Aaron Paul praat over het maken van topgeheime 'El Camino: A Breaking Bad Movie

Aaron Paul praat over het maken van topgeheime 'El Camino: A Breaking Bad Movie
Aaron Paul praat over het maken van topgeheime 'El Camino: A Breaking Bad Movie
Anonim

De langverwachte El Camino: A Breaking Bad Movie komt vrijdag uit op Netflix en in geselecteerde theaters in het hele land. In de film, die werd opgenomen als een uiterst geheim project, speelt Aaron Paul de hoofdrol als de lankmoedige meth-dealer Jesse Pinkman.

De acteur bespreekt onlangs hoe het was om het project geheim te houden, en vergelijkt het met het werken aan een Star Wars-film. "Toen we buiten op openbare plaatsen fotografeerden, lieten ze ons deze hilarisch ogende mantels dragen. Ik dacht persoonlijk dat het veel meer aandacht op ons vestigde, maar het was eigenlijk veel gemakkelijker dan ik dacht dat het zou zijn. hebben helemaal geen probleem met paparazzi; niemand wist dat dit gebeurde ", zegt hij over de geheime shoot in New Mexico in 2018.

Breaking Bad-maker Vince Gilligan was onvermurwbaar om de film geheim te houden. El Camino gaat verder waar de veelgeprezen, bekroonde serie ophield. In de Breaking Bad-finale wordt scheikundeleraar die drugsbaron W alter White (Bryan Cranston) is geworden, dood aangetroffen na een vuurgevecht met blanke supremacisten. Jesse weet ondertussen te ontsnappen in een geleende Chevrolet El Camino uit 1978.

Toen de serie eindigde, had Gilligan het gevoel dat hij de personages had afgesloten, aangezien W alter een lange, maar uiteindelijk dodelijke vorm van longkanker had overleefd en Jesse naar vermoedelijk een nieuw leven ver van Albuquerque vluchtte. Maar naarmate de tijd verstreek, vroeg Gilligan zich af waar Jesse misschien heen was gegaan. 'Hoe zou hij daar precies uit zijn gekomen? Is hij een kilometer of twee verderop door de politie gepakt?' zegt Gilligan. "Dat, in combinatie met mijn verlangen om weer met Aaron samen te werken, deed me denken dat er misschien meer verhalen te vertellen zijn. Het was geen gevoel van onvolledigheid, maar eerder een verlangen om te zien wat er daarna gebeurde."

Gilligan besprak in de zomer van 2018 met Paul de mogelijkheid van een vervolg, en de acteur zei meteen ja. De twee besloten uiteindelijk het lot van Jesse aan te pakken in een twee uur durende film voor Netflix, waar Breaking Bad beschikbaar was voor streaming sinds de serie de zes jaar op AMC beëindigde. Paul zegt dat hij geen twijfels had om terug te keren. "Vince gaf me een carrière en ik vertrouw hem als verhalenverteller. Hij heeft een erfenis hoog te houden met Breaking Bad en heeft de landing op die show genageld - hij is de laatste persoon die dat wil verknoeien. Als hij een verhaal gaat vertellen, het wordt verdomd geweldig."

Hoewel er niet veel bekend is over de plot van El Camino, behalve dat het Jesse's reis na de dood van W alt volgt, geeft de trailer wel aan dat de film Jesse's weg naar verlossing zal behandelen, evenals zijn onvermijdelijke confrontatie met zijn voormalige drugsdealers. "Hij heeft zeker een aantal slechte dingen gedaan in zijn leven, maar in de kern van hem is er een goede man die wanhopig probeert zichzelf te vinden en vrijheid te vinden", zegt Paul.

Fans, die graag wilden zien waar Jesse terechtkwam, schreeuwen al om meer films, een idee dat Gilligan niet volledig heeft verworpen. "Het was een verrassend leuk universum om al die jaren te bewonen, gezien hoe donker het onderwerp is, maar dit zou wel eens het einde kunnen zijn. Hoewel ik niet wil beweren dat ik absoluut ja of nee zeg, is dit omdat ik het zelf niet zeker weet, "zegt hij.

Aanbevolen: