Netflix zal in 2020 meer dan $ 17 miljard uitgeven aan shows en films

Inhoudsopgave:

Netflix zal in 2020 meer dan $ 17 miljard uitgeven aan shows en films
Netflix zal in 2020 meer dan $ 17 miljard uitgeven aan shows en films
Anonim

Geen enkel ander streamingplatform besteedt ergens in de buurt van dit aantal.

Met de veelheid aan concurrenten die proberen de volgende Netflix-killer te worden, zoals Disney+, HBO, Apple TV+, Hulu, Peacock… Netflix besteedt veel geld om ervoor te zorgen dat ze hun status als marktleiders in deze industrie lang behouden tijd om te komen.

Vorig jaar hadden ze slechts $ 2 miljard dollar minder geïnvesteerd dan het budget van 2020, en het resulteerde in een record van 802 uur aan originele inhoud op de service.

We zagen nieuwe toevoegingen zoals The Witcher, die zelfs de verkoop van de game The Witcher 3: Wild Hunt hielpen verhogen. Dit resulteerde in het grootste spelersbestand voor de game-saga sinds het vijf jaar geleden begon.

Een groot deel van dat geld is bedoeld om meer originele inhoud te creëren, waaronder een deal met Nickelodeon, die velen zien als een manier om te concurreren met Disney+ voor klassiekers uit de jaren 90 en nieuwe originele tv, allemaal exclusief voor Netflix.

Een andere schijnbaar briljante zet van Netflix is het ondertekenen van een meerjarige deal met Game of Thrones-showrunners en schrijvers David Benioff en D. B. Weiss, die de deal hebben aangenomen nadat ze waren weggelokt uit een Star Wars-trilogie waaraan ze hebben gewerkt. Vreemd hoe ze Game of Thrones vroeg afmaakten om met Disney samen te werken, maar om zo snel over te schakelen naar Netflix…

GERELATEERD: Waarom House of Dragon? en wat te verwachten van de GOT Spin-Off

Misschien hebben ze het juiste idee, Netflix geeft tenslotte acht keer meer uit dan de meeste andere concurrenten, en meer dan ze allemaal bij elkaar. Disney geeft in 2020 maar liefst $ 2 miljard uit aan Disney Plus-content, en aangezien Amazon zijn budget voor 2020 nog niet heeft aangekondigd, kunnen we iets verwachten dat in de buurt komt van de $ 7 miljard die ze vorig jaar aan Prime Video hebben uitgegeven.

Waarom grote uitgaven aan inhoud voor hen zullen werken

Je herinnert je misschien het oude gezegde: inhoud is koning. Netflix domineert online streaming sinds het meer dan tien jaar geleden pionierde, en het is veranderd in een krachtpatser voor inhoud. Ze doen er alles aan om aan de top te blijven, meer kijkers te trekken en hen geïnteresseerd te houden, zelfs met bedrijven als Apple en Disney die een uitdaging dreigen te vormen, ze zijn nog lang niet in de buurt van de grootste concurrent van Netflix, Amazon. Prime.

Dat klopt, Netflix heeft een groeiend aantal van 158 miljoen abonnees, vergeleken met Amazon, dat net geen 100 miljoen heeft. Ze hebben geweldige vooruitgang geboekt in internationale markten, in heel Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Ze werken ook aan 130 seizoenen originele content in de lokale taal voor deze markten.

Content is King

Netflix wist al vroeg: als online streaming het zo goed doet, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat mediagiganten hun eigen service creëren, en dat zou betekenen dat ze hun voorsprong verliezen. Dus hoewel ze pas begonnen als contentdistributeurs, duurde het niet lang voordat ze hun eigen films en shows begonnen te produceren.

Netflix wist dat Disney en Warner Media hun inhoud van Netflix zouden gaan verwijderen om op hun eigen platform te streamen, dus bouwden ze hun bibliotheek met originele inhoud. In plaats van meer te betalen voor oude shows zoals Friends of The Office, wilden ze hun eigen blockbusters maken. Ze blijven licentiekosten betalen voor oude shows zoals Seinfeld, omdat ze begrijpen dat veel mensen hun favoriete shows en films willen streamen, maar de intentie om hun kijkers kwaliteitsinhoud te blijven bieden voor verschillende soorten tv- en filmgenres blijft hun sterke punt.

Dit is ook niet zonder resultaat: in 2019, met de nieuwe golf van de originele programmering, heeft het aantal Oscar- en Golden Globe-nominaties verdiend door Netflix aangetoond dat het netwerk in staat is om hoogwaardige inhoud te produceren.

Netflix's hoge kosten betekenen dat ze geld verliezen, en de verwachting is dat dit nog een paar jaar zo zal blijven. In 2020 zouden echter enkele verbeteringen moeten worden aangebracht, allemaal dankzij een hogere operationele marge van 13% in 2019 naar 16% in 2020. Hun contentcreatie zou hen enorme winsten en zelfs hogere marges moeten opleveren op internationale markten en ook uit de VS. Dit is al het geval in Latijns-Amerika, ondanks hun lagere prijzen daar.

Het is niet gemakkelijk om nummer één te blijven, er zijn veel haaien in de zee, dus we verwachten geen soepele vaart voor Netflix, vooral niet met variabelen uit de aandelenmarkt. Maar het lijdt geen twijfel dat ze met hun streven naar originele programmering, samen met een enorm abonneebestand en een steeds groeiende aanwezigheid op het internationale toneel, de concurrentie in ieder geval in de nabije toekomst ver voor zullen zijn. Op basis van wat we hebben gezien, zullen ze hun abonneebestand verder uitbreiden en in staat zijn om te concurreren met prijzen en uiteindelijk meer inkomsten te genereren.

Aanbevolen: