Michael C. Hall's netto waarde & 9 andere feiten over hem

Inhoudsopgave:

Michael C. Hall's netto waarde & 9 andere feiten over hem
Michael C. Hall's netto waarde & 9 andere feiten over hem
Anonim

Michael C. Hall is waarschijnlijk een van de meest veelzijdige acteurs in de showbusiness. Hij heeft bijna alles gedaan en blonk uit in elk aspect van acteren, maar hij is het meest bekend als Dexter Morgan, een wrede seriemoordenaar en de hoofdrolspeler van de serie Dexter, die werd uitgezonden van oktober 2006 tot september 2013.

Zijn optreden werd overal geprezen en hij ontving van 2008 tot 2012 vijf Emmy Awards-nominaties en drie nominaties voor de Golden Globe Awards. Hij won ook een Screen Actors Guild Award en een Television Critics Association Award voor individuele prestaties in drama. Laten we nu enkele weinig bekende feiten over deze geweldige artiest bekijken.

10 Zijn netto waarde

Volgens Celebrity Net Worth is Michael maar liefst $ 25 miljoen waard. Hoewel zijn cv lang en indrukwekkend is, inclusief Broadway-producties, films en zelfs commercials, heeft de acteur het grootste deel van zijn fortuin te danken aan zijn beroemdste personage, de seriemoordenaar Dexter Morgan in de Showtime-serie, Dexter. Hij verdiende $ 150.000 per aflevering, maar in de laatste twee seizoenen begon hij $ 350.000 te verdienen. Met alleen de laatste seizoenen had hij $ 9 miljoen verdiend. Het originele nummer is heel logisch na het lezen ervan.

9 Hij verloor zijn vader toen hij nog een kind was

Toen Michael nog maar elf jaar oud was, stierf zijn vader, die nog geen veertig was, aan prostaatkanker. Het was begrijpelijk dat het een zeer traumatische ervaring was. Afgezien van de overduidelijke pijn van het verlies van zijn vader op zeer jonge leeftijd en in zulke tragische omstandigheden, maakte het de dood voor Michael een stuk reëler.

"Ik denk dat ik al bezig ben sinds ik 11 was, en mijn vader stierf, met het idee van de leeftijd van 39: zou ik zo lang leven? Hoe zou dat zijn?" hij zei erover.

8 Hij wilde advocaat worden

In 1989, na het afronden van de middelbare school in North Carolina, ging Michael naar Earlham College, een liberal arts college in Indiana. Hij studeerde daar af in 1993 en was van plan om rechten te gaan studeren, aangezien hij altijd van plan was advocaat te worden.

Op het laatste moment besloot hij echter naar de Tisch School of the Arts te gaan, aan de New York University, waar hij in 1996 afstudeerde. Het was op de universiteit dat Michael deelnam aan enkele van zijn eerste serieuze toneelstukken, dus dat was waarschijnlijk wat hem hielp een beslissing te nemen.

7 Zijn gevecht met Hodgkin's lymfoom

Terwijl hij het vierde seizoen van Dexter aan het filmen was, werd bij Michael Hodgkin-lymfoom vastgesteld, een vorm van bloedkanker. De acteur was toen 38 jaar oud, slechts een jaar jonger dan zijn vader toen hij stierf aan prostaatkanker. Hij hield de diagnose geheim totdat het seizoen was afgelopen, maar hij kondigde het aan voor de prijsuitreikingen van de Golden Globes en Screen Actors Guild, zodat er geen speculatie zou zijn. Hij is genezen en heeft zich sindsdien ingespannen om het bewustzijn over deze ziekte te vergroten.

6 Hij filmde Dexter met zijn ex-vrouw

Michael Hall is twee keer getrouwd geweest met zijn castmates. Zijn eerste vrouw, Amy Spanger, speelde met hem in de Broadway-musical, Chicago, en zijn tweede vrouw, Jennifer Carpenter, speelde Dexter's zus Debra. Het paar scheidde in 2011, met nog twee Dexter-seizoenen te gaan. Ze vertelden allebei hoe het was om samen te werken met een ex.

"Het was bevredigend. Het was wat we nodig hadden en wilden doen," zei Michael, waaraan Jennifer toevoegde: "Ons huwelijk leek niet op dat van iemand anders, en onze scheiding ook niet. Gewoon omdat ons huwelijk eindigde betekent niet dat de liefde dat ook deed."

5 Hij leerde opnieuw hoe te handelen om Dexter te spelen

Als een formeel geschoolde acteur, gebruikte Michael zijn opleiding als hulpmiddel voor al zijn rollen. Maar toen hij Dexter Morgan moest spelen, realiseerde hij zich dat zijn training niet genoeg zou zijn en moest hij het anders aanpakken.

Hij zei dat Dexter zelf acteur was, zoals hij altijd deed alsof hij geen empathie of emotionele connecties met de buitenwereld had. Kortom, hij moest een acteur leren portretteren. In het begin was het moeilijk, maar toen hij er eenmaal aan gewend was, zei hij dat hij het zelfs bevrijdend vond.

4 Het kostte hem tijd om over Dexter heen te komen

Een seriemoordenaar spelen kan niet gemakkelijk zijn, en het is niet bepaald prettig om in zijn denkwijze te komen. Dus, begrijpelijkerwijs, na jaren een sociopaat te hebben gespeeld, bleef Michael achter met wat emotionele bagage.

"Ik denk dat als je zoveel tijd besteedt aan wat je aan het simuleren bent, een deel van jou wordt beïnvloed," legde hij uit. "Het kost wat tijd om het uit je systeem te krijgen en om het steeds meer ingesleten reflexieve gedrag dat het gevolg is van iets zo lang te doen, af te leren."

3 Hij ging terug naar het podium

Nadat Dexter klaar was, merkte Michael dat hij een beetje gedesoriënteerd was. Na jarenlang hetzelfde personage te hebben gespeeld, wist hij niet welke kant hij op moest. Dus, om zijn hoofd recht te krijgen, besloot hij terug te gaan naar wat hij kende: het podium. Hij begon te werken in de Broadway-productie van The Realistische Joneses, en kort daarna werd hij gecast als het titelpersonage in Hedwig and the Angry Inch. Michael zei dat zijn theaterwerk hem hielp om weer in contact te komen met zijn beroep en Dexter achter zich te laten.

2 Hij vertelde een audioboek

Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat Michael Hall het allemaal heeft gedaan, inclusief het vertellen van een audioboek voor niemand minder dan Stephen King. Het boek in kwestie is Pet Sematary, dat oorspronkelijk werd gepubliceerd in 1983 en meteen een succes werd en de bestsellerlijst van de New York Times binnenkwam op nummer 1.

"Lezers vragen al heel lang om dit audioboek", zei Stephen King in een verklaring. "Ik weet dat de luisterervaring het wachten waard zal zijn met Michael als verteller."

1 Zijn werk in de kroon

In 2017 speelt Michael John F. Kennedy in de Britse serie The Crown. Het was een zeer belangrijke aflevering voor de serie en Michael voelde een grote verantwoordelijkheid, vooral omdat hij zijn drugsproblemen moest aanpakken.

"Hij was een functionele verslaafde - aanvankelijk uit noodzaak en daarna beheerde hij de bijwerkingen", zei hij. "Ik denk dat hij zijn eigen Dr. Feelgood had en dat maakte deel uit van het plaatje. En zijn relatie met vrouwen was toen zeker een goed bewaard geheim, maar op dit specifieke moment is het interessant om te onderzoeken en te onthullen."

Hij zei ook dat hij bestudeerde hoe hij de verschillende crisissen waarmee het land tijdens zijn presidentschap werd geconfronteerd, heeft beledigd, en dat hij echt onder de indruk van hem was.

Aanbevolen: