De top 10 best verdienende sitcoms in syndicatie

Inhoudsopgave:

De top 10 best verdienende sitcoms in syndicatie
De top 10 best verdienende sitcoms in syndicatie
Anonim

Een van de beste manieren om als acteur een gestage inkomstenstroom te krijgen, is door lid te worden van een succesvolle sitcom en deze te publiceren. Een show die gesyndiceerd is geworden, stelt acteurs in staat om elk jaar enorm veel geld te verdienen zonder andere grote acteerbanen te hoeven vinden. Waarom denk je dat zoveel sitcom-acteurs ofwel nooit meer worden gezien of daarna niet meer in veel projecten verschijnen?

Sitcoms zoals Friends, Frasier en meest recentelijk Modern Family zijn enkele van de meer populaire tv-programma's geworden die in de loop der jaren zijn gesyndiceerd. Ze worden vaak na vijf uur uitgezonden, perfect voor wanneer mensen thuiskomen van hun werk of als achtergrondgeluid tijdens huishoudelijke klusjes. Als kijkers hebben we een enorm inkomen voor deze acteurs gecreëerd. Nu hoeven ze niet opnieuw te werken met alle roy alty's die ze ontvangen van hun eerdere sitcoms. Hier is een lijst van de tien best verdienende sitcoms in syndication.

2 'Seinfeld' ($3 miljoen per aflevering)

Een van de meest succesvolle sitcoms die op onze tv-schermen verscheen, is de show over niets, Seinfeld. Volgens Bezinga.com werd de show oorspronkelijk in syndication verkocht voor $ 3 miljoen per aflevering, maar het aantal kijkers was zo hoog dat het uiteindelijk zoveel meer verdiende. In april 2013 had Seinfeld alleen al een brutowinst van $ 3 miljard via syndicatie, wat neerkomt op ongeveer $ 17 miljoen per aflevering.

1 'Vrienden' ($1 miljard per jaar)

Een andere succesvolle sitcom die de afgelopen jaren een cultstatus heeft ontwikkeld, is de hit Friends uit de jaren 90. Volgens Living. ALot.com levert de serie elk jaar ongeveer $ 1 miljard aan reststoffen op. De voormalige sterren van de show ontvangen ongeveer twee procent aan residuen, wat betekent dat de cast ongeveer $ 20 miljoen verdient, alleen al van de syndicatie. Hoewel verschillende castleden, zoals Jennifer Aniston en Lisa Kudrow, blijven werken in film en tv, kunnen we gerust stellen dat dat niet nodig is.

'The Big Bang Theory' ($1,5 miljoen per aflevering)

The Big Bang Theory was in staat om een van de grootste syndicatiedeals aller tijden te ontvangen. Het netwerk TBS betaalde CBS $ 1,5 miljoen per aflevering om het gesyndiceerd te krijgen op hun netwerk. Fox-uitzending betaalde $ 500.000 voor elke aflevering. Dit bracht ze in 2010 in totaal $ 2 miljoen per aflevering op. Hoewel het onduidelijk is hoeveel de cast per aflevering verdient, ha alt Jim Parson, die Sheldon Cooper in de serie speelde, ongeveer $ 10 miljoen per jaar op aan reststoffen.

'The Simpsons' ($1 miljoen per aflevering)

De meeste shows die gesyndiceerd worden, zijn jaren eerder gestopt met het maken van afleveringen of zullen de show binnenkort beëindigen. Niet The Simpsons; deze show maakte zijn debuut in 1989 en is momenteel in zijn tweeëndertigste seizoen. The Simpsons zijn momenteel in syndication op FXX en verdienen ongeveer $ 1 miljoen per aflevering. De show heeft al meer dan 500 afleveringen gemaakt en zou mogelijk de 750 punten kunnen halen. Als dat zo is, zou The Simpsons meer dan $ 750 miljoen kunnen verdienen, waardoor het een van de grootste algemene syndicatiedeals is.

'Iedereen houdt van Raymond' ($18 miljoen per jaar)

Toen Everybody Loves Raymond van 1996 tot 2005 op tv werd uitgezonden, konden fans van de serie er geen genoeg van krijgen. De serie ontving geweldige recensies en topscores tijdens de uitzending. Nadat de show 15 jaar uit de lucht is geweest, kijken fans nog steeds naar de iconische serie. Omdat de show op veel netwerken is uitgezonden, verdienen de acteurs in de show een aardige cent aan restanten. Ray Romano verdient zelfs $ 18 miljoen per jaar aan de herhalingen.

'Fraiser' ($13 miljoen per jaar)

Frasier was van het begin van de jaren '90 tot het begin van de jaren 2000 gedurende tientallen seizoenen op het netwerk NBC. Hoewel het niet bekend is hoeveel de andere netwerken hebben betaald voor de syndicatie van de show, verdient Kelsey Grammer, de hoofdrolspeler in de show, meer dan $ 13 miljoen per jaar alleen in syndicaties en herhalingen.

'The Sopranos' ($200 miljoen aflevering)

Slechts twee jaar voordat The Sopranos zijn achtjarige looptijd beëindigde, sloot de populaire dramaserie een syndicatiedeal van $ 200 miljoen. De show liep op HBO gedurende de acht jaar dat de serie in de lucht was, maar werd later ook herhaald op A&E, meldde The Guardian.

'Modern Family' ($ 1,4 miljoen per aflevering)

De populaire ABC-sitcom Modern Family is een van de nieuwere, meer populaire sitcoms voor hot syndication. In 2013 sloot ABC een syndicatiedeal met USA Network, maar het bedrag werd nooit vrijgegeven, meldt The Hollywood Reporter. Hoewel velen geloven dat de deal ergens tussen de $ 10 miljoen was. Van TBS ha alt de show echter ongeveer $ 1,4 miljoen per aflevering binnen.

'Getrouwd… met kinderen' ($10 miljoen per jaar)

Married…with Children heeft zijn herhalingen op verschillende netwerken uitgezonden sinds het in 1987 op Fox debuteerde. Ed O'Neil, die de hoofdrol speelde, Al Bundy, verdient ongeveer $ 10 miljoen alleen in restanten. David Faustino, die Bud in de serie speelde, zei echter dat ze "allemaal genaaid werden omdat Fox op dat moment geen netwerk was." De show verdiende miljarden dollars, maar de cast "heeft daar niet echt iets van meegekregen."

'Family Guy' ($ 1o miljoen per jaar)

Een andere langlopende animatieserie die op veel netwerken is gesyndiceerd, is Family Guy. De acteurs maken een behoorlijke controle en aflevering met Alex Borenstein, die Lois Griffen inspreekt, verdient ongeveer $ 225.000 voor elke nieuwe aflevering. Haar contract geeft haar echter ook tot $ 10 miljoen voor herhalingen.

Aanbevolen: