Hoe Sheldon Cooper Nerdy de 'New Cool' maakte

Inhoudsopgave:

Hoe Sheldon Cooper Nerdy de 'New Cool' maakte
Hoe Sheldon Cooper Nerdy de 'New Cool' maakte
Anonim

Het nerdy, onhandige personage van Sheldon Cooper in The Big Bang Theory is mogelijk een van de meest geliefde personages uit de serie.

Sheldon is zo slim dat hij waarschijnlijk zijn eigen deeltjesversneller zou kunnen bouwen, maar hij kan geen automatische auto besturen. Het is zijn complexiteit, zijn kwetsbaarheid en zijn pogingen om te gaan met een wereld die hem (noch hem, hen) niet helemaal begrijpt, waardoor kijkers meer van hem gaan houden. Op zijn eigen eigenzinnige manier is het personage er ook in geslaagd om nerdigheid om te vormen tot iets van het nieuwe 'cool'.

10 Zijn karakter is goed gecast

Afbeelding
Afbeelding

Jim Parsons weet de onhandige, afstandelijke Sheldon Cooper met zo'n finesse voor zich te winnen, er wordt gezegd dat seriemaker Chuck Lorre hem, toen hij auditie deed, hem vroeg om meteen terug te komen voor een tweede toevoeging.

Hij wilde er zeker van zijn dat Jim net zo slim was als hij aanvankelijk leek… wat hij ook was. Hij werd meteen gecast als de formidabele Sheldon Cooper en heeft nooit meer achterom gekeken.

9 Hij is op zijn eigen golflengte

Mayim Bialik houdt Jim Parsons vast in The Big Bang Theory
Mayim Bialik houdt Jim Parsons vast in The Big Bang Theory

Net als alle 'coole' karakters, is Sheldon zeker uit een andere stof gesneden. Sommige van zijn overpeinzingen suggereren niet alleen superieure denkprocessen, maar volledig unieke.

In de serie, The Griffin Equivalency, zei Leonard bijvoorbeeld tegen Sheldon en Howard dat het hen niet zou doden om nieuwe mensen te ontmoeten. Sheldons reactie was dat het hen misschien zou doden… aangezien deze nieuwe mensen dragers zouden kunnen zijn van ongebruikelijke ziekteverwekkers, en misschien zelfs moordenaars zijn!

8 Hij is super grappig

Mayim Bialik naast Jim Parsons op The Big Bang Theory
Mayim Bialik naast Jim Parsons op The Big Bang Theory

Natuurlijk, Sheldon probeert niet grappig te zijn, maar anderen aan het lachen maken en anderen amuseren is voor hem vanzelfsprekend (zoals het geval is met alle coole mensen). Zijn denkprocessen en unieke persoonlijke instelling maken hem zo'n hilarisch personage om naar te kijken. Maar kijkers houden van hem vanwege de lach die hij naar de show brengt en de glimlach die hij oproept door zijn oprecht intelligente uitleg van het leven zoals wij het kennen.

Jim Parsons brengt zeker een gedenkwaardig personage tot leven door zijn werk als Sheldon Cooper.

7 Hij spreekt zijn mening

Sheldon Cooper speelt de Theremin
Sheldon Cooper speelt de Theremin

Wie zou er geen cent geven voor de gedachten van Sheldon Cooper? Het karakter van Sheldon is niet alleen interessant, maar hij zegt ook wat velen van ons nooit zouden durven zeggen, en het wordt allemaal gedaan in naam van de hoogste intelligentie. Simpel gezegd, Sheldon spreekt zijn mening uit… en het is nogal een mening om te spreken. Hij is nooit bang om zijn gedachten te delen. Zijn grote mond is een van de redenen waarom hij zo cool is, omdat hij er altijd in slaagt om citaten en tot nadenken stemmende nuances te spuien, die de aandacht van anderen trekken.

6 Hij is meer dan interessant

Sheldon Cooper
Sheldon Cooper

Een van de bepalende factoren van coolheid is het vermogen om interesse te wekken, en Sheldon Cooper is altijd interessant. 73 is bijvoorbeeld zijn favoriete getal. Het is het 21e priemgetal, en het gevolg daarvan, 37. Wie denkt er zelfs maar aan dat soort dingen? Sheldon Cooper wel. Bovendien kunnen de meeste van Sheldons gekste beweringen door wetenschappers worden bewezen. Dit maakt Sheldons wetenschappelijke overpeinzingen des te interessanter, wetende dat ze worden ondersteund door wetenschappelijke feiten.

5 Hij is dubbel zo cool

Sheldon Cooper wordt gek
Sheldon Cooper wordt gek

Natuurlijk is Sheldon Cooper uniek in zijn soort en deze uniciteit is een essentieel onderdeel van cool zijn. Het is echter mogelijk dat kijkers zich er niet van bewust zijn dat hij een van een tweeling is. Hij en zus Missy werden in 1980 geboren uit George en Mary Cooper, zo zegt het script van de serie. Je kunt je niet voorstellen hoe het zou zijn om 'twee Sheldons' in één kamer te hebben - maar kijkers zijn zich er terdege van bewust dat Sheldon dubbel zoveel amusement en koelte is, en twee keer zoveel lacht op de The Big Bang Theory-set (tweeling, of geen tweeling).

4 King Of Noogies And Wedgies

Afbeelding
Afbeelding

Laten we eerlijk zijn, Sheldon Cooper is een soort overlevende en zijn moed in het bestrijden van pestkoppen en sceptici maakt hem op zijn eigen manier cool. Hij heeft zijn behoorlijke portie noogies en wedgies getrotseerd - allemaal een essentieel onderdeel van het pesten dat onvermijdelijk optreedt wanneer iemand uiterst intelligent is, zoals hij zichzelf beschouwt.

Als iemand die veel pestincidenten in zijn jeugd heeft overleefd, is hij absoluut een overwinnaar.

3 Hij is zelfverzekerd

Sheldon Cooper
Sheldon Cooper

Zelfverzekerd zijn komt met het territorium als je cool bent en Sheldon Cooper zelfvertrouwen naar een nieuw niveau tilt. Hoe onhandig hij ook is, Sheldon heeft ook veel vertrouwen. Hij is comfortabel met het feit dat hij intelligent is en is niet bang om deze extreme intelligentie te tonen, zonder in zijn schoenen te trillen. Hij moedigt degenen die zichzelf anders als nerds zouden beschouwen aan om hun slimheid als een trofee te laten zien en niet weg te stoppen.

2 Hij herdefinieert wat 'cool' is

Afbeelding
Afbeelding

Het karakter van Sheldon Cooper tilt niet alleen coolheid naar een heel nieuw niveau - hij herdefinieert de kijk van kijkers op cool. Zijn sociale onbekwaamheid betekent dat hij niet altijd de meest benaderbare karakters van de serie is, en hij worstelt om emotioneel met andere mensen om te gaan. Deze sociale afstandelijkheid voegt echter nieuwe dimensies toe aan zijn eigenzinnige koelbloedigheid, door de perceptie van zijn 'onaanraakbare' façade te versterken. Zijn keuze van outfits voegt ook een coole kwaliteit toe aan voorheen nerdy onderwerpen. Hij heeft bijvoorbeeld een shirt met een tv-testpatroon erop en draagt jongensachtige superheldinsignes en shirts met geeky-wetenschappelijke symbolen.

1 Hij is een trouwe vriend

De bende die in het appartement eet
De bende die in het appartement eet

Sheldon is misschien wat aan de excentrieke kant. Hij kan soms ook afstandelijk en onvriendelijk zijn. Hij heeft ook geen flauw benul als het gaat om maatschappelijke nuances. Hij is echter loyaal aan zijn bemanning en dit maakt hem helemaal cool.

Hij heeft ook een zwak voor Penny, en hoewel hij dit niet op een conventionele manier laat zien, is het duidelijk in zijn eigenzinnige overpeinzingen en gebaren. Hij toont liefde op zijn eigen manier en is een goede vriend, ook al ziet hij zichzelf als iets superieur aan de rest van de bende.

Aanbevolen: