Kendrick Lamar's High School Sweetheart & 9 Andere feiten

Inhoudsopgave:

Kendrick Lamar's High School Sweetheart & 9 Andere feiten
Kendrick Lamar's High School Sweetheart & 9 Andere feiten
Anonim

Kendrick Lamar is meer dan alleen een rapper. Als je niet veel over hem weet, zou je gewoon aannemen dat hij is zoals elke andere rapper die er is. Kendrick mag dan wel een rapper zijn, hij is een zeer bekwaam iemand. In de loop van zijn carrière heeft Kendrick een aantal nummers en albums geschreven die prijzen hebben gewonnen, waaronder meer dan een dozijn Grammy Awards. Hij begon al op jonge leeftijd met het maken van mixtapes en het verspreiden van zijn muziek. Pas toen Dr. Dre hem onder zijn hoede nam, begon zijn carrière echt van de grond te komen.

Daarna begon Kendrick Lamar langzaamaan de hiphopwereld over te nemen en had hij als geen ander een impact op de muziekscene. Hij is uitgesproken in waar hij in gelooft - zijn christelijk geloof, anti-drugs, alcohol en bendegeweld - en verta alt veel daarvan via zijn muziek. Als klap op de vuurpijl heeft hij een Pulitzer Prize gewonnen en is hij een van de beste rappers geworden die er zijn.

10 Er is een nieuw album in de maak

kendrick lamar werkt aan nieuw album
kendrick lamar werkt aan nieuw album

Het lijkt alsof elke keer dat Kendrick Lamar nieuwe muziek uitbrengt, het goud wordt. Wat logisch is waarom mensen Kendrick letterlijk om nieuwe muziek smeken. Het laatste album dat Kendrick uitbracht was in 2017, dus kun je de fans kwalijk nemen dat ze hem vragen waar het nieuwe album is? Er doen veel geruchten de ronde of Kendrick ergens aan werkt of niet, en de geruchten lijken waar te zijn. Het gerucht gaat ook dat dit nieuwe album een beetje een rock-invloed heeft. Het lijkt alsof fans nog wat langer moeten volhouden, en hopelijk komt er nieuwe muziek aan.

9 Hij heeft een liefje op de middelbare school

Kendrick lamar heeft een liefje op de middelbare school
Kendrick lamar heeft een liefje op de middelbare school

Een van de meest schattige dingen aan Kendrick Lamar is het feit dat hij een middelbare schoolliefde heeft, Whitney Alford. De twee zijn al samen sinds hun middelbare schooltijd en zijn nog steeds sterk vandaag. Het stel verloofde zich een paar jaar geleden, en hoewel ze nog niet getrouwd zijn, verwelkomden ze samen een babymeisje in 2019.

Kendrick en Whitney hebben een schattige relatie, zoals Kendrick haar vaak haar beste vriend en zijn rots heeft genoemd, iemand op wie hij altijd kan leunen in de gekte van het leven. Kendrick heeft keer op keer gezegd dat hij niets anders dan loyaal is aan Whitney en van plan is om tot het einde bij haar te blijven.

8 Hij schreef een bekroond album in de keuken van zijn moeder

hij schreef een album in de keuken van zijn moeder
hij schreef een album in de keuken van zijn moeder

Als je bekend staat om het schrijven van de beste hiphopmuziek en het zo moeiteloos winnen van prijzen, vragen mensen zich vaak af, hoe doe je dat? Voor Kendrick Lamar heeft hij geen wilde of gekke manieren om zijn muziek te schrijven. Voor zijn allereerste album deed Kendrick niets bijzonders, in plaats daarvan schreef hij het meeste terwijl hij in de keuken van zijn moeder zat. Er is geen glitter of glamour, niets geks of niet van deze wereld, alleen Kendrick, zittend in de keuken van zijn moeder, schrijft enkele van je favoriete liedjes.

7 Hij heeft 13 Grammy Awards

kendrick lamar heeft 13 grammys
kendrick lamar heeft 13 grammys

Kendrick Lamar heeft een geweldige run gehad als het gaat om genomineerd te worden en Grammy-awards te winnen. In de jaren sinds hij zijn grote doorbraak in de muziekscene maakte, is Kendrick maar liefst 37 keer genomineerd voor Grammy-awards en heeft hij in totaal 13 keer gewonnen. In 2o18 won hij Best Rap Album voor DAMN., evenals het beste rapnummer, het beste rap-optreden en de beste muziekvideo voor 'HUMBLE'. In 2015 won hij opnieuw Best Rap Album voor To Pimp A Butterfly. Deze nominaties en overwinningen zijn slechts het begin voor Kendrick, want hij heeft nog zoveel meer voor de boeg.

6 Hij is tegen drugs en drinken

kendrick lamar is tegen drugs en drinken
kendrick lamar is tegen drugs en drinken

Kendrick Lamar is over veel dingen open, waaronder dat hij tegen drinken en drugsgebruik is. In de hiphopwereld zijn dat twee grote dingen waar veel nummers om draaien. Toen hij opgroeide, was Kendrick in de buurt van veel mensen die constant feesten, dronken en drugs gebruikten. Hij weet hoe het is om daarmee op te groeien, daarom wil hij ervoor zorgen dat niemand anders dat doet. Hij heeft zich vaak uitgesproken tegen drugs in hiphop en hij hoopt daar verandering in te brengen.

5 Hij is erg religieus

kendrick lamar is een wedergeboren christen
kendrick lamar is een wedergeboren christen

Als je echt achterover leunt en naar de teksten van Kendrick Lamar luistert, zou je horen dat er veel verwijzingen naar religie en religieuze elementen in zijn liedjes zitten. Dat komt omdat religie een zeer belangrijke rol speelt in Kendricks leven, aangezien hij erg religieus is. Kendrick was niet altijd zo religieus, maar het werd uiteindelijk een groot deel van zijn leven, en daarom gebruikt hij het vaak in zijn muziek. Religie is iets dat je niet vaak hoort in hiphop-teksten, daarom is het een andere norm waar Kendrick zich tegen verzet om zijn stem en belangrijke gedachten te laten horen.

4 Dr. Dre startte zijn carrière

Dr. Dre gaf een kickstart aan de carrière van kendrick lamar
Dr. Dre gaf een kickstart aan de carrière van kendrick lamar

Iedereen moet ergens beginnen, en Kendrick heeft hard gewerkt toen hij net begon om zijn muziek naar buiten te brengen. Het moet echter hebben gewerkt, want hij zat in een Chili's toen hij hoorde dat Dr. Dre naar hem op zoek was en met hem wilde werken. Eerst dacht Kendrick dat het een grap was, maar nee, het was de echte deal, en de beroemde producer wilde met hem samenwerken.

Dr. Dre had een enorme invloed op hem, maar muzikaal en toen hij opgroeide, was de kans om met hem samen te werken er een die hij niet kon weigeren. Dr. Dre heeft Kendrick geholpen toen hij enkele van zijn vroegste muziek aan het opnemen was en heeft zeker geholpen om Kendricks carrière een vliegende start te geven.

3 Gestart pgLang Company

kendrick lamar is erg filantropisch
kendrick lamar is erg filantropisch

Kendrick Lamar draait helemaal om de muziek. Het is zijn hele leven en dat is het belangrijkste voor hem. Onlangs lanceerde Kendrick samen met Dave Free - met wie hij vaak samenwerkt - pgLang, een creatief bedrijf. Het wordt beschreven als "ten dienste van makers en projecten die belangeloos spreken met en voor de gedeelde ervaringen die ons allemaal verbinden." Het geheel is nog steeds een beetje mysterieus, maar het lijkt alsof Kendrick pgLang gebruikt om andere artiesten te helpen en met hen samen te werken om hun eigen muziek of andere inhoud uit te brengen.

2 Hij is uitgesproken tegen bendegeweld

kendrick lamar is uitgesproken tegen bendegeweld
kendrick lamar is uitgesproken tegen bendegeweld

We weten inmiddels dat Kendrick Lamar erg openhartig is over waar hij in gelooft. Iets anders waar hij bijzonder uitgesproken tegen is, is bendegeweld. Hij rapt in sommige van zijn teksten over zijn verzet tegen bendegeweld en heeft zelfs een video uitgebracht waarin hij praat over bendes die hun verschillen opzij moeten zetten en als één moeten samenkomen. Hij is een groot voorstander van eenheid en zet je verschillen opzij om samen te komen, en hij zorgde ervoor dat hij die boodschap door middel van zijn muziek deelt, om zijn punt duidelijk te maken.

1 Hij won een Pultizer-prijs

kendrick lamar heeft een pulitzerprijs gewonnen
kendrick lamar heeft een pulitzerprijs gewonnen

In 2018 schreef Kendrick Lamar geschiedenis toen hij een Pulitzer Prize won voor muziek voor zijn album DAMN. Dit was een enorme prestatie, aangezien hij de eerste persoon was die een Pulitzer won voor een hiphopalbum en voor muziek die geen jazz of klassieke muziek was. De overwinning van de Pulitzer Prize was een ongelooflijke prestatie voor Kendrick. Hij won niet alleen een hoop Grammy Awards voor het album, maar dit was zelfs nog beter. Het Pulitzer-bestuur zei dat zijn album "een virtuoze liedcollectie was, verenigd door zijn lokale authenticiteit en ritmische dynamiek die aangrijpende vignetten biedt die de complexiteit van het moderne Afro-Amerikaanse leven vastleggen."

Aanbevolen: