Squid Game': alles wat we weten over de nieuwe show van Netflix en waarom fans geobsedeerd raken

Inhoudsopgave:

Squid Game': alles wat we weten over de nieuwe show van Netflix en waarom fans geobsedeerd raken
Squid Game': alles wat we weten over de nieuwe show van Netflix en waarom fans geobsedeerd raken
Anonim

Netflix bracht op 17 september van dit jaar de Zuid-Koreaanse survivaldrama-streaming tv-serie Squid Game uit. Squid Game bestaat uit 9 afleveringen en wordt geregisseerd door Hwang Dong-hyuk.

In het drama zullen 456 mensen proberen een prijs van $ 38,7 miljoen te winnen door hun leven te riskeren in een overlevingsspel. De hoofdcast van de serie bestaat uit acteurs Lee Jung-Jae, Park Hae-soo, HoYeon Jung, Oh Yeong-Su, Heo Sung-Tae, Anupam Tripathi, Kim Joo-Ryoung en Wi Ha-Joon. De show stond bovenaan de wekelijks meest bekeken tv-showcharts van Netflix wereldwijd, waardoor het het eerste Koreaanse drama was dat de top 10 van hitlijsten bereikte.

Fans van Squid Game raken geobsedeerd door de serie om verschillende opwindende en intrigerende redenen die je versteld zullen doen staan. Dit is wat we tot nu toe weten over de serie.

9 In 'Squid Game' win je of verlies je en ga je dood

456 verschillende mensen ontvangen uitnodigingen van onbekende bronnen die hen misleiden om deel te nemen aan kinderspellen op een geheime, afgesloten locatie. Games die concurrenten zullen spelen, hebben betrekking op hun jeugd in Zuid-Korea. Iedereen die zich overgeeft in het spel zal verliezen en sterven. Red Light, Greenlight is een voorbeeld van een dodelijk spel dat in de show wordt gespeeld. De motieven van de speler zijn hun wanhopige behoefte aan geld, waar hen een geweldige prijs van 38,7 miljoen dollar wordt beloofd.

8 Vier dagen na de release werd 'Squid Game' nummer 1 op Netflix

Sinds 21 september bereikte het overlevingsdrama Squid Game de eerste plaats als de meest bekeken show op Netflix. Dat maakte het de eerste Koreaanse serie die die rang bezette. Ted Sarandos, co-CEO van Netflix, verklaarde dat Squid Game nu al de meest bekeken niet-Engelse show op het platform is, en dat het zeer waarschijnlijk is dat het de meest populaire show ooit zal worden, en Bridgerton overtreft.

7 'Squid Game' in het Engels bekijken is een goed idee

De show is oorspronkelijk Zuid-Koreaans en de gebruikte taal is duidelijk ook Koreaans. Het is echter in het Engels nagesynchroniseerd en u zult geen ergernis voelen als u het in uw taal bekijkt. Amerikaanse stemacteurs die de show hebben nagesynchroniseerd zijn zeer ervaren met een Koreaanse achtergrond. Ze zijn uitstekend in hun vakgebied, waardoor het een geweldige ervaring is om de show in het Engels te bekijken.

6 Pas op als je besluit om 'Squid Game' binnen 9 uur te binge

Binging van de negen afleveringen van de horror-dramaserie in 9 opeenvolgende uren lijkt een goed idee als je tijd over hebt. Houd er echter rekening mee dat Squid Game een gewelddadige en bloederige horrorshow is. Er zijn veel vreselijke sterfgevallen, vooral wanneer mensen de games verliezen.

5 Hoop niet op een tweede seizoen van 'Squid Game'

De regisseur van de survival-horror-dramaserie, Hwang Dong-hyuk, overweegt zijn terugkeer naar het werken aan films op het grote scherm en heeft geen plannen voor nog een seizoen van Squid Game. De regisseur zei dat het maken van een vervolg op de show een vermoeiend proces zal zijn. Hij voegde eraan toe dat hij waarschijnlijk nog meer regisseurs en schrijvers zal betrekken.

4 'Squid Game' is vergeleken met 'Parasite'

Sommige critici hebben de Netflix-serie Squid Game vergeleken met de Zuid-Koreaanse film Parasite. De met een Oscar bekroonde komische thriller uit 2019 vertelt het verhaal van een arm gezin waarvan de leden ten onrechte beweren hooggekwalificeerde arbeiders te zijn. Ze wilden infiltreren in het leven van een rijke familie en voor hen werken.

3 'Squid Game'-spellen worden gebruikt door Roblox-spelers

Squid Game verovert niet alleen Netflix stormenderhand, maar het inspireert ook een heleboel games op Roblox. Je kunt op het spelplatform spellen vinden met de naam Squid Game en enkele andere spelen die verband houden met de serie, zoals Fish Game en Hexa Game. De meeste verschijnen in het populaire gedeelte van Roblox en staan hoog op de lijst.

2 'Squid Game' wordt beschuldigd van plagiaat van delen van 'As The Gods Will'

Dodelijke gamefilms zijn niet nieuw, en verschillende succesvolle films gebruiken het complot om mensen te dwingen deel te nemen aan games of toernooien die de dood tot gevolg hebben. Netflix's Squid Game werd door sommige gebruikers van sociale media beschuldigd van plagiaat. Ze beweerden dat ze sommige delen van de serie hadden gevonden die lijken op een dodelijke Japanse gamefilm uit 2014 genaamd As The Gods Will.

Ze ontdekten dat het spel 'Daruma' hetzelfde is als 'Rood licht, groen licht'. Ze wezen ook op overeenkomsten, waaronder gigantische poppen en de aftelklok. Critici beschouwden het spel waarbij op glazen tegels werd gesprongen ook als plagiaat.

1 Hwang Dong-hyuk reageerde op de beschuldigingen van plagiaat

De regisseur van de horror-drama-survivalgame-serie Squid Game, Hwang Dong-hyuk, verklaarde dat hij in 2008 aan het script van de show begon te werken, terwijl de Japanse film As The Gods Will pas in 2014 werd uitgebracht. Hij beweerde dat hij geen enkel deel van de film had geplagieerd en dat alle overeenkomsten toeval zijn. Hwang verklaarde echter dat hij altijd een bewonderaar is geweest van Japanse animatie en strips.

Aanbevolen: