Hier is alles wat we weten over de nieuwe show van Jason Momoa, ZIE

Inhoudsopgave:

Hier is alles wat we weten over de nieuwe show van Jason Momoa, ZIE
Hier is alles wat we weten over de nieuwe show van Jason Momoa, ZIE
Anonim

Jason Momoa is op weg om de wereld van films en televisie te veroveren. Hij maakte zijn stempel met de rol van Khal Drogo in Game of Thrones en werd toen een van de helderste lichten in de DCEU als Aquaman in zowel de Justice League als zijn eigen Aquaman-film. Maar daar is hij niet bij gebleven.

Hoewel zijn Netflix-actieserie Frontier is gebaseerd op geschiedenis, versterkt hij in zijn nieuwste project voor Apple TV, See, zijn aanwezigheid in de wereld van fantasie en sci-i. See biedt kijkers een complexe en gelaagde fantasiewereld, met Momoa in de rol van held - natuurlijk.

De woorden 'aanwezigheid op het scherm' zijn gemaakt voor mensen als Jason Momoa, die er niets aan kan doen om in het middelpunt van de belangstelling te staan wanneer hij zich in een scène bevindt. Hier is alles wat we weten over See, een van de shows die hielpen bij het lanceren van de Apple TV-streamingservice.

11 Een verhaal over een dystopische toekomst waarin iedereen blind is

Afbeelding
Afbeelding

Het verhaal speelt zich af over duizenden jaren, lang nadat een virus ervoor heeft gezorgd dat iedereen blind is geworden. Generaties later, met nog maar 2 miljoen mensen op aarde, wordt een tweeling geboren die kan… zien. Jason speelt de rol van Baba Voss, de man die de eerste ziende mensen in millennia moet beschermen tegen een boze koningin.

10 Jason is trots op zijn rol als Baba Voss

Afbeelding
Afbeelding

Hij vertelde Entertainment Weekly dat de nieuwe tv-rol "waarschijnlijk mijn beste werk" is. Hij vindt het geweldig dat hij een vader mag spelen en wijst erop dat geen van zijn andere belangrijke rollen hem die kans heeft gegeven. “Ook al is hij een krijger, hij is een man die probeert zijn familie bij elkaar te houden. Ik heb nog nooit een vaderrol ervaren. Hij noemt de rol, "het moeilijkste wat ik ooit als acteur heb gedaan en ik ben er erg trots op."

9 Het team achter het verhaal heeft een geschiedenis van stijl en succes - zoals Peaky Blinders and the Hunger Games

Afbeelding
Afbeelding

De Britse schrijver Steven Knight is verantwoordelijk voor de stijlvolle Peaky Blinders-serie, die hij creëerde en schreef in samenwerking met anderen. De Amerikaanse regisseur Francis Lawrence staat bekend om zijn werk aan de Hunger Games-franchise, samen met films als Constantine en I Am Legend. Beiden staan bekend om hun werk dat geweldige verhalen combineert met spectaculaire beelden.

8 Bij het onderzoek waren wetenschappers, survivalisten en een blindheidsconsulent betrokken

Afbeelding
Afbeelding

De makers van de serie Steven Knight en Francis Lawrence zeggen dat ze veel tijd aan onderzoek hebben besteed. Wat zou overleven in een post-apocalyptische wereld? Ze spraken met wetenschappers en antropologen, samen met survivalisten om de juiste details voor de serie te krijgen. Het productieteam en Jason zelf werkten samen met blindheidsconsulent Joe Strechay om het er realistisch uit te laten zien.

7 Buff Momoa hard getraind voor de rol

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks zijn dagelijkse fysieke fitheid, heeft Momoa hard getraind voor de rol. Hoe zouden ze realistische gevechtsscènes creëren tussen blinde krijgers? Jason trainde met een bewegingscoach, en ook een blindevechtcoach. Jason droeg urenlang een blinddoek en experimenteerde met het gebruik van geluiden om zijn weg te vinden (ook wel echolocatie genoemd). In het verhaal zetten de krijgers geur op hun gezicht, zodat ze ze kunnen onderscheiden van de vijand.

6 De serie debuteerde op 1 november op Apple TV

Afbeelding
Afbeelding

De serie was onderdeel van de lancering van Apple TV Plus. Critici noemden het een "achtbaan van een show", nadat de eerste drie afleveringen op 1 november waren uitgevallen. Bijrollen zijn onder meer Alfre Woodard als Paris, een spiritueel leider, samen met Sylvia Hoeks (Blade Runner 2049), Yadira Guevara-Prip (Supernatural), Archie Madekwe (Informer), Nesta Cooper (Travelers), Hera Hilmar (Mortal Engines), en Christian Camargo (Penny Dreadful).

5 Het plot schuwt moeilijke onderwerpen niet

Afbeelding
Afbeelding

De kwaadaardige koningin Kane, gespeeld door Sylvia Hoeks, regeert over de Payan-stam, die nog steeds elektriciteit heeft. Ze heeft een staat van dienst in het vermoorden van iedereen die ook maar iets over visie noemt, en ze heeft een aantal vreemde en X-rated spirituele praktijken waarbij Lou Reed en haar huisdieren betrokken zijn, die zorgen voor oogverblindende tv voor volwassenen.

4 Het 2e seizoen is al begonnen met filmen en heeft een set in een oud psychiatrisch ziekenhuis

Afbeelding
Afbeelding

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen, en een tweede seizoen is al besteld en in productie. Het tweede seizoen is gefilmd in wat vroeger een psychiatrisch ziekenhuis was in het zuidwesten van Ontario, Canada, en de bemanning zal naar verwachting vijf of zes maanden blijven. Extra's werden gevraagd om beschikbaar te zijn van maandag tot vrijdag van februari tot juni of juli gedurende 10 tot 15 uur per dag.

3 Duizenden kwamen opdagen voor de castingoproep van het tweede seizoen

Afbeelding
Afbeelding

Het opzetten en fotograferen begon in januari 2020 in het kleine stadje St. Thomas, Ontario, Canada. Volgens lokale nieuwsberichten stonden meer dan 2.000 mensen urenlang in de rij in een winkelcentrum om een open casting-oproep voor figuranten te beantwoorden. Producenten waren op zoek naar honderden figuranten met een focus op diversiteit.

2 Extra's werden geadviseerd om thermisch ondergoed mee te nemen om te filmen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de set een oud ziekenhuis is, zullen de meeste opnames buiten plaatsvinden, volgens rapporten. Kostuums, waaronder echt bont, wol, leer en hennep, en zelfs protheses (zoals bijvoorbeeld een nepneus), worden geleverd, maar extra's worden gewaarschuwd dat ze thermisch ondergoed en sokken nodig hebben om warm te blijven.

1 De site is populair voor tv- en filmopnamen - inclusief 'The Boys' op Amazon

Afbeelding
Afbeelding

De set, in en rond het voormalige St. Thomas Psychiatric Hospital, is meerdere malen gebruikt voor tv- en filmopnames, waaronder de serie The Boys op Amazon. Vlak voordat de See-crew arriveerde, had producer Guillermo Del Toro net zijn eigen opnames gemaakt van de toen binnenkort uit te brengen film Scary Stories to Tell in the Dark.

Aanbevolen: