10 dingen die je niet wist over Fear The Walking Dead's Morgan, Lennie James

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over Fear The Walking Dead's Morgan, Lennie James
10 dingen die je niet wist over Fear The Walking Dead's Morgan, Lennie James
Anonim

De Britse acteur Lennie James is een multi-getalenteerde 55-jarige die niet alleen acteert, maar ook scenarioschrijver en toneelschrijver is.

Getrouwd met zijn vrouw Giselle Glasman, met wie hij drie kinderen deelt, wonen ze in Los Angeles, hoewel hij nog steeds sterke banden heeft met zijn thuisland Engeland.

Ondanks het verkrijgen van wereldwijde erkenning voor zijn rol als fan-favoriet Morgan Jones in The Walking Dead, en nu de spin-off, Fear the Walking Dead, is James tot nu toe in meer dan 20 films verschenen. In feite is er nogal wat dat zelfs die-hard fans misschien niet weten over de oude acteur.

10 Hij zat vast

lennie james snatch
lennie james snatch

Fans herkennen James waarschijnlijk van zijn rol in de film Blade Runner 2049 uit 2017, maar velen realiseren zich misschien niet dat hij in een andere zeer populaire film zat: Snatch.

In de film uit 2000, met Hollywood-zwaargewichten als Brad Pitt, Jason Statham en Benicio Del Toro, speelde James Sol, een personage met de hoogste snavel. Hij was een kleine crimineel die samenwerkte met Vinny, die was ingehuurd door een ex-KGB-agent genaamd Boris the Blade om Franky 'Four-Fingers' te vermoorden. (Del Toro).

9 Hij groeide op in de pleegzorg

Morgan Jones is bang dat de wandelende doden alleen zitten
Morgan Jones is bang dat de wandelende doden alleen zitten

James heeft een behoorlijk triest jeugdverhaal. Hij werd geboren in Nottingham, maar toen zijn moeder stierf toen hij nog maar 10 was, besloot hij in een kindertehuis te gaan wonen in plaats van in de VS bij een familielid.

Hij en zijn oudere broer Kester hebben acht jaar in een pleeggezin gewoond en uiteindelijk werd hij officieel geadopteerd door zijn pleegouder.

8 Hij was een pooier in HBO's Hung

lennie james hing
lennie james hing

Herinner je je de HBO-komedie Hung nog? De show was eigenlijk best grappig en misschien zijn tijd te ver vooruit. In de hoofdrol Thomas Jane als Ray, een ongelukkige gescheiden vrouw en leraar die besloot zichzelf te prostitueren met vrouwen aan de zijkant om de eindjes aan elkaar te knopen.

James verscheen als het personage van Charlie, een pooier en mentor van Tanya, Ray's vriend die de kneepjes van het vak wilde leren en als zijn pooier wilde werken. Hij was een terugkerend personage in seizoen twee en drie, die verscheen in 14 afleveringen van de show, die werd uitgezonden van 2010-2011.

7 Vroege fans wisten niet dat hij Brits is

Morgan Jones vreest de wandelende doden - met nick
Morgan Jones vreest de wandelende doden - met nick

Natuurlijk weten die-hard fans van The Walking Dead, en nu Fear the Walking Dead, heel goed dat James Brits is en zijn accent vaak heeft gehoord in interviews. Maar omdat James geen enorm succes was in de VS toen hij voor het eerst in de show verscheen, en de meeste van zijn bijrollen hem een nep Amerikaans accent zagen gebruiken, wisten veel mensen zijn afkomst niet.

Nadat James voor het eerst in de after-show talkshow Talking Dead verscheen, begon de hashtag morganisbritish echter een trend te worden op Twitter. Aan het einde had een uitroepteken moeten staan, want veel fans waren geschokt toen ze zijn echte stem voor het eerst hoorden.

6 Zijn favoriete show is Hill Street Blues

Hill Street Blues
Hill Street Blues

James heeft Hill Street Blues niet alleen genoemd als zijn favoriete tv-show aller tijden, maar hij heeft ook het politiedrama uit de jaren 80 gecrediteerd als degene die alle andere shows met een soortgelijk thema inspireerde.

In een interview met de Daily Express noemde James Hill Street Blues de 'Muhammad Ali of Pele van de televisieshows'.

5 Hij schreef een autobiografische tv-film

lennie james stormschade
lennie james stormschade

James deelt iets gemeen met een andere persoon uit de The Walking Dead-familie, Samantha Morton. Ze maakte een autobiografische film genaamd The Unloved over haar tijd doorgebracht in pleeggezinnen als kind. Op dezelfde manier schreef James in 2000 ook een autobiografische tv-film genaamd Storm Damage, ook gebaseerd op zijn eigen leven en tijd in een pleeggezin.

Storm Damage, dat werd genomineerd voor een British Academy Television Award voor beste dramaserie, gaat over een leraar die teruggaat naar het pleeggezin waar hij als kind woonde om anderen te helpen die daar nu zijn. James deed hetzelfde toen hij volwassen was.

4 Hij ontmoette zijn vrouw toen hij 18 was

Morgan Jones is bang voor slechte beslissingen van de wandelende doden
Morgan Jones is bang voor slechte beslissingen van de wandelende doden

James' liefdesverhaal zou zo uit een romantische komedie kunnen komen. Hij ontmoette zijn vrouw Gisele toen ze allebei net 18 jaar oud waren en naar een jeugdtheater gingen. Hun eerste kus was in de oefenruimte. "Ik ben nog nooit zo bang geweest om iemand te kussen", vertelde hij aan The Guardian, "en ik ben nog nooit zo blij geweest toen ik het deed."

Vandaag blijft het paar samen en hebben ze samen drie dochters, waaronder een tweeling. Ze heeft één acteerwaarde op haar naam staan, in een tv-serie uit 1988, een scenario. Er is niet veel anders over haar bekend.

3 Hij kan snel een Rubiks kubus maken

Rubiks kubus
Rubiks kubus

In hetzelfde interview met The Guardian onthulde James een interessant geheim over zichzelf: hij beweerde de Rubik's Cube-puzzel in minder dan een minuut te kunnen maken.

Hij voegt zich bij andere beroemdheden die beweren hetzelfde te kunnen, van wie sommigen hebben laten zien hoe goed ze zijn in het oplossen van de moeilijke puzzel voor de camera. James bevindt zich in goed gezelschap met anderen zoals Will Smith, Justin Bieber en Chris Pratt, die ook zeggen dat ze Rubik's Cube-professionals zijn.

2 Hij had andere carrièreambities

Morgan Jones is bang voor de wandelende dode lift
Morgan Jones is bang voor de wandelende dode lift

Terwijl James zijn weg naar het theater vond na het volgen van een meisje waarin hij geïnteresseerd was, was acteren aanvankelijk niet zijn passie en een carrièrepad waarin hij geïnteresseerd was. Hij streefde er eigenlijk als tiener naar om een professionele rugbyspeler te worden.

Acteren is ook niet de enige baan die hij tijdens zijn werkzame leven heeft gehad. James werkte ooit voor de Britse regering bij de sociale zekerheid. Hij stopte toen een zakenreis van drie weken hem ervan zou hebben weerhouden om 's avonds voor een toneelstuk te repeteren.

1 Hij kan het haar van zwarte meisjes

Morgan Jones is bang dat de wandelende doden alleen lopen
Morgan Jones is bang dat de wandelende doden alleen lopen

Reken maar op het feit dat hij drie dochters heeft, maar James heeft veel ervaring in het omgaan met zwarte meisjes en hun unieke haar. Gezien dit, zegt hij dat hij zowat elke stijl kan doen voor het haar van een zwart meisje.

Dit omvat vlechten, cornrows, extensions en zigzaglijnen, evenals wassen en hydrateren. Misschien als het acteren niet lukt, zou James heel goed een succesvolle carrière als haarstylist kunnen nastreven.

Aanbevolen: