Meryl Streep's 10 best verdienende films gerangschikt

Inhoudsopgave:

Meryl Streep's 10 best verdienende films gerangschikt
Meryl Streep's 10 best verdienende films gerangschikt
Anonim

In Hollywood is actrice Meryl Streep niet alleen een icoon. Ze is zo'n beetje een etablissement op zichzelf. Als de meest Oscar-genomineerde acteur aller tijden, is Streep toevallig ook een van de Oscar-winnende actrices die we in Ravenklauw zouden sorteren. Na het afronden van haar studie aan Vassar College en Yale, ging Streep zonder aarzelen haar acteerdromen na. En vandaag, na het leveren van verschillende veelgeprezen optredens, geloven velen dat Streep misschien wel de beste actrice van haar generatie is.

Ondertussen lijkt het erop dat Streep ook een bewezen vermogen heeft om films om te zetten in kaskrakers. Kijk maar naar haar 10 best verdienende films tot nu toe:

10 Lemony Snicket's Een reeks ongelukkige gebeurtenissen

Een scène uit A Series Of Unfortunate Events van Lemony Snicket
Een scène uit A Series Of Unfortunate Events van Lemony Snicket

Naast Streep, bevat deze film uit 2004 ook ervaren acteurs zoals Jude Law en Jim Carrey als het titulaire personage. In de film speelt Streep tante Josephine die een aangewezen voogd is van de verweesde Baudelaire-kinderen. Aan het einde van zijn theatrale run verdiende de film naar schatting $ 212,96 miljoen aan de internationale kassa. Ondertussen, als je geen genoeg kunt krijgen van Lemony Snicket, kun je altijd herhalingen doen van de Netflix-serie Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, met Neil Patrick Harris in de hoofdrol.

9 Into The Woods

Meryl Streep het bos in
Meryl Streep het bos in

Into the Woods is een fantasiefilm die een nogal moderne kijk biedt op verschillende klassieke sprookjes. In het bijzonder die met leidende vrouwelijke personages in nood. In deze film uit 2014 leeft Assepoester (gespeeld door Anna Kendrick) in hetzelfde universum als Rapunzel (Mackenzie Mauzy) en Roodkapje (Lilla Crawford). Ondertussen portretteerde Streep de heks, die ook de hoofdpersoon van het verhaal is. Uiteindelijk slaagde de musical erin om meer dan $ 200 miljoen binnen te halen, wat veel is gezien het productiebudget van de film naar schatting $ 56,2 miljoen is.

8 Kleine vrouwen

Een scène uit Little Women
Een scène uit Little Women

De film uit 2019 was een langverwachte remake geregisseerd door Greta Gerwig en een van de meest interessante feiten achter de schermen over deze film is dat Streep zelf om een rol in de film vroeg omdat ze zo dol was op de boeken veel. Uiteindelijk werd ze gecast als tante March. Gerwig gutste zelfs over de veteraanactrice en vertelde Entertainment Weekly dat Streep "overbodig" is.

Little Women stond open voor lovende recensies. Het kreeg zelfs meerdere Oscarnominaties. Ondertussen verdiende het aan de kassa meer dan $ 100 miljoen op de binnenlandse markt en verdiende het wereldwijd meer dan $ 200 miljoen.

7 Het is ingewikkeld

Een scène uit It's Complicated
Een scène uit It's Complicated

It's Complicated is een romantische komedie die Streep in het middelpunt plaatst van een driehoeksverhouding tussen een ex-man en een potentiële nieuwe minnaar. In dit luchtige verhaal van Nany Meyers ziet Streep haar personage flirten en romantische ontmoetingen hebben met Alec Baldwin en Steve Martin. Ondertussen bevat de cast ook John Krasinski en op basis van alle dingen die we achter de schermen weten uit zijn films, liet Meyers hem "off-script" gaan op sommige van zijn regels. Wat betreft de kassa, deze ensemblefilm verdiende naar schatting 224,6 miljoen dollar.

6 Kunstmatige intelligentie

Een scène uit AI Artificial Intelligence
Een scène uit AI Artificial Intelligence

Deze sciencefictionfilm uit 2001 vertelt het verhaal van een robotjongen die mens wil worden zodat zijn pleegmoeder weer van hem zou houden. Streep is nogal prominent aanwezig in de film. Je zou haar echter niet kunnen zien omdat ze alleen het personage van Blue Mecha vertolkt.

Ondertussen zijn Ben Kingsley, Chris Rock en wijlen Robin Williams aangeklopt om hun stem aan deze film te geven. Tijdens zijn theatrale run verdiende de film meer dan $ 78 miljoen op de binnenlandse markt. Ondertussen haalde het wereldwijd meer dan $ 235 miljoen op.

5 Uit Afrika

Achter de schermen op de set van Out of Africa
Achter de schermen op de set van Out of Africa

Out of Africa is een van de films waar we graag naar kijken als we de ongelooflijke transformatie van Streep door de jaren heen willen bewonderen. In de film uit 1985 schittert Streep als Karen Blixen, een aristocratische vrouw die later gevoelens ontwikkelt voor een jager gespeeld door Robert Redford. Terwijl hij met de Sun-Sentinel sprak, bekende Streep dat ze een "enorme verliefdheid" op haar tegenspeler had ontwikkeld, wat het gemakkelijk maakte om een liefdesverhaal met hem te filmen. Uiteindelijk resulteerde de ongelooflijke chemie van Streep en Redford in een box office van meer dan $ 258 miljoen.

4 De duivel draagt Prada

Een scène uit The Devil Wears Prada
Een scène uit The Devil Wears Prada

In The Devil Wears Prada zien we Streep moeiteloos transformeren in de terroriserende modehoofdredacteur Miranda Priestly. Verschillende fans van de film beweerden ook dat Streeps rol deels gebaseerd was op Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour. Later vertelde Streep echter aan Indie London dat ze "helemaal niet naar Anna Wintour keek" terwijl ze haar rol vertolkte. Ondertussen onthulde ze ook dat ze gewicht verloor tijdens het maken van de film vanwege de angst die ze voelde tijdens het spelen van een schurk. Gelukkig heeft al het harde werk van Streep zijn vruchten afgeworpen. De film verdiende maar liefst $ 326,7 miljoen.

3 Mary Poppins Returns

Meryl Streep in Mary Poppins Returns
Meryl Streep in Mary Poppins Returns

In de opvolger van de Julie Andrews-klassieker uit 2018 neemt Emily Blunt de rol van het titulaire personage over. Ondertussen speelt Streep de neef van Mary Poppins, Topsy. Volgens de producent van de film stemde Streep er enthousiast mee in om deel uit te maken van de film. Tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter onthulde producer John DeLuca dat de actrice antwoordde met een e-mail waarin stond dat ze deel moest uitmaken van een film, die "hoop gaat geven". De film werd niet alleen een instant-klassieker voor de feestdagen, maar verdiende ook naar schatting $ 349,5 miljoen aan de kassa.

2 Mamma Mia! Hier gaan we weer

Meryl Streep in Mamma Mia Hier gaan we weer
Meryl Streep in Mamma Mia Hier gaan we weer

Het succes van het vervolg dat volgt op de gebeurtenissen van de film uit 2008 bewijst dat we gewoon geen genoeg kunnen krijgen van Streep als Donna. In deze film is Donna echter allang weg. Sophie van Amanda Seyfried is echter vastbesloten om het verleden van haar moeder te ontdekken terwijl ze zich ook voorbereidt op de grootse heropening van Hotel Bella Donna. Oorspronkelijk was Streep niet geïnteresseerd in het maken van de film. Toen ze echter te horen kreeg dat haar personage dood zou zijn, vertelde regisseur Ol Parker aan Insider dat Streep 'opgetogen' was. Uiteindelijk verdiende de film wereldwijd ongeveer $ 395 miljoen.

1 Mamma Mia

Een scène uit Mamma Mia
Een scène uit Mamma Mia

Het is vrij duidelijk dat Streep Mamma Mia maakt! magisch, vooral als je deze hit uit 2008 bekijkt. Terwijl ze met Good Housekeeping sprak, onthulde Streep dat haar agent aanvankelijk dacht dat ze niet geïnteresseerd zou zijn om Donna te spelen. Streep voelde echter precies het tegenovergestelde. De actrice herinnerde zich: "Ik dacht: 'Zeg ja!'" Het is maar goed dat ze dat deed, want we kunnen ons echt niet voorstellen dat iemand anders haar rol speelt. Deze musical werd ook de meest winstgevende film van Streep met een geschat totaal van $ 615,7 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: