20 foto's van Peter Dinklage waardoor Game Of Thrones-fans hem zullen missen

Inhoudsopgave:

20 foto's van Peter Dinklage waardoor Game Of Thrones-fans hem zullen missen
20 foto's van Peter Dinklage waardoor Game Of Thrones-fans hem zullen missen
Anonim

Voor Game of Thrones-fans zijn er een paar personages die absolute favorieten zijn, en Tyrion is daar zeker een van. Peter Dinklage speelde acht seizoenen de rol van Tyrion Lannister op Game of Thrones. Hij was het intelligente, geestige, tragische personage met een hart van goud … en enkele van de beste regels in de show. De laatste aflevering van Game of Thrones was de meest bekeken HBO-show aller tijden, met 13,6 miljoen kijkers.

Hoewel Peter Dinklage acteerde lang voordat hij Tyrion Lannister speelde, was dat de rol die hem op de kaart zette. Mensen werden verliefd op zijn charmante persoonlijkheid en veel Game of Thrones-fans smeekten hem om de finale van de show te overleven. Peter heeft een paar andere klassieke rollen gespeeld, waaronder de baas in Elf en Trumpkin in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian.

Hier zijn 20 foto's van Peter Dinklage waardoor Game of Thrones-fans hem zullen missen.

20 Een SAG Award winnen

Na negen jaar van zijn leven te hebben gewijd aan het spelen van Tyrion Lannister in Game of Thrones, heeft al het harde werk van Peter eindelijk zijn vruchten afgeworpen. Hij won een prijs voor Opmerkelijke Prestaties door een Mannelijke Acteur in een Dramaserie.

Tijdens zijn dankwoord maakte hij grapjes over de mensen in Noord-Ierland die de cast en crew daar zo lang lieten filmen. Hij grapte ook dat zijn 'naakt' awardbeeld eruitzag alsof het op de show had moeten staan.

19Saturday Night Live-uiterlijk

In 2016 probeerde Peter goofy comedy uit door op Saturday Night Live te verschijnen. Hij trad op samen met gastartiest Gwen Stefani. Een van de publieksfavorieten was zijn sketch met Leslie Jones, waarin hij en Leslie allebei Naked and Afraid speelden in een spin-off voor de tv-show.

18 Op de rode loper met zijn vrouw

Peter Dinklage en zijn vrouw, Erica Schmidt, kijken altijd verliefd op elke rode loper. Ze ontmoetten elkaar in het begin van de jaren 2000 en zijn sinds 2005 getrouwd. Peter zegt dat zijn vrouw zijn carrière enorm steunt en een enorme theaterliefhebber is. Voor haar is theater kunst, en theateracteren is haar favoriete vorm van acteren.

17 Zijn dochter in een kinderwagen duwen

Het lijkt erop dat Peter in zijn vrije tijd graag met zijn gezin gaat wandelen. Hij wordt vaak gezien terwijl hij door New York City loopt. Zijn dochter, wiens naam onbekend is, werd geboren in 2011. Lange tijd deden geruchten de ronde dat zijn dochter Zelig heette, maar Peter bevestigde dat het gerucht niet waar is.

16Game of Thrones seizoen één

Voor Game of Thrones-megafans die fans waren van de epische fantasy-romanserie A Song of Fire and Ice (A Game of Thrones was de eerste roman in de serie), was kijken een van de meest opwindende aspecten van de show de personages komen tot leven op tv.

Tyrion Lannister was geen uitzondering. Fans waren opgetogen om te zien hoe zijn personage in seizoen één verscheen, zo vurig, geestig en vriendelijk als ze wilden dat hij was.

15 Achter de schermen met Lena Headey

Elke fan van een tv-show vindt het heerlijk om zijn favoriete sterren in het echt te zien met elkaar omgaan, zowel achter de schermen als daarbuiten. Het is vooral vertederend voor Game of Thrones-fans als ze Lena Headey en Peter Dinklage met elkaar zien knuffelen op Comic-Con. Dit komt omdat hun personages in de show elkaar totaal verachten.

14Ik denk dat we nu alleen zijn Film

In 2018 speelde Peter Dinklage in een kleine film genaamd I Think We're Alone Now. De film gaat over een post-apocalyptische stad waar het personage van Peter Dinklage, Del, woont. Elle Fanning speelde naast Peter in de film, als een andere overlevende van de apocalyps. I Think We're Alone Now kreeg maar 63 procent op Rotten Tomatoes.

13 Verjaardagsbericht voor Emilia Clarke

"De moeder van draken" of "Khaleesi" of "Daenerys", was een van de meest populaire en gemakkelijk herkenbare personages in Game of Thrones. Fans waren verheugd om haar karakter en Tyrion in de laatste twee seizoenen te zien samenwerken. Peter tweette deze foto van Emilia ter ere van haar verjaardag in oktober 2018.

12 Lannister broers en zussen

Deze foto toont nog een kijkje achter de schermen in het leven van de Lannister-zussen, terwijl de camera's niet draaien. In een van de eerdere seizoenen lachten Peter Dinklage, Lena Headey en Nikolaj Coster-Waldau samen. Dit was voordat (SPOILER ALERT) Cersei krankzinnig werd en van Jaime zijn hand werd afgehakt.

11 Zijn dochter op een schommel duwen

Op een vroege foto uit 2011 of 2012 werd Peter gezien terwijl hij zijn eerstgeborene op een schommel duwde. Hoewel haar naam onbekend blijft, heeft Peter bevestigd dat ze inderdaad een meisje is. Zijn tweede kind, geboren in 2017, is zelden in het openbaar te zien en zowel de naam als het geslacht van het kind moeten nog worden bevestigd. De meeste mensen denken dat het een jongen is.

10 Filmpauze met co-sterren

Co-sterren Emilia Clarke, Conleth Hill en Peter Dinklage namen een pauze van het filmen om te genieten van voetbalplezier. Ze brachten een middag samen door in de VIP-box, in 2016, bij de wedstrijd Sevilla vs Barcelona in Sevilla, Spanje. Ze namen deze schattige selfie om de gelegenheid vast te leggen en droegen zelfs kleding met Sevilla-thema.

9 Scooten met zijn dochter

De dochter van Peter Dinklage, nu veel ouder, is een paar keer gespot in verschillende steden met haar beroemde vader. Hier zie je ze op een scooter rijden, met haar vader op sleeptouw, door de straten van de stad. Ze turen allebei naar de toeschouwers, waarschijnlijk omdat camera's hun kant op worden gericht. Omdat ze een rugzak had, is het mogelijk dat Peter haar naar school bracht.

8 Het dynamische duo

Toen Tyrion Lannister uiteindelijk (SPOILER ALERT) samenwerkte met de moeder der draken aan het einde van Game of Thrones, waren fans opgetogen om de twee eindelijk samen te zien… maar dat gold ook voor de acteurs.

Peter en Emilia zeiden allebei dat het spannend was om eindelijk met elkaar te kunnen samenwerken, omdat ze elkaar al zo lang kennen. Daarvoor hadden ze nooit met elkaar samengewerkt. Peter gaf toe dat de één-op-één dialoogscènes zijn favoriet waren in de show.

7 Slenteren in de stad

Toen de dochter van Peter en Erica in 2011 werd geboren, begon paparazzi ze meteen te fotograferen tijdens gezinswandelingen. Soms brachten de ouders zelfs de gezinshond mee. Deze foto laat zien wat een charmante vader Peter is als hij met zijn jonge dochter aan het dollen is en haar aan het lachen probeert te maken.

6 "Ik drink en ik weet dingen"

Een van Tyrion's meest memorabele regels (en een van de meest geciteerde uitdrukkingen uit de show) was Tyrion's zin: "Ik drink en ik weet dingen." Het is een lijn die het hele karakter van Tyrion Lannister belichaamt, en het werd ook briljant geleverd door Peter. Er zijn nu tonnen T-shirts en merchandise gemaakt met die lijn.

5 Tyrion en Shae

Er waren veel geweldige romances in Game of Thrones - sommigen van hen lieten ons verbijsterd achter door liefde, terwijl anderen de harten van fans braken. Tyrion en Shae ontmoetten elkaar voor het eerst in seizoen één van Game of Thrones en hun toekomstige romance was gemakkelijk te begrijpen. Voor fans die het (SPOILER ALERT) tragische lot van Shae kennen, is het bitterzoete nostalgie om terug te kijken naar hun vroege foto's.

4 Baby Peter Dinklage

Peter Dinklage is nu misschien een beroemde acteur, maar hij maakte, net als elke andere tiener, verschillende stijlkeuzes en kapsels door. Op een gegeven moment, op de middelbare school, had hij zelfs een harder. Hij ging naar de middelbare school op de Delbarton School, een katholieke jongensschool in New Jersey, zijn thuisstaat.

3 Die plechtige blikken

Peter Dinklage staat bekend om zijn sombere gezicht en vriendelijke ogen. In het echte leven, en als zijn personages, neemt hij vaak een bescheiden, verlegen houding aan. Tyrion is een uitstekend voorbeeld van een personage dat schijnbaar oprechte onverschilligheid toont en tegelijkertijd het grootste mededogen voelt. Foto's als deze herinneren fans alleen maar aan Peter's oogverblindende acteercapaciteiten.

2 Een Emmy winnen

In 2018 won Peter Dinklage een Emmy Award voor Outstanding Supporting Actor in a Drama Series. Een Emmy is (natuurlijk) een van de hoogste onderscheidingen die een acteur op televisie kan ontvangen, en Peter zag er buitengewoon nederig uit dat hij had gewonnen. Hij noemde zijn Lannister-broer op het scherm in zijn dankwoord.

1 Seizoen Acht Promo

Toen de premièredatum van 14 april werd onthuld voor het laatste seizoen van Game of Thrones, keken fans reikhalzend uit naar wie de Iron Throne zou innemen. Deze promotieposters voor de finale werden uitgebracht met elk personage op de troon. Tyrion-fans moesten van deze specifieke poster houden.

Aanbevolen: