Voor oude lezers van mijn inhoud, denk ik dat ik het buitengewoon duidelijk heb gemaakt dat ik geen fan ben van Severus Sneep. Nu zal ik zeggen dat wijlen Alan Rickman absoluut fantastisch werk heeft geleverd door hem in de films te portretteren en ik herken de moed die nodig was om de grootste bedreiging voor de tovenaarswereld te bezweren sinds Grindelwald in de jaren veertig zowel heksen als tovenaars lastig viel. Voldemort is niet iemand om mee te spotten en dubbelagent tegen hem spelen vergt veel moed en dat mag niet worden afgewezen.

In dit geval weegt het goede naar mijn bescheiden mening echter niet op tegen het slechte. En, oh boy, is er veel slecht. Voor fans van de serie die de boeken nooit hebben gelezen, zijn ze zich misschien niet eens bewust van de diepten van dat slechte. Dit artikel zal zowel de boek- als de filmversies van Lily en Sneep's relaties onderzoeken en zal uitvoerig bespreken of de versie van de gebeurtenissen die aan ons werden gepresenteerd al dan niet als een regelrecht feit vertrouwd kan worden. Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn 25 dingen over de "relatie" van Sneep en Lily (ik bedoel, technisch gezien is een vriendschap een relatie, maar zelfs die was relatief van korte duur) die een nadere beschouwing rechtvaardigen.

Opmerking: hoewel dit artikel op een luchtige en grappige toon is geschreven, zullen enkele van de volgende paragrafen obsessie, vooroordelen, manipulatie en de blijvende effecten die een negatieve jeugd kan hebben, bespreken. Deze onderwerpen krijgen de nodige aandacht en de nodige serieuze toon.

25 Het moment dat de films genegeerd werden

Afbeelding
Afbeelding

Het is buitengewoon duidelijk dat de films willen dat we in Team Sneep zitten, aangezien de meeste van zijn donkere/onflatteuzere momenten volledig werden weggelaten. Het belangrijkste moment dat uit Sneep's vreemde, heldere, post-humoristische, tragische achtergrondverhaal werd gesneden, was het moment waarop hij Lily een 'modderbloed' noemde. Voor degenen onder jullie die het niet weten, dit is een betreurenswaardige smet in de tovenaarswereld en geen enkel goed persoon zou zelfs overwegen om hun ergste vijand zo te noemen - laat staan het meisje waarvan ze beweerden dat ze ervan hielden, hoe gekwetst of boos ook. Sneep probeert uit te leggen dat het nooit zijn bedoeling was haar zulke dingen te noemen, maar ze voegt eraan toe dat hij iedereen die zoals zij is geboren met dat woord noemt, dus waarom zou ze anders zijn?

24 Anti-Dreuzel houding vanaf het begin

Afbeelding
Afbeelding

Het is niet zo dat Sneep een engel was voor het "verlies van Lily" (kun je echt iets verliezen dat nooit van jou was?). Toen Petunia slecht reageerde op Lily en Sneep vanwege hun magische karakter, toonde hij een anti-Dreuzel-sentiment jegens haar. Dit was geen mening die kwam na jaren van pijn of na zijn afwijzing. Nee, dit was een mening die hij vanaf het begin had. En hoewel we allemaal kunnen zeggen dat hij van gedachten is veranderd na het overlijden van Lily, kunnen we niet negeren hoe slecht hij de enige bekende dreuzelgeboren hoofdpersoon in de serie behandelt. In de boeken bespot Sneep Hermelien eindeloos voor misdaden zoals… het beantwoorden van de vragen die hij de klas stelt en het lef hebben om… het juiste antwoord te hebben?

23 Neville werd gestraft omdat hij niet werd gekozen

Afbeelding
Afbeelding

Neville was niet de uitverkorene om het simpele feit dat hij niet werd gekozen. Hij had een gelijk geboorterecht op de titel, maar Voldemort richtte zich in plaats daarvan op de Potter's, waardoor Marcel een semi-normaal leven leidde (nou ja, een zo normaal leven als je kunt hebben als je beide ouders hun verstand volledig hebben verloren). En Sneep liet de arme jongen het nooit vergeten. Ik bedoel, het is niet de schuld van een elfjarig kind dat een dreuzel-afkeer hem niet aanviel voordat hij objectpermanentie zelfs onder de knie had. Het is moeilijk om de kant van de man te kiezen die zijn wrok uit zijn jeugd op minderjarige kinderen uit.

22 Lily kan niet voor zichzelf spreken

Afbeelding
Afbeelding

Het is ongelooflijk belangrijk om te onthouden dat Lily niet voor zichzelf kan spreken, dus elk verhaal over haar zal bevooroordeeld zijn door de persoon die het vertelt. Dat lijkt niet zo'n groot probleem, aangezien iedereen zo'n positieve mening over haar had, maar het is belangrijk op te merken dat de obsessie van Sneep met haar zijn herinneringen heeft aangetast. De menselijke geest is onvolmaakt en herschrijft vaak herinneringen of slaat ze zelfs verkeerd op om in ons eigen persoonlijke verhaal te passen. Het is heel goed mogelijk dat ze weinig meer waren dan toevallige kennissen en hij creëerde dit verhaal van door sterren gekruiste geliefden helemaal in zijn eentje.

21 Het is niet romantisch

Afbeelding
Afbeelding

Mensen gaan maar door over hoe obsessief, controlerend, ongezond en negatief de belangrijkste relaties in andere populaire YA-franchises zijn, terwijl ze de meest twijfelachtige van allemaal negeren. Obsessie is geen liefde. Uithalen naar andere mensen omdat ze je genegenheid niet beantwoorden, is niet gezond. Iemand uitschelden omdat hij niet handelt zoals jij wilt, is manipulatief en giftig. Mensen bezitten geen mensen en niemand is iemand iets verschuldigd, laat staan hun romantische genegenheid. Als iemand je niet mag, moet je dat accepteren en verder gaan. Hun kind tien jaar en tien jaar na hun overlijden niet pesten.

20 Sneep ging achter Petunia aan

Afbeelding
Afbeelding

Zoals eerder vermeld, ging Sneep achter Petunia aan toen ze tussen Lily en Sneep probeerde te komen. Sommigen konden dat moment lezen als zijn reactie op de namen die Petunia hen twee noemde, maar toen Petunia Lily bij hem weg probeerde te roepen, ging hij achter haar aan en prees toen tovenaars en de heilige plaats die Zweinstein zou zijn voor dreuzels zou niet welkom zijn. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zou niet veel tijd willen doorbrengen met iemand die besloot hun krachten te gebruiken tegen mijn eigen familie.

19 Lily probeerde Sneep te helpen

Afbeelding
Afbeelding

Sommige fans hebben Lily geschilderd als dit oppervlakkige meisje dat haar enige vriend in de steek liet toen de op één na populairste jongen op school haar de tijd van de dag gaf. En dat is gewoon niet waar. Lily deed er alles aan om Sneep weg te sturen van de duistere kant. Ze maakte heel duidelijk dat ze het niet prettig vond dat hij bij zijn anti-Dreuzelvrienden rondhing en riep zijn bevooroordeelde gedrag uit. Maar aan het eind van de dag waren zijn overtuigingen niet haar verantwoordelijkheid en toen haar afwijzing (waar ze het volste recht op had) hem verder de duisternis in stuurde, had ze geen andere keuze dan hem uit haar leven te bannen.

18 De Patronus-dualiteit toont obsessie en geen liefde

Afbeelding
Afbeelding

James en Lily hadden respectievelijk de patronussen van het hert en de hinde. Twee wezens die van nature aan elkaar zijn gekoppeld. Dit laat zien dat ze zielsverwanten zijn, of op zijn minst bij elkaar worden gehouden door de handen van het lot. Sneep heeft echter dezelfde hinde als Lily, wat een weergave is van zijn obsessie met haar. Hij is niet haar partner, hij is niet haar wederhelft, hij is alleen zo geobsedeerd door het idee van haar dat ze voor hem niet veel meer is dan een concept. En dat bleef hij voor de rest van zijn leven.

17 Sneep richtte zich niet alleen op Harry

Afbeelding
Afbeelding

Ja, Sneep maakte Harry het doelwit van zijn opgekropte angst (wat op zich al problematisch is), maar we moeten niet vergeten dat hij niet het enige kind is dat Sneep ervoor kiest lastig te vallen; in plaats van een therapeut te zoeken. Hij ging achter Ron, Hermelien, Marcel en alle andere Griffoendor aan in de hele school. Serieus, waarom zou Sneep kinderen lastig vallen als de hele reden dat hij is zoals hij is, te wijten is aan het feit dat hij als kind werd geschaad? Zou hij niet beter dan wie dan ook moeten weten dat zo'n behandeling je voor het leven littekens bezorgt? Zou iemand die zijn vormende jaren als boksbal heeft doorgebracht niet alles moeten doen om de volgende generatie te beschermen en te voorkomen dat ze gekwetst en wraakzuchtig opgroeien, zoals hij deed?

16 Sneep zette zijn geluk voor Lily's

Afbeelding
Afbeelding

Het kon hem niet schelen wat Lily wilde; wat kan worden bewezen door de meedogenloze manier waarop hij haar achtervolgde. Het kon hem niet schelen tot wie ze zich aangetrokken voelde of dat ze zich niet op haar gemak voelde met het gedrag dat hij aannam nadat hij in verband werd gebracht met de anti-Dreuzelbrigade. Hij wilde het idee van haar. Hij idealiseerde haar tot het punt waarop ze geen mens meer was, maar eerder een concept en hij projecteerde al zijn fantasieën en dromen op haar. Toen ze die genegenheid niet beantwoordde, haalde hij uit, noemde haar laster en bespotte haar openlijk. Als hij om haar geluk gaf, zou hij de afwijzing hebben geaccepteerd, haar vriend zijn gebleven en haar het beste wensen met wie ze maar wilde.

15 Lily is Sneep niets schuldig

Afbeelding
Afbeelding

Laat me mezelf volkomen duidelijk maken. Niemand is iemand een seconde van zijn tijd, genegenheid of leven verschuldigd. Als iemand je een ongemakkelijk gevoel geeft, heb je het recht om diegene uit je leven te bannen. Je bent geen product dat kan worden verkregen door vriendelijkheid als betaalmiddel te gebruiken. Mensen zijn geen automaten die liefde uitdelen aan degenen die de juiste hoeveelheid munten inbrengen. Lily koesterde geen romantische gevoelens jegens Sneep en dat is dat. Het maakt niet uit of Sneep wel of niet echt van haar hield, of hoe aardig hij wel of niet voor haar was, ze was hem niets verschuldigd wat ze niet wilde geven.

14 Onbetrouwbare vertellers

Afbeelding
Afbeelding

Nogmaals, we moeten het verhaal dat ons wordt verteld in twijfel trekken vanwege wie het vertelt. Het verhaal dat we hebben ontvangen is dat Sneep een arme, onschuldige en ellendige jongen was van wie het enige meisje waar hij ooit van hield van hem werd gestolen door dezelfde jongens die hem elke dag lastig vielen. Maar wie vertelt ons dit verhaal? Dezelfde man die kinderen lastigv alt omdat hij nooit hersteld is van zijn minder ideale opvoeding. Kunnen we dus echt vertrouwen op wat hij tegen ons zegt? Vooral als de verhalen van alle anderen in niets lijken op het verhaal dat hij heeft verteld? Het is heel goed mogelijk dat het verhaal dat Harry via het peinzende werd getoond een bevooroordeelde of zelfs verzonnen versie van de gebeurtenissen was die door Sneep's eigen geest werd verdraaid om hem het onschuldige slachtoffer/de held te maken die hij dacht dat hij was.

13 Sneep ging nooit verder (en dat is niet goed)

Afbeelding
Afbeelding

De meerderheid van de mensen die dit artikel lezen, zullen verliefd zijn geweest of zelfs een relatie hebben gehad die niet is gelukt. Ikzelf heb duizenden verliefdheden gehad sinds ik me realiseerde dat ik romantische gevoelens koesterde voor de mensen om me heen en slechts één daarvan had ooit iets te betekenen. Ik had zelfs meerdere relaties die eindigden toen ik me realiseerde dat hun bedoelingen niet iets waren waar ik me prettig bij voelde (en later realiseerde ik me dat ze hoogstwaarschijnlijk allemaal het product waren van een weddenschap). En ik ben er overheen gekomen. Het deed pijn om te weten dat ik werd gezien als een finishlijn en werd geobjectiveerd door mensen waarvan ik dacht dat het mijn vrienden waren. Maar ik heb lekker gehuild en ben toen verder gegaan. Ik heb die verliefdheden niet de rest van mijn sterfelijke leven vastgehouden en ik heb mijn volwassenheid ook niet besteed aan het pesten van kinderen vanwege die weddenschap. Soms gebeuren er dingen met ons die pijn doen, maar de rest van je leven aan de pijn vasthouden is ongezond. Niet romantisch.

12 De verhalen van de Mauraders zijn veranderd

Afbeelding
Afbeelding

Zoals eerder vermeld, kan Sneep niet worden vertrouwd als verteller. Dus kunnen we zijn vertegenwoordiging van de Marauders vertrouwen? Hoewel we nooit de kans hebben gehad om de Marauders als tieners te ontmoeten, hebben we ze wel als volwassenen ontmoet en ik moet zeggen dat de mannen die we kennen niet passen bij Sneep's versie van de dingen. Hoewel het zeker waar is dat ze Sneep plaagden en domme tieners waren in hun jeugd (wat ze ontgroeiden, zoals wij allemaal), denk ik gewoon niet dat de jongens die complexe magie leerden om hun vriend tegen zichzelf te beschermen, hun vijand hebben gered (Sneep) van een weerwolfaanval, en hun leven gaven om Harry te beschermen, zou net zo verraderlijk en slecht zijn als Sneep ons wil doen geloven. Let op wie de verhalen vertelt die je hoort en houd rekening met hun vooringenomenheid.

11 Lily zag de man die hij zou kunnen zijn

Afbeelding
Afbeelding

Lily wist vanaf het begin dat Sneep de kracht had om een goed mens te zijn. Als ze de man niet had gezien die hij zou kunnen zijn, denk ik niet dat ze hem ooit de tijd van de dag zou hebben gegeven. En ze deed er alles aan om die man naar buiten te brengen en anderen te overtuigen waartoe hij in staat was. Ik durf te wedden dat Lily het grootste deel van haar tijd met de Marauders doorbracht om hen ervan te overtuigen hoe geweldig Sneep was toen je hem leerde kennen. Dat wil zeggen, totdat ze hem afwees en hij zijn ware aard liet zien.

10 Zijn ware kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Het is belangrijk op te merken dat mensen dieren zijn en dat ze niet zichzelf zijn wanneer ze in een hoek worden gedrukt. Wanneer hun leven in een precaire staat verkeert, kunnen ze dingen zeggen of doen die volledig het gevolg zijn van de situatie en niet weerspiegelen wie ze zijn als mensen. Dat is echter heel iets anders dan de manier waarop mensen reageren als dingen niet gaan zoals ze willen. Want de manier waarop we reageren als dingen niet gaan zoals we willen, laat onze ware aard zien. Blijf je kalm en bedenk je een nieuwe manier van handelen? Treur je om het einde van het ene pad en verwelkom je het volgende? Of stamp je met je voet, noem je iedereen laster, ren je weg en sluit je je aan bij de anti-Dreuzelgroep, en val je de rest van je leven kinderen lastig?

9 Sneep wilde alleen Lily redden

Afbeelding
Afbeelding

Toen de Potters in gevaar waren, kon het hem niet schelen dat Lily's man werd bedreigd. Hij gaf ook niet om haar zoon. Haar zoontje waar ze haar leven voor gaf. Hij wilde alleen Lily redden. Als hij een manier had kunnen vinden om Voldemort te overtuigen haar te sparen, betwijfel ik of hij zelfs maar een oog zou hebben geslagen op het lot dat op de Potter-jongens wachtte. En hij zou daar zijn geweest, wachtend op haar. Om haar te troosten en te vervangen. De enige reden dat hij naar Perkamentus ging, was dat Lily in gevaar was.

8 Tragische achtergrondverhalen excuseren schurkachtigheid niet

Afbeelding
Afbeelding

Zeg het harder voor de mensen achterin. Dit klinkt misschien harteloos, maar het kan me niet schelen welke tragedies er in uw verleden hebben plaatsgevonden, want ze geven u geen toestemming om mensen in de huidige tijd slecht te behandelen. Geen enkele mate van afwijzing, pijn of verdriet geeft iemand het recht om onschuldige mensen slecht te behandelen. Die mensen hebben niets verkeerd gedaan. Die kinderen waren nog niet eens geboren toen de Marauders je de boom in stuurden. Het is onmogelijk om een volledig leven te leiden zonder dat er iets ergs met je gebeurt, maar je kunt dat niet de rest van je leven met je meedragen en je kunt die pijn ook niet op andere mensen projecteren. Het is niet oké. Er is geen excuus.

7 Het was niet genoeg

Afbeelding
Afbeelding

Ja, hij stak Voldemort dubbel en was een belangrijk onderdeel van de strijd tegen hem. Ja, hij heeft Harry jarenlang in het geheim beschermd. Ja, hij hielp de kinderen het zwaard te vinden. Ja, hij gaf zijn leven voor de goede strijd. Maar het was niet genoeg. Ik zeg niet dat hij een slechte man was die nooit iets goeds in zijn leven deed. Nee, wat ik zeg is dat de gepresenteerde goede eigenschappen gewoon niet opwegen tegen de slechte. Het weegt niet op tegen de schade, een jongen proberen op te zetten tegen zijn verloren ouders, zijn bevooroordeelde overtuigingen, noch de manier waarop hij handelde toen hij werd afgewezen. Een slecht persoon die de vreemde heroïsche daad verricht, wordt niet op magische wijze een heilige; maar eerder een grijze figuur die ergens in het midden bestaat.

6 Sneep scheurde Lily's foto

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest slijmerige dingen die Sneep ooit deed, was die foto van Lily en haar familie in tweeën scheuren. Metaforisch scheurde hij Lily weg van haar eigen familie om voor zichzelf te houden. De foto liet haar glimlachen en lachen vanwege de liefde en vreugde die ze voelde in de buurt van haar familie, maar hij rukte haar daarvan weg om te doen alsof de vreugde door hem kwam. Dat is zo verontrustend dat ik niet eens de woorden kan vinden om uit te leggen hoe misselijk die actie me maakt.

Aanbevolen: