15 best verdienende Disney-films, officieel gerangschikt

Inhoudsopgave:

15 best verdienende Disney-films, officieel gerangschikt
15 best verdienende Disney-films, officieel gerangschikt
Anonim

The W alt Disney Company bezit zoveel eigendommen en als zodanig zijn ze een krachtpatser als het gaat om de wereldwijde kassa. Tussen Disney Live-Action-films, Disney-animatiefilms, Pixar, Lucasfilm en Marvel is er geen gebrek aan geweldige content die miljoenen mensen naar de bioscoop drijft.

Om te voorkomen dat deze lijst wordt overspoeld door de Star Wars-franchise en Marvel's Cinematic Universe, hebben we besloten om alleen de best verdienende film van beide eigendommen op te nemen. Bovendien wordt slechts één film uit een serie vermeld, dus als er een vervolg verschijnt, betekent dit dat het zijn voorganger heeft overtroffen. Gezien deze richtlijnen is deze lijst een beetje anders dan je zou verwachten.

Blijf lezen om de 15 best verdienende Disney-films te zien, officieel gerangschikt:

15 We hebben geleerd dat onze emoties binnenstebuiten voelen ($8,5 miljoen)

Inside Out Emoties op het hoofdkantoor
Inside Out Emoties op het hoofdkantoor

Pixar's Inside Out staat op nummer 15 van de lijst van best verdienende Disney-films die $ 857, 561, 711 in de wereldwijde box office binnenhalen. De film geeft ons een kijkje in het hoofd van de 11-jarige Riley, waar we haar kernemoties ontmoeten - Vreugde, Verdriet, Woede, Walging en Angst. De film werd meteen een hit onder fans en hielp zelfs kinderpsychiaters om emoties uit te leggen aan hun jonge patiënten.

14 Mowgli moet op wilde dieren vertrouwen om hem in veiligheid te brengen in het Jungle Boek ($9,8 miljoen)

Mowgli en Baloe
Mowgli en Baloe

Jon Favreau's The Jungle Book verdiende $ 986. 854. 547 in de wereldwijde box office. De film combineert het Disney-animatieverhaal uit 1967 met het originele verhaal van Rudyard Kipling om het verhaal van Mowgli en zijn junglevrienden en -vijanden te vertellen. Door live-action te combineren met CGI-animatie, werd de film een "slaaphit" toen hij in de bioscoop verscheen.

13 Simba moet zijn grootste angsten onder ogen zien en koning worden in de geanimeerde The Lion King ($ 9,8 miljoen)

Rafiki houdt Simba vast op Pride Rock
Rafiki houdt Simba vast op Pride Rock

The Lion King is een Disney Renaissance-film, waardoor het de oudste film is die nog steeds in de top 15 van meest winstgevende Disney-films staat. De geanimeerde klassieker volgt Simba, een jonge leeuw, terwijl hij worstelt met de realiteit van het verliezen van zijn vader en het overnemen van zijn koninkrijk. De film nam $ 986, 214, 868 mee naar huis aan de wereldwijde kassa en ontving verschillende prijsnominaties voor de film en de soundtrack.

12 Een konijn en een vos moeten voorkomen dat de roofdieren wild gaan in Zootopia ($ 1 miljard)

Judy en Nick in de DMV van Zootopia
Judy en Nick in de DMV van Zootopia

W alt Disney Animation Studios vond een manier om op een kindvriendelijke manier commentaar te leveren op politieke spanningen in de wereld toen ze Zootopia in 2016 uitbrachten. De film won $ 1. 023, 784, 195 aan de wereldwijde kassa en overal werden mensen verliefd op politieagent Rabbit, Judy Hopps, en oplichtervos, Nick Wilde.

11 Alice keert terug naar Wonderland als tiener in Alice In Wonderland ($ 1 miljard)

Alice staat tussen de bloemen in Wonderland
Alice staat tussen de bloemen in Wonderland

Tim Burton veranderde Wonderland in een echte plek toen Alice In Wonderland in 2010 in de bioscoop verscheen. De film haalde $ 1.025, 491, 110 op door het verhaal te vertellen van de avonturen van tiener Alice wanneer ze terugkeert naar Wonderland. De film was zo'n hit dat het Disney ertoe bracht verschillende live-action hervertellingen van hun geanimeerde klassiekers groen licht te geven.

10 Dory herinnert zich eindelijk haar verleden bij het vinden van Dory ($ 1 miljard)

Baby Dory met haar ouders
Baby Dory met haar ouders

Finding Dory gaat verder waar Pixar's Finding Nemo ophield en vindt Nemo, Dory en Marlin die weer op avontuur gaan door de oceaan in de hoop Dory te helpen herinneren wie ze is en haar hopelijk weer in contact te brengen met haar ouders. Dit Pixar-vervolg bracht $ 1.028, 540, 889 op en versloeg zijn voorganger met $ 92 miljoen.

9 Agrabah wordt een echte plek in de live-action Aladdin ($ 1 miljard)

Aladdin en Jasmine in haar koninkrijk
Aladdin en Jasmine in haar koninkrijk

Disney-animatieklassieker Aladdin kreeg in 2019 een live-action make-over met de hulp van Guy Ritchie. De film vertelde het geliefde verhaal opnieuw, maar bevatte nieuwe elementen zoals een nieuwe ballad gezongen door prinses Jasmine. De film bracht $ 1.050, 959, 216 op voor W alt Disney Pictures, maar kreeg gemengde kritieken van critici en fans.

8 Kapitein Jack Sparrow is op de vlucht voor Davy Jones in Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest ($ 1 miljard)

Jack Sparrow vlucht weg voor gevaar op het strand
Jack Sparrow vlucht weg voor gevaar op het strand

In 2006 bracht W alt Disney Pictures Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest uit, de tweede film in de Pirates Of The Caribbean-franchise. De film concentreerde zich op Captain Jack Sparrow terwijl hij probeerde te ontsnappen aan de toorn van Davy Jones. De film bracht $ 1.066, 215, 812 op, waardoor het de meest winstgevende film van de POTC-franchise is.

7 Woody en de bende gaan op roadtrip in Toy Story 4 ($ 1 miljard)

Woody en Forky in Bonnie's kamer
Woody en Forky in Bonnie's kamer

Pixar lijkt hun geliefde Toy Story-franchise niet los te kunnen laten en de fans die nu meerdere generaties omspannen, kunnen dat ook niet. Toy Story 4 ging vorig jaar in première en verdiende maar liefst $ 1. 073, 394, 813 aan de wereldwijde kassa. De film volgt Woody terwijl hij weer contact maakt met een oude vriend en herinneringen begint op te halen aan zijn tijd met Andy.

6 Elastigirl hoopt superhelden weer goed te maken in Incredibles 2 ($ 1,2 miljard)

The Incredibles Family staat klaar om te vechten op een parkeerplaats
The Incredibles Family staat klaar om te vechten op een parkeerplaats

14 jaar na de originele film gaat Incredibles 2 verder waar de eerste film ophield. In plaats van tegen de activiteit van superhelden te zijn, merkt Elastigirl dat ze wordt opgelicht om de woordvoerster te zijn van waarom superhelden een goede zaak zijn voor het publiek. De film verdiende $ 1.242, 805, 359 aan de wereldwijde kassa, waardoor het de best verdienende Pixar-film tot nu toe is.

5 Belle wordt verliefd op een beest in Belle en het beest ($ 1,2 miljard)

Belle en het beest dansen in de balzaal
Belle en het beest dansen in de balzaal

Een andere animatieklassieker kreeg een live-actionversie toen Beauty and the Beast in 2017 in de bioscoop verscheen. De film haalde $1,263,521,126 binnen aan de wereldwijde box office, wat geweldig is gezien het een van de duurste films ooit gemaakt is. De film kreeg wat kritiek te verduren nadat werd onthuld dat LeFou gevoelens heeft voor zijn vriend Gaston.

4 Een zusterband wordt op de proef gesteld in Frozen 2 wanneer ze de waarheid over het verleden van Arendale ($1,4 miljard) moeten ontdekken

Sven, Kristoff, Elsa, Anna en Olaf staren naar een bos
Sven, Kristoff, Elsa, Anna en Olaf staren naar een bos

Hoewel het nog maar een paar maanden geleden uitkwam, heeft Frozen 2 al $1, 450, 026, 933 opgebracht aan de wereldwijde kassa. Waardoor het zijn voorganger versloeg met maar liefst $ 175 miljoen. De film volgt Elsa, Anna en hun vrienden terwijl ze zich in een betoverd bos wagen om de stem te vinden die naar Elsa roept.

3 Het is hetzelfde verhaal met nieuwe animatie in The Lion King ($ 1,6 miljard)

Mufasa praat met Simba
Mufasa praat met Simba

Na het succes van The Jungle Book werd Jon Favreau toevertrouwd om de geliefde The Lion King tot leven te brengen in een nieuwe wereld. Het is bijna onmogelijk om een live-action The Lion King te maken, dus in plaats daarvan besloot het creatieve team om de geliefde film te reanimeren met behulp van fotorealistische CGI-animatie. De verhuizing wierp zijn vruchten af, aangezien de film $1,654,735,262 opleverde aan de wereldwijde kassa, waardoor het de meest succesvolle hervertelling tot nu toe is.

2 Een nieuw tijdperk begon met Star Wars: The Force Awakens ($2 miljard)

Rey, Finn en BB8 vluchten weg van een explosie
Rey, Finn en BB8 vluchten weg van een explosie

Het geliefde Star Wars-universum begon een nieuwe trilogie toen Star Wars: The Force Awakens in 2015 in première ging. De film was meteen een hit aan de kassa en heeft tot nu toe $ 2.068, 223, 624 verdiend bij de wereldwijde box office waardoor het de best scorende Star Wars-film ooit is. De film luidde een nieuwe generatie Star Wars-helden, schurken en droids in die ons kennis lieten maken met Rey, Finn, Po, Kylo Ren en BB-8, terwijl ook de originele sterren van de franchise werden opgenomen.

1 De Avengers-franchise komt ten einde met Avengers: Endgame ($ 2,7 miljard)

Women of Avengers-eindspel klaar voor de strijd
Women of Avengers-eindspel klaar voor de strijd

Als afsluiting van de populaire Marvel Avengers-franchise, is Avengers: Endgame niet alleen de meest winstgevende Marvel-film, maar het is ook de meest winstgevende Disney-film aller tijden en de meest winstgevende film aller tijden. De film verdiende maar liefst $ 2.797, 800, 564 aan de wereldwijde kassa. Het was een emotionele rit voor de acteurs en de fans, omdat ze afscheid moesten nemen van enkele van Marvel's meest geliefde personages.

Aanbevolen: